25

Анонимен_777

преди 5 години

OTНОВО се изкривяват факти от недъгави ж.У.р.налЯ, отново се насаждат абсолютно неверни представи, за да се прикрият пагубните действия на редица западни страни относно Либия !!!Не са 42 години унищожение, а 34 години градеж, и 8 години унищожение !Разбира се унищожаването винаги става с по-бързи темпове от градежа и за 8 години може да се съсипе всичко съградено ! Чудесни условия сегашният хаос и разруха да се 'пишат в сметката' на миналото ?!

24

комитата

преди 5 години

само дето авторката на дрсаканицата "порпуснала" да спомене кой разсипа тази държава която беше една от най-богатите с най-големи проекти за водоснабдяване н а огромни територии без чуждестранни работници и капитал,безплатно образование и здравеопазване и с голямо влияние върху държавите от африканския континент.Там където има петрол там се намесват и великите демокрации ,сега наред е Венцуела .///след Ирак,Сирия

23

Анонимен

преди 5 години

По времето на Кадафи Либия беше една от най добре уредените и богати държави в Африка,след "въстанието" трагедията е пълна и краят и не се вижда.

22

гьлтини

преди 5 години

Ша направи ли един дудук за 2 лева

21

Анонимен

преди 5 години

Защо не напишат колко народ е избит през тези осем години,колко са осакатени и побъркани ?

20

Анонимен

преди 5 години

Американска демокрация в действие.

19

Анонимен

преди 5 години

Не са 42 години, върнете се още 200 хиляди години назад. От цял свят работници и специалисти отиваха в Либия. По времето на социализма Либия беше номер едно за лекари и медицински сестри, за инженери, учители.

18

НИЩО НЕ Е ЧЕРНО-БЯЛО

преди 5 години

Платените *** отново се опитват да обърнат спора към вечния изкуствен конфликт Ляво-Дясно/Русия-САЩ/БСП-ГЕРБ/Тошо-Боко/Черно-Бяло. Не им позволявайте да ви влияят - истината винаги има повече измерения от тези, които ги устройват.

17

Бате Гойко

преди 5 години

Край"Така и нас ни сапунисват че сме зле още от 9ти. септември."Браво, много уместно сравнение.

16

ДртПрч

преди 5 години

И по време на, и след червените диктатури е така.

15

Анонимен

преди 5 години

Прз 70-те години българите които работеха в Либия пееха песената Либия Либия ти си земен рай. Каква ли песен сега щяха да измислят ако я видят Либия. Сигурно щяха да пеят Либия Либия ти си земен Ад.

14

Анонимен

преди 5 години

Само по дуктатури въздишат нашите форумци. Любими лидери Путин, Кимчо, Кадафи, Саддам, брадатите аятоласи, еми не мерси, предпочитам лидер който спокойно си дава оставката 2 пъти и квичащи червени форумци

13

Патриот

преди 5 години

а честита ви краварска добича демокрация, със всичките и екстри ,глад,мизерия,бедност и разпад!Да ни бяхте видели нас колко прокопсахме !

12

Анонимен

преди 5 години

Пак редактоРчето се опитва да изкривява истината !Преди осем години не помните ли колко Българи пътека наравиха там да работят ?42 годи диктатура А?Дай боже всекиму безплатно образование в чужбина, безплатно лечение !Бързо забравяме нали ?

11

Край

преди 5 години

Така и нас ни сапунисват че сме зле още от 9ти. септември.Помним Либия преди 10 г. Помним и България от преди 30. Демокрацията не е за нашите народи.

10

Анонимен

преди 5 години

Само местните сатрапи могат да запазят реда и развитието (до някаква степен) в тези държави. Иначе то е ясно, че "някой" има ползва от постоянното състояние на война в тези земи.

9

бай х

преди 5 години

след арабската пролет местните ще ручат песок а краварите ще помпат петролец на аванта

8

Анонимен

преди 5 години

Либия беше най-богатата страна в Африка преди арабската пролет!

7

АХА

преди 5 години

Колкото и да не се кефя на Либия и Кадафи заради мед.сестрите и големият дълг, който не искаха да си върнат, Либия беше процъвтяваща държава в бедна Африка. Мечта на много българи да работят там със солидна социална системе и висиок доход. Ясно е обаче какво се случва след намесата на американската демокрацията, разруха, хаос, смърт, но евтин петрол за западните корпорации.

6

Анонимен

преди 5 години

Американците разбиха Либия за и изкупят петрола на безценица. Кадафи не искаше да продава срещу долари. Даже накрая и евро не искаше. Искаше плащания във злато. Затова го ликвидираха.А 80% от икономиката на Либия се крепеше на петролния добив. Там от пустинята направиха държава. Кадафи построи най голямата водоснабдителна система в света. Във всеки град имаха течаща прясна вода. А това все пак е пустията Сахара.