141

До Да

преди 5 години

Защо ли си мисля, че за всички работещи пенсионери, се плащат пълни осигуровки там, където работят?

140

Анонимен

преди 5 години

Едно се разбра от коментарите. Частните фирми не са предпочитани защото се работело. Ако и в администрацията се работело и там никой намало да отиде. Часнитниците са недолюбвани защото не спазват законите и не дават отпуск. Но те се контролират от държавните чиновници, но те пък не работели. Но пък си получавали ниските редовни заплати и отпуските. Обаче в частния сектор заплатите били по-високи. но там пък се работело. Вие разбрахте ли нещо? Аз не!

139

Анонимен

преди 5 години

Със заплата, но и с пенсия - 6382 чиновници*То пък една пенсия....Общо с пенсия и заплата дали прехвърлят 1000 лева? Повечето едева ли....

138

ДА

преди 5 години

До До 140 ДАЩе го напиша бавно,па дано ме разбереш!Аз като пенсионер съм здравно осигурен,но т.к. имам фирма съм задължен,въпреки това ,още веднъж сам да се осигуравам здравно!Ето тази втора здравна осигуровка е излишна и никой не знае къде отива!?Сега ,разбра ли ме?

137

От 142

преди 5 години

До 144 ДАТова,ч е ти не знаеш нищо за осигуровките, не значи, че и другите трябва да са като теб. Аз си плащам чинно моите 40%, а работодателя ми 60%, както всички, които не са държавни служители.

136

До 140 ДА

преди 5 години

Много си зле мой чочек. Нищо не знаеш за осигуровките, а драскаш небивалици.Осигуровките за теб не се плащат два пъти, а както и за държавните служители един път.Разликата е, че на тях им намалиха заплатите, а на теб ти я увеличиха и че ти плащаш 40% от твоята осигуровка, а работодателя ти плаща 60% от осигуровката ти, а на тях работодателя плаща на 100% осигурвоката вместо на 60%, но за по-малка сума, защото им намалиха заплатите. Държавните служители искат да си плащат осигуровките като теб

135

ДА

преди 5 години

До Анонимен 142Като си толкова прецакан-защо не напуснеш топлото местенце,със сигурна заплата,па била и малка,със сигурна отпуска-задължителна и куп други държавни облаги!?Ида в частния сектор-да те видя колко ще изкараш-и като пари и като време!

134

Анонимен

преди 5 години

Тук един пак отвори темата за осигуровките на държавните служители и пак неразбрал какво става. Колко пъти трябва да се повтаря, за да вдянат, че държавните служители ги прецакаха с това плащане на 100% на осигуровките от работодателя? Намалиха им заплатите, за да взимат чисто пак толкова при 100% плащане на осигуровките от държавата. Прецакани са защото всичко, което е на база размер на осигуровките е по-малко за тях, защото осигуровките са върху по-малка сума. По-малки болнични,по-ниски пенсии

133

Анонимен

преди 5 години

Прави впечатление ниската икономическа култура на хората - със забрани да се решават икономически проблеми, в случая чрез забрана на пенсионерите да работят. Паразитен персонал били заетите в държавната администрация, как пък не. Защо не отидеш да живееш сам на някой остров, за да няма паразитен персонал, както ти си мислиш? Щом живееш в общество, ще има и държавна администрация. Няма държава без тях.

132

ДА

преди 5 години

Еееее,браво ,бе!Хем заплата,без осигуровки,като държавни хрантутници,хем па и пенсия!Е,от къде тогава ще има за пенсии на обикновените пенсионери!?НЕМА такава държава!КОГА държавните служители ще започнат да си плащат осигуровките!?Когато един пенсионер има фирма,той е длъжен да плаща и здравна осигуровка,независимо,че е здравно осигурен от държавата като такъв!Само гледайте какъв цирк и недомислие!!Два пъти се плаща здравна,а ония никакви осигуровки!

