84

Съвет

преди 5 години

Първо трябва да се даде определение на ОБРАЗОВАНИ , защото не е ясно.

83

Пояснение

преди 5 години

До ТаткоТук има някакво недоразумение: 1. Парични поощрения ще получават родители, които имат най-малко средно образование, т.е. СА учили, а не мързелували. 2. Поощренията не го получават лично бебетата, а родителите им, т.е. самите бебета не са дискриминирани, нито родителите им.

82

Анонимен

преди 5 години

На софиянци въобще не трябва да се дават такива помощи. Те са много богати, с огромни заплати и имат предостатъчно пари.

81

до 85

преди 5 години

детските градини не стигат само и единствено в София , понеже селяните се преселиха тук . По селата градините са празни . Дори не са и кръчми.Няма такъв филм че при повече деца преди 30г градините стигали , а сега не стигат.

80

до 84

преди 5 години

аре стига с тея басни за прекрасните българои , спазващи закона , грижещи се за децата си и тнт . БГ-тата ги мързи да гледат , да работят , да правят бебета . Дай им само да смучат там ракия вечер и да пердашат жена си че в салатата им няма достаъчно олио . И понеже ги мързи та две не виждат да гледат деца -> виновни са им всички останали .

79

До 82

преди 5 години

Попитай Иван Костов защо няма ясли и детски градини! Точно СДС разпродаде детските заведения, направиха ги на кръчми и затова сега не достигат места. Как преди 89 година, при повече деца нямаше проблем, а сега при по малко деца, местата не стигат, защо ли!?

78

Дискриминация е

преди 5 години

и това, че децата на онзи етнос безплатно ползват и детски ясли и детска градина.От къде накъде?Тодор Живков постави началото на почина България да се превърне в развъдник на онзи етнос и той да вегетира и безчинства на гърба на работещите и спазващите законите български граждани.Онзи, който не си е направил труда да получи дори основно образование, какъв родител може да бъде? А нашите закони, вместо да санкционират безотговорността, я възнаграждават - 22 вида помощи, привилегии, общински жил

77

Добро решение

преди 5 години

И още много други бонуси трябва да получат образованите родители, а на онези, които създават деца без да са осигурили условия за отглеждането им, трябва да се налагат тежки глоби, които те да изплатят чрез принудителен труд.Също така, децата на безотговорните трябва да бъдат отнемани и настанявани в соц. домове, а издръжката им там да бъде отработвана от родителите им. Стига вече бизнес с ударно раждане за пари! И никакви приемни семейства за такива, те и от това направиха бизнес!

76

Татко

преди 5 години

Хора вие отказвате да видите, че децата са постянно дискриминирани от години и се хващате за тази глупа.ва еднократна помощ. Не е ли дискриминация, че моето дете не е прието в ясла, зщото някое друго дете е прието с преференции за студент родител или родител държавен служител ,? Не е ли дискриминирано моето дете на бзза родители ?

75

Татко

преди 5 години

Е така де, нали точно с това почнах спора.Моето дете няма да получава детски, защото ас съм учил и се справям в живота. То какво е виновно, че съм учил ? Или еднакви детски за всички деца или друг начин за поощряване.

74

до 77

преди 5 години

ако в едно общество има поне капка законност - то не може да дискриминира бебета заради това какви са родителите им !Всички бебета са абсолютно равни. Това е правило от Бога ако щеш .

73

до 76

преди 5 години

Точно така - ти получаваше стипендия за собственния си отличен успех , което е твое собствено постижение ! Не си получавал стипендия за това че родителите ти са имали отличен успех. Нито пък си бил лишаван от стипендия затова че родителите ти са били двойкаджии.така и едно бебе не може да бъде дискриминирано заради родителите си.

72

БПФ

преди 5 години

Това с образованието е малко изкуствено. А и - за какво ще идат парите? По-добре е: при раждане на дете да се връщат данъци, платени от БАЩАТА (за да се намалят т.нар. "самотни майки"), като платеният данък общ доход за година и половина назад да се инвестира за бъдещата пенсия на новороденото дете (така дългосрочно ще се разтовари пенсионната система) и за още година и половина - под формата на ваучери за покупка на детски стоки - БЕЗ ДДС. Така ще се подпомогне реално младото семейство.

71

БПФ

преди 5 години

До Анонимен 65А сега не е ли дискриминация - хъхрешките малки да получават всевъзможни помощите - а за българчетата: един среден?

70

Татко

преди 5 години

Добре хайде да погледнем нещата от друг ъгъл. Аз в училище получавах стипендия за отличен успех. Това не е ли дискриминация по вашата логика ? Другите ьащо не получават и те, нали сме се родили равни ?Нали държавата неправела разлика между децата ? Защо наказваме добросъвестните граждани и данъкоплатци, з поощряваме мързеливите ?

69

До 73

преди 5 години

А не е ли дискриминация на детето, когато то е родено от неграмотно дете и захвърлено на произвола на съдбата? Дали ще се чувства щастливо такова дете? Защо да не се помисли преди да се родят нещастните деца, а трябва после да се чудим как да ги интегрираме?

68

до 71

преди 5 години

както писах - следващата стъпка в посоката на този ***-оти-зъм е бебетата на родители членове на ВМРО да имат по 10000 лв помощи , понеже са по-качественои и с по-добро бъдеще ?!?Хитлер ги пробва тези идеи и ликвидира Германия .

67

до 72

преди 5 години

Безспорно има безотговорни родители колко щеш . И при това не малко българи сред тях .Как да се харчат детските е напълно контролируемо. Просто вместо пари в брой се дават карти , купони , и тнт които могат да се изразхпдват само за детски неща .Начини има много .Но отново - едно бебе няма никво понятие какво е , и какви са родителите му . И не може да бъде дискриминирано заради тях !

66

Татко

преди 5 години

До 70. Ще си позволя да не се съглася с вас. За други деца от други етноси е майка, но за моето дете е мащеха. Всяка стотинка (250 лева), която съм получил от държавата съм я похарчил за моето дете, ако някога пак получа нещо от държавата пак бих ги похарчил за детето, а истината е, че голяма част от детските надбавки се харчат от родителите за техните си нужди, а не за децата, така че да държавния апарат ни дискриминира и то доста сериозно, превръщайки детските в доходи на определени лица !

65

Браво!

преди 5 години

Идеята е много добра, въпреки, че не е точно на ВМРО, а на Виктор Орбан, който я обяви преди няколко дена в Унгария. Важен момент е, че помощите се дават само на образовани родители, които са гаранция, че децата ще имат добро бъдеще. Под средно образование са майки на по 15 години и други от онзи етнос, които като чуят за тези помощи, ще направят по 20 деца заради парите. Но хубаво е, че ВМРО пренася у нас и чуждия положителен опит!