62

Анонимен

преди 5 години

КГБ то май го прецакаха и тук?

61

Тодор

преди 5 години

Не сте прави, руската църква също има Томос В руските архиви е. Подписан е през 1943 година от председателя на Совнаркома товарищ Сталин по предложение на наркома на Държавна сигурност товарищ Меркулов ..Такива ми ти работи ..От 1917 до 1943 година православната църква е забранена от товарищ Ленин , а храмовете разграбени и унищожени от православните руснаци .

60

кубанская столица

преди 5 години

До Сата НАТОС ума сошел? ( are you crazy?). Когато русские войска ще дойдат до Киева, всички хора ще приветствува освободители ( допускавам, че 10% хора ше переселят на Западная Украина (Львов и т.п.) Ала те бяха Австрия-Венгрия. Не жалко

59

кубанская столица

преди 5 години

Този старче е НИКОЙ. И пак (пък) на Украина БОЛШИНСТВО са от Московские патриархат (90%).

58

Дедо Ви

преди 5 години

На въпроси отговарям срещу 20 евро и се задават след като те посоча с пръст.

57

Гледна точка

преди 5 години

Маскарад. Всички попове са мазни, двулични гнuдu.Това важи с пълна сила за цигареният бос поп Киро! Него не мога да го нарека патриарх!

56

Сата НАТО

преди 5 години

До Дядо виА руснаците са ми повече братя от украинците? (Справка Кадиров, Шойгу, бурятски танкисти)

55

Дедо Ви

преди 5 години

Украинците са Ви братя,колкото са братя с поляците,с които имат граница и близки езици.Справка Волинското клане.Жалки коментари само виждам сред българските маси,срам.

54

Анонимен

преди 5 години

До 61Сега Киро попа ще трябва да закрие отдел УПЦ към КГБ'то !.........Или ще открие още един отдел към "фирмата" Чепига&Мишков.

53

ХАХАХАХА СМЕШНИЦИ

преди 5 години

ПРОАМЕРИКАНСКИ И ПРОРУСКИ ПОДРЪЖНИЦИ СЕ СЪЮЗИХА И СЛАГАТ МИНУСИ НА 56 ЗАЩОТО МНЕНИЕТО НЕ СЕ ВПИСВА С ОБЩЕПРИЕТОТО В *** ДА СИ ИЛИ ПРОРУСКИ НАСТРОЕН ИЛИ ПРОАМЕРИКАНСКИ И СЕГА СЕ СКЪСВАТЕ ДА СЛАГАТЕ МИНУСИ ЗАЩОТО МАЛКИТЕ ВИ ЕЛЕМЕНТАРНИ МОЗЪЧЕТА СА ОБЪРКАНИ....ПРОРУСКИТЕ ДА ПРИЕМАТ ФАКТА ЧЕ ПУТИН Е БЕЗРОДНИК И ПРЕДАТЕЛ ПРОДАВА ПРАВОСЛАВИЕТО И РУСИЯ И ВСИЧКИ СЛАВЯНСКИ СТРАНИ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е В НОКТИТЕ НА САЩ И Е ОКУПИРАНА СТРАНА СЪС СЪУЧАСТИЕТО НА ПУТИН СЛЕДВАЩА Е БЕЛАРУС А ПОСЛЕДНА ЩЕ Е РУС

52

Анонимен

преди 5 години

Сега Киро попа ще трябва да закрие отдел УПЦ към КГБ'то !

51

Дедо Ви

преди 5 години

Вселенският Константинополски клоун пропуска,че Константинопол не съществува като център на християните ,откакто в Света София за първи път се е молил мохамеданин преди около 600г.

50

ТАКА ЩЕ Е

преди 5 години

СЛЕД КАТО СТРАХЛИВЕЦЪТ ПУТИН НЕ ВЪВЕДЕ ВОЙСКИ В ОКУПИРАНА ОТ АМЕРИКАНЦИ УКРАИНА(ОКРАЯ)ИЛИ ПОКРАИЙНИНИ ВЕЧЕ СА ДЪРЖАВА СМЯХ И ПОЗОР ....ИЛИ СРАМ????

49

Анонимен

преди 5 години

До 51Застреляй се и не мъчи хората с твоите диарии !Аз ще ти подаря патрон !

48

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 49Продължавай да лежиш на тая кълка. Архива на вселенската църква е непокътнат. Като си толкова сигурен че руските сатанисти имат Томос нека го покажат или и той е отнесен от монголските и българските ханове дето са управлявали Московията до 1727 година?

47

Гледна точка

преди 5 години

Тук борбата е за Украйна!Чрез признаване на самостоятелността на УПЦ, се узаконява украинската идентичност и независимостта и от Русия. Защо мислите, че Порошенко с такъв ентусиазъм движи нещата, дори, сега е в Истанбул.

46

Анонимен

преди 5 години

Вижте в "тубата" новогодишните поздравления на Путин, Порошенко и Лукашенко за да разберете колко Московията и Киевска Рус са "един народ" !Лукашенко обаче все още раболепничи пред Кремъл...за сега !

45

Анонимен

преди 5 години

Подписването на Томоса е факт. Поздравявам всички украински вярващи. А не толкова вярващите украинци поздравявам с Томоса който ги освобождава от менажерията на Гундяев а също и от руската колониална зависимост.

44

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 45Ей Д.бил, в какъв архив на истамбулската църква ще търсиш документ за автокефалност на Руската патриаршия. Само истински Д.бил невдява, че Константинопол няма общо с Истамбул. Каквото е изнесено преди и оцеляло след погромите на турците в Цариград, отдавна е в архивите на Руската патриаршия. И не само от Цариград, но и от документите на нашата църква.

43

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"Ефенди Вартоломей е бивш капитан от турската армия."Ами то и ефенди Румен Радев е бивш генерал от българската армия, ама сега по велико недоразумение е руски пРезидент в България.