172

Батман

преди 5 години

Вярата е вид шизофрения във всичките и форми.

171

Вярващ

преди 5 години

Доста *** и заблудени същества дращят тука. Но каквото си е казано в Светото Писание, си е вярно, та нормално е...

170

Анонимен

преди 5 години

Да сциентисткия фундаментализъм на хокинг дето се продаде на американския неолиберален елит и си използва авторитера да го защитава си го знаем, само дето не знам науката горката какво прави в дебат между две религии- секуларния атеистичен механистичен материализъм и християнството.И двете са в сферата на метафизиката и и двете са вид идеологии, науката не може нито да докаже нито да опровергае която и да е от двете.Но пък и двете могат да я интерпретират в полза на своята пропаганда.

169

Гробокопач

преди 5 години

Шумерският мит, много точно ви казва как е създаден човека и оттам вече, ще разберете изцяло Глава 1, Битие, която е тогавашният холивудски разказ за малки деца. Шумерският мит е много по-точен, конкретен, детайлно-ясен. С една дума, той "помирява" Дарвин и Бога;))) Там наистина участва в създаването на човека, земният примaт, но и още някой;))) и не чрез еволюция.

168

Циник до Езекил

преди 5 години

По-лошото от комунист - е религиозния фанатик .

167

Чичо

преди 5 години

Мамуните се клекнали ходят ,на четири крака ,без ***.Га се изправят тогаз гордо може човеци да се нарекат

166

Дамуреканадървин

преди 5 години

Май,муната е произлезнала от човека.Щото от мaймуна не съм видял човек да стане. Колкото и да се труди за едина банан пак си е мамуна . А човеците си живеят човешки мързелуват к се маймунят по тв то на новините.

165

Циник до Езекил

преди 5 години

Ти си от - тези "бедните дуxoм" Родил си се седнал на нея!Свикнал си ... и ти харесва.

164

Анонимен

преди 5 години

"Дали човек е най-голямата грешка на Бог, или Бог е най-голямата грешка на човека...."Никоя религия без значение коя не води до нищо добро !Наука, наука и само наука е пътя на човечество!

163

Анонимен

преди 5 години

Факт е, че природата е жестока. Животът е борба за оцеляване. Къде е Бог в това?

162

Циник до 192

преди 5 години

Първите ми 4 ( дълги ) поста - ги изтри...бяха по-важни от тези, които остави !

161

Циник

преди 5 години

И ако продължим - този ред на мисли ... средновековието - църквата обявява котките за дяволски изчадия...избива ги ... идват плъховете ... и милиони измират от чумата!Такаче, човек се пита - къде е "ръката божия" в тази простичка човешка глупост!

160

Циник до 188

преди 5 години

Ще прибавя , че някои римски императори са строили пътища - така щото любима риба да стига прясна до трапезата им ! А за болниците си в ОГРОМНА грешка - не само , че ги е имало ...но и като концепт са по-близо до съвременното разбиране - просторни , проветриви, подържани помещения. Сума сумарум - преди краля слънце във Франция ( при когото благородните дами са носели капани за бълхи) са създали цивилизация - далеч по-добра от последвалата ги!

159

До учен 129

преди 5 години

Учений, научи тогава, че науката генетика (има такава наука!) е намерила, че някои хромозоми и отделни гени могат да отпаднат. Казаното от теб е вярно за и висшите при-мати, но е трудно за обсъждане. При човека е възможно генетическият материал от две хромозоми се е обединил. Това, вероятно е станало причина за обособяването на клонката, от която е произлязъл човекът. Защото видове с различен брой хромозоми, като правило, не дават потомство.Какво да обсъждаме - човекът е направен от кал - Библи

158

Анонимен

преди 5 години

До ЦиникИмам сведения, че по време на първата идинастия и прединастичния период, в Египет се е практивувало човешко жертвоприношение.Рамиляните са имали роби, а правите пъти аса били, за да си може, да си придвижват войските по-бързо, че да избият доста хора и да докарат нови роби.И не си мисли, че зравеопазването в Рим е било много по-напред от това във Франция, по време на чумата.

157

Анонимен

преди 5 години

- Госпожо, а пък мама каза че сме произлезли от м.а.й.м.у.н.и.т.е.- Иванчо. Историята на твоето семейство въобще не ме интересува!

156

точка

преди 5 години

Човекът е създаден от БОГ,а хората от еволюцията.Затова хора много а Човеци-кът.

155

Никой

преди 5 години

От поставения пример Дарвин се аргументира,че интелигентен създател,който е добър,обичащ и благосклонен по подобие на описания в Библията,не би сътворил толкова гротеско страдание (да бъдеш изяден жив от вътре навън),т.е. такъв създател не съществува,а ако съществува то той не е същия,за който ни разказва Писанието!

154

АТАКИСТ

преди 5 години

До 182Който има претенции към мен, да ме потърси. Знае къде да ме намери.)

153

Никой

преди 5 години

До darwinДарвин е бил вярващ,както и болшинството от съвременниците му . Проблемът е че колкото повече напредва в изследванията си на природния свят,наблюденията са в противоречие на съществуването на интелигентен създател.Конкретен пример,който не му дава мира е паразитиращата пчела от семейство Ichneumonidae(oт лат. следотърсач).Пчелата парализира жертвите си(паяци,молци, и т.н.) и ги запечатва в кални килии,където служат за живи инкубатори на потомоството пчелни ларви.