81

iceblast88

преди 5 години

До До ice...88Добре бе умнико:Таксиджията е частник нали? На него държавата гарантира ли му, че днес колкото часа може да работи всеки момент ще е зает и, че ще има гарантирани курсове? Не, нали?Земеделския производител на картофи от Горно Нанадолнище държавата гарантира ли му, че ще му изкупи всички картофи? Не, нали?На ТЕЦ-овете (каквито и да са) гарантира ли им, че НЕК ще им изкупи колкото ток произведат днес? Да! Къде видя свободен пазар тогава? Писна ми от неуки дървени философи!

80

Сержант

преди 5 години

Абе ходете в частният сектор. Там търсят квалифицирани кадри като вас. Вие с този опит ще сте им от полза. За пенсионерите пиша.

79

Тончо

преди 5 години

До Сержант: Браво,много вярно и точно,много много си прав,но на кой му пука брат.

78

Сержант

преди 5 години

Една от причините малди хора да напускат страната през последните 20-30г са работещите пенсионери. Сега се стигна до там , че няма малдежи за тези места, но наглостта си остава. Те пак си натискат дрътите зад...ци. Госпожи и господа пенсионери напуснете сами и не се притеснявайте за държавата. Вие само и вредите в "желанието си да и помогнете". А в МО какво става не ви е работа. Там с памперси да са пак ще се натискат. 3к на месесц иначе къде ше вземат. Срама нямат тези ***.

77

Тончо

преди 5 години

Шуро-баджанаци-и-и-и-и,край нямате в тази ***.

76

7

преди 5 години

И в НСО е същото. ...полковници бол на пенсия и заплата, защото закона им позволява до 55 го да са така! !????? А млади и образовани, желаещи за активна работа момчета са на ниски позиции , с ниско заплащане и след няколко години работа като нямат развитие напускат.....непробиваема система на крепящи се стари муцуни! !!!!

75

До 80 читател

преди 5 години

Кажи откъде да ги намерим тези млади и способни, за които пишеш? При мен от години ги търсим и все ги няма, а свободни места за работа има доста. Става дума за обществен сектор, който не е на бюджетна издръжка.

74

Чиновник

преди 5 години

А само в администрацията ли? А в общинския съвет в Пловдив? На 83 години е съветник!

73

До ice...88

преди 5 години

Пак си се объркал, както обикновено. Не всички Марици са американски, както си мислиш. Цената на тока от ТЕЦ Марица Изток 2 е значително по малка от цената на тока от американските Марици.

72

iceblast88

преди 5 години

До До 62 ...88И как точно ТЕЦ Марица Изток 2 храни такива като мен които работят в частно производство което е само експортно ориентирано? Би ли обяснил на нас неуките? Или само си бръщолевиш? Точно обратното е! Аз с моя труд правя материални блага които се изнасят и се внасят пари в държавата, после с моята заплата плащам ток които нямам право аз лично да избирам от къде да идва, а държавата ми определя от къде и на каква цена аз задължително да го купувам. Парите отиват в ТЕЦ-а и от там в US

71

читател

преди 5 години

Безкомпромисно пенсиониране на всички навършили възраст в бюджетния сектор. Щатните бройки само на млади и способни.И в БАН също, където 70% са на пенсия + заплата.Който може и иска да работи, да върви в частния сектор, да видим на какво е способен там.

70

iceblast88

преди 5 години

До До 62 ...88И как точно ТЕЦ Марица Изток 2 е частна? Да по документи е частна (американска), но ако беше наистина в частен сектор ще фалира за 1 месец. Как ли? 99% от българите искат да купуват ток от АЕЦ-а защото там е най евтин, а от ТЕЦ-вете е скъп. Но държавата казва, че нямаме право на това, а трябва да купуваме задължително на ТЕЦ-а тока защото такъв е договора на държавата с американците и, то на точно определени цени. Къде видя частен пазар в това? Хем е АД, хем е на държавната софра

69

Анонимен

преди 5 години

учете икономика и бизнес администрация в Англия и всички ще отидете в МВФ при на цвъки дъщерята

68

Докога

преди 5 години

В ВМА ще работят пенсионери Докога няма ли да се даде път на младите хора????

67

Анонимен

преди 5 години

В БГ ИКОНОМИКА СЕ ИЗВЪРШИ ТОТАЛНО СЪКРАЩАВАНЕ НА 70% МОЩНОСТИТЕ ОТ 1990 НАСАМ! А АДМИНИСТРАЦИЯТА РАСТЕ! 70% УВОЛНЕНИЕ Е СПРАВЕДЛИВО! НЯМА ДА ПАЗИМ НА ТОПЛО КАТО ПРЕЗ КОМУНИЗМА НЯКВИ ЛЕЖАЧИ!

66

iceblast88

преди 5 години

До До 62 ...88Само Холдинг БДЖ ЕАД което се води в частен сектор е струвал на държавата милиарди които са идвали от бюджета (данъците събрани от нас). Колко пари се изливат там и резултат нулев! А градския транспорт в София? И той ли е частен? Или май само по документи е частен и се дотира от общината и цялата държава защото градския транспорт във всеки град е на загуба и е на издръжка от държавния бюджет. Колко пари внася БДЖ като ЕАД в държавата след като е на милиарди загуба?

65

iceblast88

преди 5 години

До До 62 ...88Холдинг БДЖ ЕАД, Летище София ЕАД, Летище Пловдив ЕАД, Летище Горна Оряховица ЕООД, Български морски квалификационен център ЕАД, Пристанище Варна ЕАД, Пристанище Бургас ЕАД, Пристанищен Комплекс Русе ЕАД, Пристанище Видин ЕООД, Български пощи ЕАД, Транспортен диагностично-консултативен център Бургаз ЕООД, Информационно обслужване АД и това е само към Министерство на транспорта. Всички тези ЕООД, ЕАД и тн. се водят в частен сектор, но са държавни, нищо не произвеждат само ползват!

64

ужас

преди 5 години

До дискриминацияДа съдии,прокурори,полицай,военни и тн. държавни служители не плащат осигуровки и данъци в НОИ но получават големи заплати и пенсии без да ги заслужават и без да са плащали както всички други хора,това се казва комунизъм и разруха.

63

iceblast88

преди 5 години

До 68Това е само държавна администрация - Пряко заетите в министерствата и не включва служители на държавни заплати като учители, доктори, полицай, шофьори на градски транспорт (които се водят частни служители), ВИК и напоителни системи (водят се АД и пак частни), служители на агенции, служители към депутати, съветници в НС към партии, партийни служители (на издръжка от партийните субсидии, но се водят частни служители) и каквито други може да се сетиш и не се сещаш.

62

позор

преди 5 години

Администрацията и държавната служба е превърната в партийна хранилка която само получава а нищо не дава....