107

Анонимен

преди 5 години

цвъки е доволен - вече е поканен на "безплатна" вечеря...

106

Анонимен

преди 5 години

"българската армия ще получи технологично поколение самолет и част от оръжейните му системи, и оръжията му ще бъдат от пето поколение - те са същите, каквито са на Ф-22 и Ф-35"На Лили Иванова и да й сложим сутиен от 1000 лева и прашки от 500 лева, то тя си остава Лили Иванова, няма какво да се направи.

105

Анонимен

преди 5 години

F16 - 8 000 часа летателно време живот, с възможност да се увеличи до 12 000ч общо.За сравнение Миг 29 има 4 000ч летателно време живот и много по скъпа поддръжка и разход на гориво, което е важно при разход 3 620л гориво разход за 1 час летателно време при F16 и осезаемо повече при Миг-а. За да е читав един пилот му трябват поне 150ч летателно време годишно, това са 540 000 ЛИТРА годично за ЕДИН пилот които лети с икономичен F16

104

анонимен

преди 5 години

F16 блок70.Такова чудо още не е произведено. Ще чакаме блок 70 първо да го произведат в САЩ пък тогава да ни го доставят. Ще се женим за още неродена мома.

103

Хм

преди 5 години

Тия Ф-16 ще падат като круши и не за друго,ами щото са с един двигател,както и Грипените.А българската поддръжка си я знаем какво представлява,както и пистите.Трябва ни нещо дурако-устойчиво и има такова американско,както и други.У нас пада и нова западна и стара руска техника-явно проблема е системен,както е модерно да се казва.

102

Ала_Бала

преди 5 години

Този самолет няма да пази България. Ще послужи за провокация срещу Русия. Важни са комисионните. Да е честито на Цветанов и Бойко.

101

набор 1969

преди 5 години

До набор 1979Наборе , я ми напиши къде си тренирал на Панчарево и как по точно си се върнал с въшкиОт нашия набор има 1969г 2 евр. шампиона.Режим на тока нямаше до 1990г.Водката съм я купувал по 6-7лв. Коняка 3.20 Сл. бряг, Плиската -6лв. Парното за 68м2 до 88г. ми бе 16лв. Пийвах си ракия -академик Неделчев за 4лв. с розови домати.Вярно,че банани,портокали и мандарини нямаше. Сега не искам да ги видя.Искам си БГ зеленчук, плодове./ ако видиш някъде бг круши ми пиши откъде да ги намеря.

100

Една добра идея

преди 5 години

До АнонименТочно това си мисля и аз-можем да направим запитване до САЩ колко им е печалбата от тези изтребители за 2млрд. та да им преведем парите и да не ни тормозят повече!Едва ли ще е повече от половината сума.Иначе без военна доктрина и план за отбрана да се купува каквото и да е оръжие е безсмислено!Дори не отчитаме кой е истинският ни враг-Турция,а нея с няколко Ф-16 няма да я уплашим,при условие че има над 200 от същите.А за война с Русия е даже смешно да се говори!

99

Анонимен

преди 5 години

Грипените поне могат да се използват по време на пожари за гасенето им и имали таквова обурудване в допълнение тяхно си национално без да е зависимо от други в цената,а и шведите не са ползвали толкоз време безплатни летателни бази у нас като опорни точки за пребазирване с доставки за екскурзионни посещения в близкоизточни направления с отправки и обратно,което значи че може да им се плати цената която са офертрирали като съвестни и разбрани партньори,а с въоръжението каквото се избере и откъде.

98

Анонимен

преди 5 години

До Набор 1979Щандовете бяха празни докато се уточнят новите търговци - частни бизнесмени. Докато икономическите сектори се разпределят на ново. Това беше номера. Складовете на търговия на едро бяха претъпкани. Купуваха ги за стотинки и продаваха за левове. Така се натрупваше първоначалния капитал. Е тебе те нямаше там, но не е било и необходимо да присъстваш щом и досега не си схванал за какво ставаше въпрос.

97

Енгелс

преди 5 години

Самолетите задължително трябва да са руски, защото ако стане война България много бързо ще излезе от НАТО и ще се присъедини към Русия! Затова техниката винаги трябва да съответства на руските стандарти, които са най-добрите в света по отношение на бойна техника!!

96

Анонимен

преди 5 години

Набор 1979.Не забравяй че още не сме стигнали дъното на дъното.

95

Ха-ха

преди 5 години

"Русия отдавна не е световна сила!Много отдавна!Русия има нефт и газ,и ядрено оръжие!Нищо повече!"То това нищо не е.Ти си ***.Пропусна да отбележиш,че имат най-големите залежи на природни изкопаеми в това число и много уран.Също си пропуснал да погледнеш световната карта.Там Русия е мижава държава със 17 милиона квадратни километри.

94

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 125Няма "смешни копейки" мой човек. В бизнеса има пазари. Сега няма пазар за нищо българско. Освен вътрешния пазар. Ударили сме кепенците. Ти ми дай на мене пазар за каквато и да е стока за смешните ти копейки и аз ще организирам производство за въпросната стока. И ще печеля.

93

Анонимен

преди 5 години

Запрянов-качествена бойна авиация.Да се смее ли човек или да плаче.Ние сме си като Лихтенщайн,Андора,Коста Рика.Имаме армия на теория но не и на практика.

92

Набор 1979

преди 5 години

ОООО, супер бяхме 1989г. С празни щандове в магазина, опашки за всичко, ток - 2/2 часа има/няма. Телевизия от 17.30ч. до 00.00ч. На всичко отгоре бях на спортен лагер в талашитените бараки в Панчарево - върнахме се всички с въшки .....

91

Анонимен

преди 5 години

В МО си харесват F-16Има си хас да не е така това би означавало че не са никакви професионалисти. То само разни подкупени политици, журналисти, русофили и други такива предатели до девето коляно агитират за Грипени.

90

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 97До 1989 г. българските ВВС са получили и експлоатирали общо: 224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s.Всичко 460 машини получени безплатно от Русия.Безплатно, та за това нашите стоки им ги изпращахме за някакви смешни копейки.Прочети още на: https://dnes.bg/usa/2019/01/07/v-mo-si-haresvat-f-16-no-ne-i-cenata-mu-shte-pregovariat.398406

89

Анонимен

преди 5 години

Тези самолети без подходяща въздушна поддръжка от Аукс представляват едно скъпо и голямо нищо. За прихващане на заблуден единичен самолет или вражески такъв спокойно със два изтребителя ще бъде принуден да кацне на наше летище. Ако говорим за истинско нападение едва ли да разполагаме и с 20 бр. свръх модерни изтребителя ще сме в състояние адекватно да се защитим.

88

Анонимен

преди 5 години

Ще спестим един милиард! Даваме на американците един милиард лептата рекет ,И не взимаме никому ненужните баракуди!