121

анонимен

преди 5 години

Тук става въпрос за работещи пенсионери в държавната администрация! Това е абсолютно безобразие! Добре е да се назначават млади хора там, но тях ги няма, или пък някои не стават! Хора обаче над 50 г. не назначават! Иначе,няма лошо че пенсионери работят в частни фирми!

120

iceblast88

преди 5 години

До До 122 ice... 88Ти правиш ли разлика между Софийска вода АД и кварталното магазинче? И двете по документи се водят частни нали? Ама Софийска вода има гарантирани клиенти, получава субсидия от общинския бюджет, дали плаща данъци един господ знае, авария да стане пак я плати я не на клиентите си. А кварталното магазинче започва от нула! Човека сам вади парите си, плаща данъци защото иначе башибозука ще го съсипе, сам се бори за пазарен дял срещу всички други защото няма монопол!

119

iceblast88

преди 5 години

До До 122 ice... 88Ти мозъчен донор ли си? Не казвам да коментираме фирми които нямат нищо общо с България, а такива започнали от 0! Има стотици фирми и частници които са започнали от нулата! Ти правиш ли разлика между частна фирма и такава само по документи! Колко частници започват с готов пазар и готова инфраструктура или машини, назначени работници, готова разработена структура, пазарна мрежа, магазини, клиенти? Толкова не ти стига мозъка, че елементарни неща не вденеш!

118

Анонимен

преди 5 години

Повечето работещи пенсионери работят в частни фирми. Тях какво да ги правим, да ги разстреляме ли или да ги обесим?

117

До 122 ice... 88

преди 5 години

Казваш да махнем над 99% от икономиката на България, защото има или е имала нещо общо с държавата? Казваш да коментираме само частните фирми нямащи нищо общо с България. Браво, продължавай в същия дух.

116

iceblast88

преди 5 години

До До 107В истински частни фирми - големи 100 души и нагоре администрацията пак е само нужното за да функционира самата фирма! Фирмата в която съм аз е шивашка - от 100 души персонал - 13 са администрация и всичко останало е производствен персонал! Във всяка една фирма която сама оцелява на пазара е така, защото иначе няма да може да оцелее и ще фалира! Това за големи администрации във големи фирми го има само в такива на държавна хранилка, защото там няма конкуренция и са само наши хора!

115

Анонимен

преди 5 години

Гледам, че тук е пълно с хора, които искат да махнат работещите пенсионери и на тяхно място да назначат младежите от гетата, защото други младежи няма. Колко му трябва на човек, за да спре да мисли? Казва му се "пенсионерът е врагът" и готово.

114

iceblast88

преди 5 години

До До 107Виваком/БТК + Теленор и А1 ползват инфраструктура изградена с държавни пари (бившото БТК), тоест държавна помощ. А1 бяха единствените от които можеше първата седмица да си купиш свинетка (гарантиран държавен монопол дори и за кратко време, подкрепен с башибозука КАТ и ТОЛ полиция), АСАРЕЛ-МЕДЕТ (държавна фирма - приватизирана, тоест построена с данъците ни и след това продадена на частник). Големи примери даваш и ти! Или държавни фирми или на дотации или създадени с държавни пари!

113

1

преди 5 години

никои не постъпва в държавната администрация без връзки, точно никои и то

112

iceblast88

преди 5 години

До До 107Така от изброените от теб фирми:Софийска вода - общинска фирма (към държавна администрация), Болница Токуда плащания от НЗОК (пак плащане от данъците ни), американските Марици (вече обясних, гарантиран от държавата пазар и наложен монопол (нямаш право да купуваш ток от където искаш, а от където ти кажат), ЧЕС същата работа (гарантиран от държавата пазар и монопол, ако си мислиш, че не е, то кажи ми колко абоната има на Енерго Про в София и колко на ЧЕС във Варна).

111

Анонимен

преди 5 години

В КЕВР от нова година се назначават само пенсионери. Пенсиониран в частна фирма на 67 години и хоп на другия ден в КЕВР. А от нова година те (КЕВР) вече не са държавни служители. И така хем пенсия, хем висока заплата (2000-3000 лв.).

110

Анонимен

преди 5 години

Цялата държава оправихте и до пенсионерите опряхте. Не ви е срам, това са вашите бащи и роднини. Томислав Дончев отклонява общественото внимание с глупости. Корупцията, раздутите държавни щатове, пълната с некадърници държавна администрация, некачествените ремонти, ниските заплати и пенсии - това са проблемите по които се струва да се говори.

109

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 113Че в Бг кое ни е като другите страни- членки на ЕС, та чакаш и това да е като в ЕС?!Колко струва 1 чиновник на държавата? Колко са разходите по него?

108

A

преди 5 години

До Анонимен 113Много са грамотни (за грамотни -грамотни са, но нищо повече, пенсиите са интриганти, некадърни

107

Анонимен

преди 5 години

Да съкращават администрацията и да закрият щатовете!Повече да не се назначават чиновници на тези позиции.И без това чиновника не си уплътнява раб. време.

106

Анонимен

преди 5 години

Стига сте писали глупости. Никой не държи пенсионери за хубаво. Я вижте кой ви учи децата. Вижте кой ви лекува. Осъзнайте се. Не е това проблема на обществото. Млади хора има, но много от тях са неграмотни. Тези, които учат повечко - отиват в други страни, където не им плащат като на пенсионерите за които пишете. Отново платените писарушки провеждат политкоректни разяснителни кампании. Няма такова ограничение за работа в другите страни - членки на ЕС. Пънете се - безмислено.

105

Анонимен

преди 5 години

До 101Преди да се заядеш и да се правиш на много вещ, дочети поста ми до край и после си изтъквай компетентността!И стига с тия Марици и БДЖ! Сякаш само Мариците и БДЖ-то съществуват в БГ!

104

Анонимен

преди 5 години

В областната администрация при нас наемат току- що дипломирани висшисти по проекти за младежката безработица. И ги обучават ДЕВЕТ месеца. Представете си ДЕВЕТ месеца обучение на висшист! И след това конкурс и назначение.Какво е това обучение 9 месеца??? Това е 1 учебна година!Да вземат един ученик и него ще обучат за 9 месеца. И това ми било висшист! И върши конкретна работа, не е специалист по всичко, всеки ден извършва едни и същи операции, с 1 програма.Това е разхищение на държавни пари.

103

До 107

преди 5 години

Частна фирма или частна фирмичка, каквато описваш? Е, ясно е, че като са 5-10 души персонал, няма да имат администрация, но това е фирмичка. Как е в една истинска частна фирма с много хора работещи там? Например американските Марици, болница Токуда, Виваком/БТК, Теленор и А1, Софийска вода, ЧЕЗ, АСАРЕЛ-МЕДЕТ и т.н. Примери с частни фирми с над 100 работници има много. Малко смешно звучи като говорим за частни фирми да си представяме само фирми с 1-2-3 души персонал.

102

Анонимен

преди 5 години

Наскоро разговарях с човек от НАП. Изрази мнение относно работата на чиновниците и образованието им. Каза, че за много от административните длъжности не се изисква висше образование. Средно- професионално е напълно достатъчно. Техникум или профилирана гимназия. За всичко си има програми, трябва да познават програмите. За по- висшите позиции, които не са чак толкова много, вече е наложително да са с ценз и добри професионални качества.