48

Този "доцент&qu

преди 5 години

от кога е доцент?! От тези вечните доценти от времето на Тато?

47

Анонимен

преди 5 години

Какъв е този "експерт" Иванов? Кой го е чувал? Кой е решил, че е експерт? Навъдиха се твърде много "експерти по всичко"! Лошото е, че се намират медии, които им дават думата да говорят и пишат глупости. Зам. министър-председателят и екипът му не са студенти, че този дървен философ да им дава оценка!

46

НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН

преди 5 години

"проблемът не бил в ромите, а в бедността"Съгласен съм, че България е страна с нисък стандарт на живот и бедността е проблем. Бедността обаче не може да се посочва като ПРИЧИНА когато говорим за един цял етнос. Тя е СЛЕДСТВИЕ. Т.е проблема не е бедността, а по-скоро в ромите. Разбира се, не са само те виновни - липсва адекватна политика и концепция. Проблема също е КОНЦЕПТУАЛЕН и ПОЛИТИЧЕСКИ. И СОЦИАЛЕН, като следствие, разбира се.

45

Анонимен

преди 5 години

етноса трябва да е наясно, че и българи има много бедни, но просто не сме свикнали някой да ни издържа... за това имам 1 дете, защото съм беден, нямам дом, но си плащам всичко, ако ще и гладен да стоя

44

Анонимен

преди 5 години

Част от тях не искат да променят начина на живат или както ние казваме да се интегрират.Накарайте ги поне да спазват законите.За бедноста- във Франция с ромите същите проблеми и там ли е виновна бедноста.

43

Анонимен

преди 5 години

доц. Михаил Иванов ,можете да отидете да се избичите на някой селски банциг.

42

авс

преди 5 години

До роб на влаЗта.аз съм на 61 год работил съм с роми в каучиковият завод пазарджик 12 г .всички бяха трудолюбиви кражби нямаше всички бяха достоини граждани на бг.работа имаше и бяха уважавани през соца какво направи демокрацията с тази нация работа няма няма чест и достоинство гладните почват да търсят начин от къде да се прехранват.лично аз съм свидетел рабодател от с. лозен пазарджишко каза аз пари нямам за хляб за ромите и за тях работа нямам по-нататък сами си мислете аз съм българин не ги

41

Кратун

преди 5 години

Не е само бедността, г-н Експерт, а и международното положение и сушата. По немската телевизия даваха 15 минутен репортаж за няколко българчета от Габрово, спечелили златен медал от световна олимпиада по математика. Един пенсиониран учител ги събираше в една руина, неизползваемо училище, за да им преподава безплатно. Едното дете живееше само с майка си в гарсониера. Бедността не е извинение да не правиш нищо.

40

Анонимен

преди 5 години

Имат право да раждат след навършени 18 г. , постоянна работа, от която да се издържат, законно собствено жилище или законно плащане на наем, платени ежемесечни разходи, ако сами си плащат таксите и останалите разходи за детски градини и училища, ако не вършат престъпления, ако не продават децата си и не ги подтикват към извършване на престъпления, ако не рушат общинска, държавна и чужда собственост, ако не продават гласовете си повреме на избори, ако живеят като нормални хора!

39

доц. по запек

преди 5 години

Бла! Бла! Когато критикуваш нещо казано, трябва да имаш конкретно предложение насреща! Какво конкретно предлага по въпроса с ромите "доцент /по етническите въпроси !!!!?/ Иванов"?

38

Анонимен

преди 5 години

БЕДНОСТТА СЪЗДАДЕНА ОТ КОМУНИСТИТЕ,ВЪЗРОДИ И ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ.БЪЛГАРИНА Е ОТРОВА ЗА СВЕТА.НОВИНИТЕ СА КРИМИНАЛНА ХРОНИКА ВСЕКИ ДЕН,СВЕТА Е ВЪЗМУТЕН ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ,РАБОТЕЩА СЪВМЕСТНО С УПРАВЛЯВАЩИ.САМО ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА В БАЛИ СА ЗАЛОВЕНИ ПЕТИМА БЪЛГАРИДА ИЗТОЧВАТ БАНКОМАТИ ИМА ЗАСНЕТО ВИДЕО ПРИ ЗАЛАВЯНЕТО ИМ И КАК СИ ЯДАТ БОЯ ОТ СЛУЖБИТЕ .ЩЕ ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА ДОСТА ГОДИНИ.

37

Мен

преди 5 години

Г-н експерте, моля използвайте вашият опит, за да решите веднъж завинаги проблема с интеграцията. Напишете концепция. Може би имате успешен опит с интеграцията на тези малцинства в други държави, моля споделете го с нас невежите!

36

Анонимен

преди 5 години

Каква бедност ? БНБ вчера оповести на 2 дена Нов Мирионер в България !Всичко се Краде и в частни сметки !

35

да

преди 5 години

доцент по етнически въпроси ???!!:)))))) и на базата на какво е опита на тоя псевдоексперт ??!!поредният книжен плъх на заплата

34

Анонимен

преди 5 години

Тоя Иванов да ходи да се скрие някъде.Думите на Каракачанов са си точно на мястото, лошото е, че са само думи и предизборна пушилка. Още никой не си е мръднал пръста нещо да направи. За управляващите е по-важно да са в управлението с ромските гласове. Пък българите кучета ги яли.

33

бай ганю

преди 5 години

проблема е прекалено комплексен за да се анализира в едно изречениерешението му е дългосрочно предложеното от министъра може да се реализира ако бяхме диктатура,в момента в който започне да се прилага от защита правата на човека ще вряснат силно и всичко ще се замете под килима,за жалост сегашното управление е не достатъчно компетентно и образовано за да успее да реформира или решава дори лесни проблемивсе от някъде трябва да се започне и то незабавно но каквото и да е то ефекта чак след врем

32

пипи дългото чорапче

преди 5 години

И двата ми коментара са изтрити. ДНЕСдуМитев не са расистки.Как от 60 коментара има само 30

31

Анонимен

преди 5 години

25 е абсолютно прав! Къде са им нотариалните актове, къде са им платените данъци за птедходните години, къде са им и платените фактури за битови консумативи като вода, ток и тн.Точно те трябва да платят на общината, че са замърсявали района и са нахлули там незаконно, както и да платят всички разходи за лечението на пребития от тях мъж!

30

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 18Само на образованите!

29

Анонимен

преди 5 години

И тук в Унгария има Роми не си мислете че са само при вас. Но тези Унгарски роми са интегрирани. Унгария не си унищожи селското стопанство и заводите и Ромите продължават да работят. Нямат Ромска престъпност защото имат работа и пари за да не чакат на помощи и кражби. Да дойдат вашите управници да почерпят опит от Унгария а не да търсят под Вола теле.