29

Анонимен

преди 5 години

Никой не дава поръчки на български ИТ фирми, досега няма реализиран проект от българска ИТ фирма, всички западни фирми си разработват сами проектите, българите само се използват за доработка и тест като кол центрове. Българските ИТ фирми нямат нивото за такива проекти, просто не са правили такива неща, не че са некадърни. Затова такива проекти трябва да се дават на западни фирми, а иначе сега всички се обясняват, колко са добри, но не са им дали поръчката на тях.

28

Брадвата

преди 5 години

от 9 дерета вода ще извадят, само и само да нема виновни.Тая сутрин питаха шефа на АПИ - очаква ли още "напуснали", а той не знаеше, все пак "БокУ само когато знае кво му е, само аз си знам ..."Все пак живеем в еднолична диктатура!!

27

Анонимен

преди 5 години

"Глосов призна, че фирмата изпълнител не е направила софтуера както трябва. Проблемите с него обаче се отстраняват бързо, тази система е нова, единствена в България и затова тези неща са нормални, заяви той."Сега ще ти кажа кое е нормално, гербав смешнико. Нормално е в качеството си на държавна служба да правиш продължителни изпитания на софтуера и едва след това да предложиш закупуването му. А не да ми обясняваш, че било нормално първо да плащаш, а после да отстраняваш проблемите.

26

Анонимен

преди 5 години

До До 10Много си далеч от нещата. В България има много фирми, които могат да изпълнят поръчката както трябва. Тези изказвания са прах в очите и никои малко по-грамотен няма да им повярва. В България има много фирми които могат да изпълнят такива поръчки както тряжва, но това което изпълняват постоянно се чупи, а хората са далече от нещата и не разбират, че всичко е изпълнено както трябва, и само им се струва, че се чупи и не работи.

25

Анонимен

преди 5 години

Хакерска атака - универсално оправдание за некадърност ли, за кражба на милиони от държавния бюджет ли? Също както "Путин е виновен".

24

Forever

преди 5 години

Борисов веднъж ни похвали хакерите и видя голям напредък в тях,а сега недоволства.

23

Анонимен

преди 5 години

Станишев, Орешарски, международното положение, бежанците, Путин, Извънземнитеа сега и хакерите.Всички те пречат на Тиквата о слабоумните му калинки.

22

Анонимен

преди 5 години

До 20Да но в България често за големите поръчки не се търсят качествени изпълнители а се намират някакви връзкари близки до хората отговарящи за намирането на фирма за изграждане на системата

21

Чичо Влади

преди 5 години

Алоууууу а не трябваше ли да са защитени именно от хакерски атаки.Тия защо ни смятат за ***?

20

Анонимен

преди 5 години

Хакерска атака?!?!?!ХА-ХА-ХАНа Боко поредните пречки в животаСамо че трябва да си тежко задръстен провинциалистза да ги гризкаш такива небивалици.Не че 80% от бългa...pаците не са такива.

19

Анонимен

преди 5 години

Кой има интерес от сривове, БСП разбира се, къде е ДАНС?

18

До 10

преди 5 години

Много си далеч от нещата. В България има много фирми, които могат да изпълнят поръчката както трябва. Тези изказвания са прах в очите и никои малко по-грамотен няма да им повярва. Опит да регистрираш една винетка 100 пъти не е хакерска атака.

17

Анонимен

преди 5 години

Абе що ни праите на улави. Ако беше хакерска атака защо тогава на едни места можеше да се купуват винетки а на други не. Ако е хакерска атака всичко се срива. Кажете си че апаратурата не струва и 5 000 лева камо ли 180 милиона. Ама така ще е докато има сеяндури които да гласуват за други сеяндури. И каква ще е ползата за народа от тези Е-винетки като 90 % от приходите ще отидат за подръжка на апаратурата, колите с камерите, и лежачите в тях. Или точно това е целта на занятието а не пътищата.

16

Анонимен

преди 5 години

Направо да кажат коя фирма е взела поръчката.

15

Програмист

преди 5 години

Не е виновна програмизацията, виновни да българите, че не могат да я прилагат както трябва и Путин който прави хакерски атаки и и пречи да се развива.

14

Винетка Минетка

преди 5 години

Колко струва изграждането на тол системата?За един пЕател питам де.

13

Анонимен

преди 5 години

Тежки некадърници навсякъде.

12

Анонимен

преди 5 години

Разследвайте БСП, незабавно!

11

Анонимен

преди 5 години

"Хора са злоупотребявали с услугата за конвертиране на хартиени в електронни винетки. Това не се дължало на слаба защита, а на слабост в разработката на софтуера."Добре, че първо плащате, а после оглеждате какво сте купили. И между другото слабост в разработката на софтуера и слабост в защитата са едно и също...

10

Анонимен

преди 5 години

Тоя път трябва да са само китайските хакери. На руските им писна да се занимават с елементарни неща.