45

Анонимен

преди 5 години

Докато Кадафи беше прос и леко ексцентричен камилар, никой не му обръщаше внимание. В момента, в който реши да става оръдие на руския империализъм, свърши със сап УГЗ. Така се полага на всеки рускк подгузник. Вучич да внимава, да не му се изпотат цайсите.

44

Анонимен

преди 5 години

Фашиска Просия?

43

Гост+

преди 5 години

Да си припомним: Военната интервенция в Либия започва на 19 март 2011 г.. От 25 март НАТО официално поема командването. Кадафи към Запада: Защо им помагате? Те са терористи; Путин към Запада (за Кадафи): Никой няма право да убива Кадафи.. Хилари (за Кадафи):Дойдох, видях и той умря. Путин след Либия: Ясно е, че трябва да се въоръжаваме.... Та, така се зараждаше новата студена война...

42

Анонимен

преди 5 години

Кадафи може и да е бил диктатор(не повече от някои европейски лидери), но хората живееха мирно, бяха живи, здрави и добре гледани. Имаха доходи и социални привилегии, които дори сега ги няма в Европа, пък било то и Северна Европа. И бяха много богати. Сега имат войни, смърт, болести и мизерия. И потоци мигранти към Европа. Реалността е такава.

41

Гост+

преди 5 години

"Осем години след Кадафи страната е в безкрайна криза" - това, разбира се, е вярно. "Днешна Либия е резултат от 42-те години систематично унищожение" - това, разбира се, не е вярно. Че Кадафи беше диктатор две мнения няма, но че Либия и половин Африка покрай нея вървяха все нагоре при Кадафи е лесно доказуема истина, лицемери!

40

Анонимен

преди 5 години

"***" ти така като говориш, сам вярваш ли си?

39

нн

преди 5 години

Е, и какво излезе, Кадафи е бил прав като каза на европейците " Вие ще ме убиете, но мигрантите който ще тръгнат към вас ще ви разкажат играта, сега аз ги спирам"

38

бай ганю

преди 5 години

До до 29 mdamако на либийците им е било много добре с този социализъм защо се разбунтуваха и свалиха кадафи?и моля ви се верните на конспиративни теории не излизайте за пореден път с варианта че пак америка е виновна . в безпомощността си да намерите анализ и извод от къде е дошло злото по навик сочите с пръст обичайния заподозрян

37

до 29 mdam

преди 5 години

И аз съм бил по времето на Кадафи в Либия,Лечението на болните безплатно да пратиш децата на училище се плащаше по една българска надница на дете затова,че е отишло на училище.Беше пълно с българи,поляци,румънци и от африканските държави.Правехме им овощни градини,обори за крави поляците пътищата.На либиците които искаха им се даваха тези градини и ферми и се плащаха по 3 наши заплати какво епройзведено го продава ивсичко е за него няма данъци така беше тогава.

36

Мда

преди 5 години

Западът ограби,пардон-демократизира Либия и я изостави на произвола на съдбата.Обаче ще си го получи-съсипан от мигрантите идващи точно оттам!

35

ognyanz

преди 5 години

Италианците, като съседи на Либия виждат добре разликата между Либия от времето на Кадафи и сегашната разделена и раздирана от конфликти държава. Затова Италия не призна самообявилия се президент на Венецуела Гуайдо, защото вижда, че и там САЩ готвят либийски сценарий. И по случайност Венецуела е също богата на петрол.

34

Миро

преди 5 години

На тях така им е добре. Имат нужда да се бият всеки ден, при все, че си имат всичко. Не ги мислете.

33

Патрик

преди 5 години

Преди една година един бивш италиански примиер в интервю спомена че в трезорите на няколко банки по света Либия има около 1,5 трилиона долара.Те са натрупани по времето на Кадафи.С арабската пролет те са блокирани и се управляват от никому неизвестни фондове ,фондчета и т.н .Заключението на примиера че управляващите парите на Либия нямат полза Либия да стане нормална държава.Та те много добре печелят от това.Затова Либия в моммента е в този вид

32

Анонимен

преди 5 години

LIBIA PRIE AMERIKANSKATA DEMOKRACIA

31

времена и нрави

преди 5 години

Демокрацията се създава от хората, след стотици години борба за права и законост.Бързи резултати и стабилност се получават при диктатура(много по ефективен модел за всяка държава).Американците не само ни излъгаха, че могат да инсталират демокрация като уиндоус, но и 30 годинини ни клатят от всякъде.

30

Анонимен

преди 5 години

31 "мъдър" както винаги!

29

Анонимен

преди 5 години

Тази държава я съсипаха болните амбиции на Кадафи, почетете малко история и ще видите че никой не му е обръщал внимание и държавата си беше добре, чужденците работеха за долари и т,н. , до момента когато полковника почва да го тресе параноята- досущ всички останали диктатори.

28

Ха-ха

преди 5 години

До mdamЯсно че Либия не е била кой знае какво,но в сравнение със сегашното е била направо рай.Впрочем и все по-лошо ще става!Ясно на кого трябва да се "благодари" за случилото се.Но пък донякъде справедливостта възтържествува-върху Запада се изсипа истинско бедствие във вид на мигранти и причинява колосални щети!

27

mdam

преди 5 години

Моля, моля, редовите постъри на пропагандна информация, за разлика от вас, някои сме били в Либия. Страшно развита държава няма що - имаха 2 града - Триполи и Бенгази...всичко друго е на ниво Петрич, с горе-долу същата инфраструктура. И това за държава, която е производител на петрол. Милиарди долари директно в Джоба на Муамар и синовете му. С който беше излязъл на Запад можеше да се говори, всички останали си бяха ***...ич не ми е жал, за тия.

26

Тео

преди 5 години

И удобно се пропуска факта кой разсипа тази държава. Лицемерието е навсякъде.