131

Ижненер

преди 5 години

"...младежите са едва 10 000, а служителите над 60 години са над 9700..."Това ми напомня на вица:"Российская газета: Вчера се състоя двустранна среща между отборите по баскетбол на СССР и САЩ. Съветския отбор зае почетното второ място, а американците завършиха едва предпоследни." :)))

130

Анонимен

преди 5 години

Цялата аудитория коментираща по въпроса за пенсионерите на работа дава ли си сметка че в България няма кой да работи. Миналата година България намаля със 70 хиляди човека. Големи маси от млади специалисти са функционално неграмотни. По сто причини! Всички искат в държавна работа с презумпцията, че там не се работи. Ходиш изкъпан и напарфюмиран и развяваш посредствеността си. Затова България никога няма да напредне освен на книга. Не са виновни на никого пенсионерите.Завистта е в основата.

129

Ясен

преди 5 години

Прави ми впечатление ниската икономическа култура на хората.Заетите в държавната администрация са паразитен персонал,който си получава заплата дори нищо да не работи.Там няма конкуренция има връзки и наши хора.Работещите в частния сектор трябва да пълнят държавния бюджет,да се конкурират за оставане на пазара.Ако един пенсионер е толкова способен, да работи в частния сектор,а не да получава заплата от бюджета.

128

iceblast88

преди 5 години

До надалиДоскоро министъра на МВР нямаше информация точно колко служителя има към министерството му.Да не говорим и за това, че доста от държавните фирми се числят (на хартия поне) като частни и така статистиката се изкривява допълнително и затова се водят толкова малко в държавна администрация.А дали някои знае колко са служителите към агенцията за подслушване (ало Цв. Цв.)?Или други знайни и незнайни агенции, комисии и куп други администратори на шапката си?Държавата е задръстена от бумащина.

127

iceblast88

преди 5 години

До надалиТе празните бройки ще ги задържат за да може с тях да изписват по високи заплати на техните хора, тези съкращения се развяват за да се стегнат редиците на гласоподавателите в държавна администрация, да им се напомни за кои трябва да гласуват и ако се наложи за съкращаване на 200-300 държавни служителя ако с нещо са накривили някои началник от ГРОБ. Остатъка ще е просто цифра на хартийка която ще се размотава от бюро на бюро докато не се увеличи щата с 4000бр. и не се изчисти фиктивно.

126

Анонимен

преди 5 години

Опитът и знанията са най-ценното нещо, когато става дума за работна сила, а в това отношение пенсионерите най-много знаят и имат най-голям опит. Затова е добре за България да работят докато пенсионерите могат и искат да работят. Ако сега на пенсионерите се забрани да работят, България веднага ще изпадне в колапс.

125

надали

преди 5 години

Ще съкратят 1600 щатни бройки, ок, но колко от тия щатни бройки са реално заети???

124

Boncho

преди 5 години

Защо в МВР все още работят пенсионери по ЗДСл, слид като параграф 15 от ПЗР на Закона за бюджета влиза в сила от 01.01.2019 г.?

123

Анонимен

преди 5 години

За голяма съжаление на критиците към МВР и МО, увеличението идва този път не от двете силови структури, а от новосъздадените агенции и др. подобни! Вместо да доунищожават силовите структури за сметка на други нови структури на държавната администрация, да се видят къде и колко и защо е това увеличение! то е май, за да си спасяват ценните кадри! Май се готвят за абдикация!

122

А хрантутниците БАН

преди 5 години

След излизането на НИМХ от състава на БАН персоналът намаля с повече от 10%, но незнайно защо за 2019 г. бюджетът на БАН беше увеличен с над 50%.Знае се, че преливат от пусто в празно и само на неспециалист могат да направят впечатление с фалшивите си отчети.Някой знае ли колко са хората, които работят в БАН след пенсионна възраст? Не само под претекст, че били велики учени, но файдата от труда им щяла да се разбере в бъдеще (мижи да те лажем). И хора със средно образование остават до 65-70 г