42

Анонимен

преди 5 години

Американската "демокрация" ще обрече на 100 години глад и студ укрите!Да видят примера на Тиквостан!

41

Анонимен

преди 5 години

Ефенди Вартоломей е бивш капитан от турската армия. Каква вселенска патриаршия е това, след като дори ефенди Вартоломей не може да излезе от своята църква навън с расото си, забранено е със закон:)Ако палячовците коментиращи под крилото на Козяк не знаят, нека им съобщя.От поне 500 години насам център на православието е Москва, Руската църква е най-голямата, Русия е надеждата и защитата на православните. Който се отцепва си е изцяло за негова сметка. А Украйна вече плаща висока цена.

40

Анонимен

преди 5 години

След тази новина РПЦ се превръща в сатанинска секта. РПЦ няма Томос за автокефалност тъй-като такъв никога не и е издаван. Това беше потвърдено от архива на вселенската църква където не беше открит такъв документ на РПЦ, а и самата РПЦ не може да покаже такъв документ. Много лошо за русофилщината, изведнъж от вярващи християни се превърнаха в служители на Сатаната.

39

Анонимен

преди 5 години

Генерал Деса дали ще има смелостта да поздрави украйнския народ или го е шубе да не му набият канчето?

38

Анонимен

преди 5 години

Последният руски истински патриарх Тихон е отровен от болшевиките през 1925 г. след дълги опити години наред да го пречупят, виждайки, че човекът е свестен и няма да се огъне те го отравят. В днешно време мощите му се намират нетленни.Та същият светец още през 1918 г. анатемосва комунистите завинаги, проклина ги с църковно проклятие и това проклятие важи вечно. След декларацията на митрополит Сергий от 1927 г. за лоялност към съвецката власт, всички в МП вече са под тази анатема.

37

Анонимен

преди 5 години

Църквата на Московията е някаква далекоисточна монголска секта, маскирана се неуспешно като православна !Погледнете им само кръстовете - те са като задраскани православни кръстове, а патриаршията им е отдел на КГБ, по-важен от този на Чепига и Мишков !

36

Българин

преди 5 години

Честито, украински братя и сестри!

35

Гледна точка

преди 5 години

Това е печата за неприкосновеността и целостта на Украйна!Сибирските нощни вълци, могат да си изядът кестените от яд. Украйна, заслужава независимост от имперска Русия.

34

Анонимен

преди 5 години

Всички официални (държавни) църкви в комунистическите държави са превзети от комунисти и техни агенти, а в демократичните държави са превзети от масони и техни агенти.И комунистите и масоните са икуменисти.За жалост това е сегашната действителност.

33

Анонимен

преди 5 години

Честито освобождение братя украинци !!!!!!!!!!!

32

Анонимен

преди 5 години

Няма легитимна официална (държавна) православна църква за жалост в днешно време.Вселенската патриаршия отстъпва от Православието в 1923 г., когато масонът Мелетий Метаксакис незаконно въвежда насила новият стил.Московската Патриаршия отстъпва от Православието през 1927 г., когато на мястото на отровеният от тях св. патриарх Тихон болшевиките слагат техният агент митрополит Сергий Страгородски и превземат по този начин МП.И до днес Константинопол е в масонски ръце, а Москва в болшевишки ръце.

31

Анонимен

преди 5 години

Московската патриаршия отсече: Идеята е "безумна". От днес РПЦ става секта, защото през последните 400 години тя ползваше Томоса на Киевска Рус. Вместо да се плюнчи, Гундяев да се стяга да пише челобитно писмо до вселенския патриарх Вартоломей с просба и велика молба РПЦ да получи Томос от Вселенската църква за автокефалност.

30

Анонимен

преди 5 години

Ама другаре защо сте чротив 50 млн народ да има своя църква? Нали сте големи защитници на християнските ценности? или сте такива само пп заппвед от Масква?

29

Анонимен

преди 5 години

Всички бягат от Русия.Само наще рускипотгъзници са и верни .

28

Трансатлснтически

преди 5 години

Прасешката църква няма християни. Ще си внася от Истанбул.

27

Анонимен

преди 5 години

Черна гора иска също автокефална църква !

26

глупости пишеш сата

преди 5 години

До до Сата НАТОБългарската църква изобщо не е първа автокефална, чети малко поне история.

25

Анонимен

преди 5 години

Крайно време е всички народи поробени от Московията да се освободят, както братята украинци !

24

Н

преди 5 години

Той изкуфял какво чакате от него 100 год а др прасенко алкохолик и двамата решават

23

Анонимен

преди 5 години

Без Киевска Рус, Московията няма История, няма Православие и с откраднато държавно име !