51

Боби

преди 5 години

прод4. Заради ниско разположения въздухозаборник Ф-16 изисква инфраструктура на много по-високо ниво от това което имаме в България5. Грипен може да оперира от прави участъци на магистрали и пътища - проектиран е специално за това(както и руските МиГ и Су)6. Грипен е проектиран да се обслужва от РЕЗЕРВИСТИ - тоест хора с ограничени технически познания - Ф-16 ИЗИСКВА ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ(за това е и толкова скъп всеки летателен час)7. Грипен има практически по-широка номенклатура оръжие

50

Слава на НАТО! :)))

преди 5 години

Купуваме Ф-16, а русофилията да пyка от яд! Перфектни самолети! Неслучайно са основен самолет на САЩ, Турция, Гърция, Израел и много други. Когато някой рoсиянин тръгне да ни нарушава въздушното пространство, ще го отстреляме както мъдро постъпиха турците. Ф-16 последен модел, превъзхожда всяка руска щайга. От пасольството са в истерия!! Кеееееееееф! Много ми е кеф да ви чета как се пъpжите на 0авен огън таварищи :)))

49

Боби

преди 5 години

Ехх експерти и ЛОБИСТИ1. Ф-16с/д болок52(съществуващ) и Ф-16В(Вайпър - Пепелянка съществуващ само на хартия но ползващ готови компненти от Ф-15/16/18/35) несъмнено са много сериозни самолети спор няма2. Грипен С/Д или още по-добре Грипен НГ Е/Ф(летящи прототипи) са самолети които отстъпват по характеристики на Ф-16С/Д Блок52 само по максимален боен товар3. Ф-16Блок52 - 12000$ летателен час, Грипен С/Д - 7000$ летателен час4. Ф-16 има ниско разположен въздухозаборник(наричат го прахосмукачка)

48

Паскал

преди 5 години

Цената на Ф16 е 35 милиона долара или 280 милиона за 8 бройки, какви 2 милиарда лева ???

47

Анонимен

преди 5 години

Кабинетът решава за новия изтребител, после идва ред на НС----------------------------------------------------ЩЕ РЕШАВАТ НЕЩА, КОИТО ОТДАВНА СА РЕШЕНИ ВЕЧЕ ВЪВ ВАШИНГТОН(

46

Анонимен

преди 5 години

Експертната комисия е получила огромни възнаграждения за експертния си доклад, въпреки, чме още преди това се знаеше, че ще купим ф16

45

Анонимен

преди 5 години

Като бях в казармата през 86 имахме нова руска техника произведена преди 20 г. и законсервирана във военния запас на СССР. И токгава бяхме както сега последната дупка на кавала.Нищо ново под слънцето.Хубав ден!

44

Анонимен

преди 5 години

Другарите червени дървени философи , защо преди години не казваха да не купуваме Руски самолети когато бяхме член на Варшавския договор. Сега сме член на НАТО и логично е да купим Американски самолети. А Грипените са мерак на човек, който иска няколко милиона рушвет . Швеция даже няма посолство в България и се натиска с рушвети да си пробута калпавия самолет .

43

Анонимен

преди 5 години

Стари коли, стари жени (младите печелят пари в ЕС) и сега стари самолети. Всичко е точно на прокажената територия.

42

Анонимен

преди 5 години

и другарката "истина" нинова щяла да гласува против закупуването на F-16. тя пък защо?

41

Анонимен

преди 5 години

Има и положителна страна: като му се счупи някой чарк на Ф16ката може да се вземе по-евтино на старо. И положително някой находчив ганьовец вече е заградил място за морга на стари изтребители. Поне за това има територия.

40

Анонимен

преди 5 години

СЛЕД КАТО ПОЛЗВАТ 4 БАЗИ ЗА ОКУПАЦИОННАТА СИ АРМИЯ БЕЗПЛАТНО, МОГАТ КАТО КОМПЕНСАЦИЯ ДА НИ ДАДАТ САМОЛЕТИТЕ БЕЗВЪЗМЕЗДНО.ЗА БАЗАТА ИНДЖИРЛИК ПЛАЩАТ НА ТУРЦИЯ 3,2 МИЛИАРДА ДОЛАРА ГОДЕШНО

39

Мин

преди 5 години

Хаха. Те ако се съобразяват с бюджета ни и един Iphone няма да ни продадът.

38

Анонимен

преди 5 години

Самолетите се сглобяват от частите в склада на Пентагона. Произведени у време оно, но за робите даже са много добри. Изобщо се радвайте, че разговарят с вас. Те не знаят дори къде се намира бегето.

37

Активист на БКП

преди 5 години

А !!! Пак ще са на печалба !Вместо да ги дават за скрап,ще ги продадат на балканските *** като нови самолети ! Айде,честито на Каракачанов Co

36

Анонимен

преди 5 години

Ми да, краварчетата обичат да си завират пйшките в нашите дyпeта.

35

Анонимен

преди 5 години

Изобщо не ни трябват никакви самолети!

34

Анонимен

преди 5 години

Робите се разбунтуваха или? Не, не сте наследници на траките като Спартак. Вие сте анадолци и азиатци.

33

Анонимен

преди 5 години

Народе,управлява те шайка колкото крадлива,толкова и страхлива.Тия за максимум седмица могат да избягат през девет земи в десета,ама как да стане като сме овце.

32

Анонимен

преди 5 години

Бе, за тия бракми на по 45г от склада на чичо Сам да даваме пари изобщо? Другите покорители ни ги подаряваха, не че бяха и те много свет ама за без пари толко. Нашата нация техническа ще ги разнебити и открадне чарковете за нула време.