160

Поручик Ржевски

преди 5 години

Този че е ненормален е ясно. Не може така да се подиграваш с планината и да се разхождаш гол без дрехи на -15 градуса.Но това не оправдава хората които не са отворили. Дори и да не са длъжни по закон да отворят, има един друг закон според който е престъпление да оставиш някой да умре, па било той и изперкал.

159

Анонимен

преди 5 години

Тия двамата, от които единия по ***, могат да се хванат те да стопанисват заслона. Вече е напълно свободен. Имат възможност да качат нивото на обслужването.

158

Анонимен

преди 5 години

Ми казаха, че ще увплнят щърбавия чичо. Понеже не виждам кой друг ще се цани на неговото място, това означава че хижата ще трябва да затвори.

157

Анонимен

преди 5 години

Бил е изложен на риск живота на спасителите. Тия са успели да развалят Нова година на доста семейства.

156

Анонимен

преди 5 години

Колко жени биха пуснали двама мъже от които единия по ***...

155

Трол

преди 5 години

Никъде в закона не е записано че е забранено да се качваш с маратонки и къси *** в планината, но е записано че хижата трябва да е ОТВОРЕНА 24/7 - в седмицата. Съвсееем друг е въпроса дали онзи е дрогиран, луд, психично разстроен, депресиран и тем подобни.. По тази логика, да закрият всички хижи.. всеки да си ходи в планината със спасителен екип от 20 човека, да си гледа прогнозата, и да не остава там след 1 часа след обяд..

154

Анонимен

преди 5 години

Абе къде сте тръгнали на връх Нова година?!Седи пий си в къщи бе ,човек!Хванал чукарите,после хората са му виновни.

153

Шопо

преди 5 години

Като искат да празнуват в ,,тесен семеен кръг,, да си одат дома !!!

152

Анонимен

преди 5 години

До бай ХИ забравих да кажа - тези хора са наематели на хижата, а не собственици. Това, че им е позволено да живеят там, не значи, че трябва да се отнасят като към бащиния - хижите са обществена собственост и животоспасяващи убежища - всеки българин притежава една осеммилионна част от хижата, така че, туристите имат право да са в нея колкото и наемателите.

151

Анонимен

преди 5 години

До бай ХМай не си чел договор за хижари - те са длъжни да осигуряват подслон именно 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Няма "затворено", няма "не работим", няма "празнуваме в тесен семеен кръг". Това са пълни глупости. Ако хижата не е отворена, човек има право да разбие и да влезе. Така е в Европа, така е и у нас.

150

Мототехника

преди 5 години

Е ся са отпразнували в по-широк семеен кръг.

149

Анонимен

преди 5 години

Ако не те пускат в хижата - разбиваш и влизаш.

148

бай Х

преди 5 години

до 146принципно бъркаш нещата - никои не е длъжен по 24 часа 365 дни в годината да те чака диван чапрастова не е нон стоп или спешна помош, полиция и т.н. тези хора там живеят в хижата и естествено, че никои няма да върнат ако е закъсал но да си правиш експерименти като им се обаждаш, отказватт ти и после им чакаш на вратата.....конфликта е бил на лична основане го ли разбрахте

147

Анонимен

преди 5 години

Много търпеливи са били туристите. Биеш шута на вратата и влизаш.

146

Анонимен

преди 5 години

Хижарите искали да празнуват в тесен семеен кръг - сега, като ги изгонят от хижата, ще могат да празнуват в колкото си искат тесен семеен кръг.

145

Анонимен

преди 5 години

Хижари да празнуват в "тесен семеен кръг" е все едно лекарите в спешното да празнуват в "тесен семеен кръг". Когато си поел ангажимент да помагаш на хората няма "тесен семеен кръг" - хижата не е семейно огнище, а хижа. Дежурството е 24 часа. Изключения няма, защото могат да умрат хора. Ами ако и спасителите празнуваха в "тесен семеен кръг"?

144

Анонимен

преди 5 години

Ако хижата не работи, или е заключена - разбивам и влизам. Правил съм го. Ако хижарите не пускат човек в хижата, значи не са за хижари. Да дойдат други, които ще пускат хората.

143

бай Х

преди 5 години

и двете страни имат своите грешки- единият тръгнал по клин да палува по планината за нова година въпреки, че са му казали да не ходи точно там...- другите пък като го видели вечерта му се издразнили от типа "аз нали ти казах", а ся да видиш, че нама да влезеш .. и така

142

дедо Ташунко

преди 5 години

Лъжа и измама е това, което казва Дойчин Василев. Ходя често из Алпите. Колкото по-нависоко биват хижите, толкова по-рано ги затварят, някои още от м. септември са с катинар. Стигал съм до хижи, където една малка стаичка е отворена. С нарове и одеала, но трябва много да си изпаднал, за да полегнеш там. Освен това липсва всякакво отопление. На запад всичко е комерсиално, ако печелят от теб, те посрещат добре. На 100 затворени хижи една има такова помещение за бедстващите туристи. Дойчине, Дойчине

141

Анонимен

преди 5 години

заслонът трябва да е отворен постоянно. Кетърингът е друга работа, но никой от тях не е искал да им сготвят и сервират. Останалото са манипулации за глу пендери - хижарите не били длъжни това, не били длъжни онова. Отварят помещението на първия етаж и заминават да се плякат на тавана. Това не е частна хасиенда.