24

Анонимен

преди 5 години

Те в ромските училища си им дават дипломите на килограм. Така, че пак ще има едни образовани роми, които не могат да четата и пишат и с 1200лв доход всяка година.

23

Анонимен

преди 5 години

Вместо да се повишават доходите се обещават еднократни помощи за деца.Какъв проблем решават,като не знаеш утре дали ще си на работа и дали ще можеш да си издържаш семейството?Социалната несигурност отказва хората да имат деца,към 2018 необходими за живот на 1 човек са поне 600лв.Семейство с 2 деца поне 2400,колко от работещите имат подобен доход.Замитане под килима на истинските проблеми това предлагат.Синдикатите пък искат да вкарват нископлатени работници.Затова и хората се изнасят от страната

22

Анонимен

преди 5 години

Предложението е много добро, просто парите са малки. Разликата със стандартните еднократни помощи трябва да е поне 2 пъти. И трябва да важи за образованието на майката, а не на кой да е родител. Логиката е проста - момиче завършило гимназия очевидно не започва рамножаване на 12, т.е. около 3 деца по-малко в най-лошия случай. В най-добрия тя има шанс за работа, в който случай броя деца пада драматично и се стига до нормалните 2-3 деца. А при висшистките, проблемът е обратен - не им се ражда.

21

1234

преди 5 години

Аааа искат с еднократна помощ да те прилъжат да имаш дете и после оправяй се!!Аз имам друго предложение за родители с средно или висше образование ......нека на работещи такива да им се намали ДОД например....или данък за жилище или семеен автомобил ..стиска ли ви аааа???

20

неработещипредложени

преди 5 години

Защо не се повиши заплащането на работещите хора, да могат да си позволят деца(повече от едно)?С тия еднократни помощи,до 18 години как ще се изгледа дете?Липсата на места в детските градини,имаше идея да дават на бабите около 600 лв да гледат внуците ако не могат да постъпят в детска градина,уж имаше европейски фондове и какво стана?Но правителството се хвалеше 3 дни и толкова.На 1000лв бруто заплата поне 240 ти взимат данък, на работодателя още 300 и това което изкараш отива за издръжка на ...

19

Анонимен

преди 5 години

Добра идея, ама надали ще мине. Освен това помощта за първо дете е смешно малка, при положение че обикновено при родители висшисти проблемът е именно да се започне с децата. Но иначе подкрепям с две ръце всеки стимул висшистите да имат деца, защото положението е страшно. Сред моите приятели магистри, само 1 има дете. Което е страшно. И е загуба за обществото, което все пак ги е изхранило тия висшисти.

18

Анонимен

преди 5 години

Не образованието, а осигуритешният принос към системата са важни! ИМА МНОГООБРАЗОВАНИ БЕЗДЕЛНИЦИ, КОИТО ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ!

17

100 % фира

преди 5 години

Това няма как да се случи, но хипопотично да приемем че се случи, пак няма да реши, нито демографския проблем, нито неграмотността. Може да се увеличи броя на заблудените в урните за гласуване. И шанс за депутатско място.

16

Joko

преди 5 години

Няма по големи ОЛИ ГО Френи от БГ политиците. Самите те са нискостенлени и недоносени. Тези които са го предложли са за бой ! Защо засилвате разделението межди Проинцията и София ?

15

ВМРО

преди 5 години

Закъсняхте ВМРО, а то и всичките. Трябва помощта да е по-голяма и постоянна, до навършване на 16 години на детето. А за всяка майка с висше образование родила дете трябва да и се признават минимум5 години трудов стаж, ако роди второ, съответно десет, а за трето - петнадесет. Така и с увеличаване на помощта за родители със средно обраование ще се реши демографската криза

14

Анонимен

преди 5 години

"Ще грасувам за ВМРО. Поне казват истината и НЕ се пазят да нагазят в "чувствителни" за дежендърска Европа теми". - изпуснах думичката в бързината, но сайтът не дава възможност за редакция на мнение.

13

Анонимен

преди 5 години

Ще грасувам за ВМРО. Поне казват истината и се пазят да нагазят в "чувствителни" за дежендърска Европа теми.А всички вие дето го въртите и сучете и се опитвате да го обръщате на политически игри - ВИЕ какво предлагате по въпроса с ромската интеграция. Или нищо не предлагате, но важо е да хейтърствате.

12

Анонимен

преди 5 години

Защо трябва да се дават помощи за деца? Ако не можеш да отгледаш дете, няма да създаваш! Естествен подбор! Природен закон, а не измишльотина на някоя празна кратуна с големи претенции! А подхвърлят детето си и да нямат никави ангажименти, какво да отговорим? Бума в раждаемостта 2005-2008 е при същите социални плащания, както предходните, така и следващите периода години. Извода? Социалните плащания са само за крадене! Друга роля НЯМАТ!!!

11

Анонимен

преди 5 години

Затова господа имаме ниско образование видите ли го пияно директно същото важи в която и да било среда пияно лие вън от това сме на това ниво

10

Циник до 8

преди 5 години

ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЕДНАКВО ДОБРА ЗА ВСИЧКИ СВОИ ПОДАННИЦИ БЕЗ РАЗЛИКА НА ЕЗИК,РЕЛИГИЯ, РАСА,ПОЛ И Т.Н.-------'Така ....така ... когато гражданите и - РАБОТЯТ ЕДНАКВО!Религия...раса ... и пол!Така ...така...заради такива като теб - Европа прилича на полева тоалетна !Че и плюсове са ти турили!***!

9

Анонимен

преди 5 години

Ми брат излагация какъв пример дава това на деца бре нашето бъдеще ти като идеш пиян на работа организации за това няма ли питам аз две контрола

8

Анонимен

преди 5 години

Идеята е добра, но поради сривът в качеството на образованието, породен от делегираните бюджети, вече доста роми имат диплома за средно образование, а в същото време са функционално неграмотни. Нито могат да четат, нито да пишат.

7

минаващ

преди 5 години

Идат избори,потомците на главорезите от ВМРО всячески се опитват пак да се докопат до ЕС кокала.Само забравят,че ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЕДНАКВО ДОБРА ЗА ВСИЧКИ СВОИ ПОДАННИЦИ БЕЗ РАЗЛИКА НА ЕЗИК,РЕЛИГИЯ, РАСА,ПОЛ И Т.Н.Държавата като инстанция еглуха,сляпа и без чувства, тя Не чува на кой език говорят поданниците й,не вижда от коя раса са и няма чувстна към отделния индивид.Държавата е единна и единственна за всички.Когато тези потомци на главорези го разберет България ще пребъде

6

Анонимен

преди 5 години

А защо на онези мслолетните и без брак " самотни майки" ще дават по 750 лв.??????

5

Анонимен

преди 5 години

само едно не ми е ясно , тези 200 до 1400 лв вмро от своя джоб ли ще плащат или пак ще бъркат в общата торба на бедния данъкоплатец .