92

Зозо

преди 5 години

До Фалшива новинаА ако не сме в ЕС и НАТО къде щяха да работят тези 2 милиона души? Сигурно в Русия и Турция :))))))))))))))))))))))))))))) Или от глад щяха да изтрепят всички комунисти - стари и нови?

91

123

преди 5 години

Много се дразня вече с този бизнес. Издирва кадри за без пари. И аз искам да ми оправят колата или да ми лепят плочки без пари ама няма и си плащам.Не казвам, че няма майстори на коли или плочкаджии. Време е да разбере бизнеса, че всяко нещо има цена. Човешкия труд също. За машини и оборудване се грижат по-добре от колкото за персонала защото за машините плащат толкова колкото струват,а не казват няма машини на пазара. Да машините са къпи и предпочитат работата да се върши от човек безплатно.

90

АБВ

преди 5 години

До АнонименНали точно това казвам! Вече няма кой да подписва договор за 600 лв. ! А ако се намери такъв, то е само временно, докато си намери по- добре платена работа. За 600 лв. вече и хигиенистка няма да намериш, защото с тези пари тя ще умре от глад! Само преди 3-4 месеца хляда струваше 0, 90лв.! Сега е 1,40лв..

89

Фалшива новина

преди 5 години

Какво има да търси бизнесът в България - ЕС е голям, работна ръка колкото искаш. Да си наемат работници от Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Люксембург, ....

88

Фалшива новина

преди 5 години

Бизнесът проспа 29 години, плаща мизерно, кара хората да работят повече чаосве, а им плаща по-малко и на практика бизнесът предизвика демографската катастрофа в България - от 29 години българките почти спряха да раждат деца, а над 3 милиона български граждани избягаха от бизнеса в България. Сега бизнесът се сетил да търси това, което сам унищожи - работната сила в България.

87

Рибар

преди 5 години

за да хванеш риба трябва и стръв да сложиш на кукичката ,ако искаш голяма риба - трябва и голяма стръв ... много е просто

86

Анонимен

преди 5 години

До Фалшива новинаТи така или иначе не вършиш работа, така че какво те засяга?

85

Фалшива новина

преди 5 години

В заглавието пише : Бизнесът издирва кадри: Машинни оператори, шофьори, продавачи...*Истината е друга - Бизнесът издирва кадри: Машинни оператори, шофьори, продавачи... на минималната работна заплата.

84

Анонимен

преди 5 години

До АБВПърво се подписва трудов договор, после се получава заплата.Ти си се подписал, че си съгласен да работиш за 600лв, пък очакваш да взимаш 3000лв.Като не ти отърва на 600, не сключвай договора. Що си губите времето?

83

НАП

преди 5 години

До АБВВ АОНСУ това ли ви учиха, че работника не го интересува нищо? Ай сиктир!

82

Анонимен

преди 5 години

Ами вижте сега малките и средните фирми щели да изчезнат... ами да изчезнат. Колкото сте се накрали от хорската мъка толкова. Осигуровки не плащате, трудови договори не давате, заплати редовно не изплащате.

81

Крис

преди 5 години

Ето затова намаля безработицата у БГ.

80

Мнение

преди 5 години

След още някоя и друга година в повечето малки и средни фирми, заради липсата на кадри и постоянно текучество, предизвикано от ниското заплащане, ще се обособят много съдружия - собственика ще става съдружник с работниците си, за да може да работи. Другото решение е да започнат да плащат нормални заплати по 2000-3000 лева за нискоквалифициран труд, а на специалист от 5000 нагоре. Така ще имат кадри - друг начин не виждам. И преди да ме наплюете - ГОВОРЯ ОТ ОПИТ.

79

АБВ

преди 5 години

До НАПТи нещо не си разбрал! Като си създал фирма, маниджмънта и маркетинга са твое задължение! Работника, който си наел да ти произвежда продукцията е длъжен само да работи съвестно 8 часа дневно. Той не се интересува дали ти си си намерил пазар за стоката, произведена от него и това не е и негова работа ! Но и не значи, че работника не трябва да получава заплата, защото ти не си продал произведеното от него. И никой не казва, че е лесно да си шеф! И за това се иска работа и знания!

78

1

преди 5 години

До АБВНе е проблема само техниката. Трябва да си направят училища, като едновремешните техникуми, да си обучават хора с които сключват договори за работа с достойно заплащане! Който иска да учи, да учи и да им е полезен, който не иска вън от чадъра! То навремето, какво беше? Учиш примерно за готвач, държиш матура по алгебра, геометрия, български, география и т.н..

77

Анонимен

преди 5 години

Една част от хората с технически умения се изнесоха отдавна от БГ. Друга част са пенсионери. Унищожиха професионалните гимназии и скоро няма да има кой да оправи водопровода или ел.инсталацията в дома ни. Нито майстори като майстори, нито парите пари! Параграф 22.

76

Хъш

преди 5 години

За без пари кадри няма. Успех в търсенето.

75

До НАП

преди 5 години

Тарльо чопли семки,и недей да разсъждаваш!

74

Анонимен

преди 5 години

абсолютната давност приехте ли я ?не сте и помисляли ?продължавайте да търсите тогава ...

73

Владо

преди 5 години

Нека издирва бизнесът. Да почне от маалите първо. Там са най-много желаещите:)