152

Анонимен

преди 5 години

До АТАКИСТкласически -с таен агент-доносник, който има телефон :)

151

АТАКИСТ

преди 5 години

до 180 Е, там е ясно за нета.Говорим по принцип...и за хората които нямат мобилни устройства и компютри.Аз ако не ползвам компютър или телефон и тръгна нанякъде...как ще ме "Отчетеш"?)

150

Анонимен

преди 5 години

До доказаноПри комунизма, или по точно при социализма пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна. Българите оскотяха и станаха животно при демокрацията.

149

Анонимен

преди 5 години

До АТАКИСТНяма нужда от чип - ние вече сами сме се изтипосали в нета-доброволно при това :)

148

Анонимен

преди 5 години

До AhaВ сравнение с днешната бедност и мизерия тогава се живееше много по-добре.

147

Циник

преди 5 години

А има и определена "ретроградна цикличност" в човешката цивилизация - докато преди 5 000 години - в Египет - са строили пирамидите - 3500 години по-късно - европейците са били полудиваци - живеещи в землянки.По-късно - древен Рим - прави изумителна система от пътища , акведукти , канализация, минерални бани, истински болници, наченки на демокрация....Години по-късто - хората в Париж и Лондон не се къпят, хвърлят нощните гърнета през прозорците, и лекуват чумата с пускане на кръв.

146

шматка

преди 5 години

Хората са генетичен експеримент а как ще наричаме лаборантите- Богове или Творци си е наш проблем.Експеримент за разум като физиката е загърбена.Помислете.Без разума ние нямаме никакъв шанс да оцелеем като вид.Затова го няма и прекият ни прародител тн липсващо звено.

145

АТАКИСТ

преди 5 години

до Оруел- аСпоко, ще стане по- сложно и от романа на Оруел и от "Еквилибриум" след време.Просто ще ни имплантират по един чип за да отчита къде си, какви чувства имаш( какво мислиш), какво пиеш и ядеш....и директно в главния център данните.

144

Анонимен

преди 5 години

Все мислещи хора тук - препоръчвам статията на Анна Димова "Ловци на обиди"

143

Циник до 155

преди 5 години

Аз не говоря "против бог" ... но илитерата триещ постовете ми - вероятно не е чувал думата "агностик" .Мистерия е - защо трие коментари, които не са обидни...или нецензурни!Заключението е, че е просто ***!

142

Циник

преди 5 години

Динозаврите са съществували - над 100 000 000 години! Абсолютни господари на една планета с неизчерпаеми екологично чисти ресурси...и за това време ( хората съществуват да речем от смешните 45 000 години) , защо динозаврите -не са си спретнали цивилизация ... ако Дарвин е прав?

141

Империята Орион

преди 5 години

Баx простолюдието! Самият червей Дарвин се е отказал от помията си в крайна сметка, макар че натискът за тази поръчкова глупост е бил огромен. Бог? Кой не е Бог сам по себе си? Съвсем друга тема е тялото като генетичен експеримент, но кой да чете, вместо да храчи безмерен "ум" по пикливи сайтове като този?

140

Анонимен

преди 5 години

Интересна тема и интересни коментари. Но голяма част от тях вече са изтрити, това е много страшно - помислете доколко вече сме заробени. 1984 Оруел.

139

Ветеринар

преди 5 години

До Анонимен 163Познавам хора, които говорят, но кучето им е по-умно от тях. Интелектът и речта не са непременно свързни. Има и други начини за комуникация. Да смяташ, че делфините са лишени от интелект, говори лошо за твоя.

138

Aha

преди 5 години

До Анонимен 186Не казвам, че беше като сега, а че не беше някакъв рай, както го представяте на тези, които не са го виждали. А за беСността си прав.

137

Анонимен

преди 5 години

до 195 И к'во каза сега??? Аз съм искал точно това да кажа...че човека идва от друга планета. К'ва алегория, човече?)))Кое не ти стана ясно?Бог е създал и Вселената ли искаш да кажеш?Не ме разсмивай!

136

Мен

преди 5 години

До 220 ами мисля отговора е лесен само нас е създал по свой образ и подобие поне така твърди библията. А ще попитам да не би еволюцията да е излязла в почивка и затова само човек е с интелект. А скоро дъщеря ми си купи нов телефон и прочетох че е с вграден изкуствен интелект по скоро е направен от колкото да е еволюирал сам от предния модел

135

Анонимен

преди 5 години

Как набожните проверяват дали една жена е вещица. Хвърлят я във водата.Ако изплува, значи е вещица и я изгарят на кладата.Ако не изплува, значи не е била вещица, жалко за жената.

134

Анонимен

преди 5 години

Ти само с говоренето ли свързваш интелекта? Животните си имат интелект и логическо мислене. Могат да вземат самостоятелни решения. Големите "учени" ни втълпяват, че всичко при тях било рефлекси и че даже цветовете не различавали и виждали само в черно и бяло. Затова хамелеона си сменя цветовете, защото останалите животни не различават цветовете.

133

Ман

преди 5 години

"Аз поддържам, че всички живи същества, които са съществували на земята произхождат от една първична форма на която Творецът е вдъхнал живот." Чарлз Дарвин