44

Гост - продължение

преди 5 години

Освен това, струва ми се, че Столична община все още не е станала и образователна институция, която да предлага такъв тип поощрение, който вече съществува в университетите). А самото предположение, че някой може да разглежда държавната администрация в цялост, като един голям университет и само толкоз, е прелюбопитно, и говори много зле. Отделно, че ми се струва, дето е и неконституционно.

43

Анонимен

преди 5 години

Ако си образован, не ти е до тия пари - винаги можеш да емигрираш ;)

42

Гост

преди 5 години

Интересно, докторската степен отново липсва в листата... Откакто се помня, това си е най-високата образователно - научна степен, и тя винаги липсва от всички листи, които "тачат" "образованието" у нас, независимо по какви причини го тачат и какво искат от него - липсваше навремето и от един въпросник за нивото на образование в професионалната ми сфера, липсва сега и тука... Хихи, а някой ценял образованието))). Стига куртоазия, бе, хора)))

41

Анонимен

преди 5 години

Не знам как още се намират вярващи в политически обещания.Явно гласуват за тях роднини и пряко облажили се от властта, както и хора чиято работа и живот зависят от гласуването.За останалите е ясно че животът тук става все по-труден и ще търсят реализация навън

40

А беее ...!?

преди 5 години

200 лв пари ли са, с трици маймуни искат да ловят!? Учете се от Орбан, на образовано семейство с две деца, дава апартаменти, не ги залъгва с 200 лв.!? На образована майка най малко 5 бона за първо дете, а за второ 10 бона. Иначе не чакайте деца!

39

sante_dog

преди 5 години

Популистки и жалък опит да понатрупат рейтинг преди изборите, защото са бита карта, но не искат това да се види още пролетта.Защо просто не подпомогнат работещите родители - като искат в София - да видят какви са нуждите тук - Примерно детски градини, Добро образование (училища), данъчни облекчения. Ако искат в другите градове - да създадат условия за бизнеса, да намалят бюрокрацията и така. Иначе дайте да дадете е най-лесно. Ама като няма вече паспорти за продаване и трудно се мисли...

38

Анонимен

преди 5 години

Преди избори обещаваме целия свят, а след избори стоят наведени пред Баце и казват - няма пари, иначе имаме желание, ама не зависи само от нас. Мамини сладки. Ама не са виновни те, а неграмотниците, които гласуват за тях.

37

Анонимен

преди 5 години

Дори и в изостаналата доскоро Румъния е по-висока заплатата, ама там доста осъдиха от властта,а тук се занимават с всичко друго, но не и това което трябва.Затова сме зле и на опашката.Минаха 30 години.Няма извинение и оправдания с миналото.Държави във война за по-кратко са се издигали, ние сме стабилни в мизерията.

36

Анонимен

преди 5 години

И да пиеш и да не пиеш при тия нива на заплащане трудно се издържаш.Всичко останало е следствие.А тези се опитват да набират популярност заради спадналия рейтинг.Как пък не поискаха да се проведат необходимите съдебни реформи, да се ограничи корупцията, да се създадат условия за бизнес и развитие на технологии например.

35

Анонимен

преди 5 години

А пък алкохол пия много рядко и домашен и купешки, да ми се събира на година 2-3 литра общо.И аз ли си харча парите според теб за ненужния алкохол.Някои сигурно от масата не стават със скъпи маркови питиета, а други не могат или не консумират та всички пием общо казано.

34

Анонимен

преди 5 години

Аз имам предложение, това плащане да бъде от партийната субсидия на ВМРО, НЯКОЙ да е против?

33

минаващ

преди 5 години

Има и една друга статистика,че българинът харчи ежегодно 1,2 милиарда лева за алкохол.А алкохолът не е добър съветник и спътник в живота.Като понамалят градусите и чашите всички ще имат добър стандарт на живот.На година в България се раждат средно 54.000 деца, 1.200.000.000:50.000=24.000 лв/година за дете.Ето ви средства да се раждат и отглеждат деца. Но българинът/ката не желаят да се ангажират с отговорността за раждане-отглеждане на деца, не желаят да жертват от красотата и охолния живот.

32

Анонимен

преди 5 години

С две думи казано работим за държавата.Данъчната тежест не е само в ДДС, а и в подоходния данък, наред със здравното, което е отделно от плоския данък и въобще социалното облагане.На 2млн работещи се полагат поне по 3-*** души издръжка, какво да очакваме.Като сметнем и безкрайните разходи поне по 2млр на година я Беленета, я потоци,я самолети, дълг който плащаме отделно, естествено че няма да има за деца.

31

Shark

преди 5 години

Еха, супер, сега ще започне една продажба на дипломи на ромуляните та ум ще ви зайде.

30

То т'ва много х

преди 5 години

Ама какво ще стане с тъмнокожите ни събратя, като им резнат бонусчетата за раждане? Трябва да се възстановят строителни войски, в които да работят необразованите. Така, ще има кой да строи на Бойко магистралите и да поддържа жп линийте. И без това качестово на пътищата в момента е все едно са ги правили строителните войски. Ще ни излезе и по-евтино и ще се научат на труд, няма само да въртят кючеци и да обират пенсионери.

29

Анонимен

преди 5 години

Лош Орбан,пък БМВ отвори завод за милиард евро,а ние тук за маркучи и чистачки цехчета.И заплатите им не са колкото нашите със сигурност.Тук се отнема много от РЗ във вид на подоходни данъци срещу които какво получаваме-сигурност ли,здравеопазване ли,образование, а накрая на годината правителството преразпределя излишък и раздава ли, раздава ли като за последно.

28

Анонимен

преди 5 години

Оня "лошия" Орбан дава за дете без оглед първо или пето по 34000?!!!!Данък ДДС в Унгрия е от авг. 2018 5%!!!Вие какви ги говорите тука ?

27

Анонимен

преди 5 години

Демографските проблеми са вследствие на икономическите.Вместо да си развиваме икономиката и технологиите да се произвеждат стоки с високо добавена стойност,тук се работят ишлемета конкуриращи единствено Азия.Да не забравяме как се хвалеха преди 20 години управляващите с ниските заплати.И ниски данъци има, но инвеститорите се изнасят.Вмро-то са във властта от години защо не действат по тези въпроси, говорят за еднократни помощи,които нито са стимул нито са решение.

26

Анонимен

преди 5 години

Аз имам и друга идея,която може да се въведе паралелно с тези. Да се намалят с 20-30 %,а защо не и 40-50% от данъците на хора,които имат непълнолетни деца. Имайки предвид,че едно конкретно малцинство данъци не плаща,то това подпомагане няма и да го касае,но ще е някакво финансово облекчение за работещите родители с малки деца.

25

Валентин

преди 5 години

пак е стъпка в правилната насока; следващата е да спрат всички помощи на калпак (***?)