67

Анонимен

преди 5 години

До 81 Този сайт не е за Богословски въпроси и обяснения!Не вървим по истинския правилен Православен живот ,и затова много неща са ни мъгла!Един от догматите на Православната Църква са ,че щом човек в три последователни недели без уважителна причина не присъства на Света литургия ,той сам се отделя от Църквата!Какво да говорим ,за изповед,Причастие,молитви,духовен живот!Неща много далеч от съвремения живот!

66

Анонимен

преди 5 години

Примерно къде е отишъл Йоан Кръстител след като Ирод му взема главата 2-3 години преди възкресението Христово, м?

65

Анонимен

преди 5 години

А къде са отивали починалите човеци преди възкресението на Христа?

64

Анонимен

преди 5 години

До 78 Всичко което е сътворил Бог е ,,твърде добро"!Адам и *** са сътворени добри със свободна воля!Самите те са решили да съгрешат ,и последствията от греха им ги прави зли!

63

Анонимен

преди 5 години

Бог можел да се появи от нищото, от камък или от каквото и да е. Най-често се появява като гьостерица или тояга. Баща ми викаше ей сега дървеният Господ ще те накаже.И защо сега не се появява ами ни оставя да се чудим и спорим имаше ли Гюро глава или нямаше, м? Защо не се появи не разсее всички съмнения? С какво е зает толкова много, а?

62

Анонимен

преди 5 години

До 77След Възкресението на Христа Рая е отворен за всички повярвали в Него!Хилядите Сверци са там!Писах ,че след като Адам и *** са изгонени от Рая ,до Възкресението Христово никой починал човек не е отивал в Рая!

61

Ракетостроител

преди 5 години

Е как с грях се изкупува грях? Що не е взел плът от овца или от малко невинно момченце? Пък и нали самият той е сътворил *** от реброто Адамово, както и самият Адам е негово творение. Как така е сътворил человеци те грешни, пък иска да са безгрешни. Все едно аз да сътворя крива ракета, пък да искам космосът да не и пречи...

60

Анонимен

преди 5 години

Как така никой няма в рая? Напразно ли са умрели хилядите светци? Да си бяха стояли живи тогава....

59

Анонимен

преди 5 години

До 74 Правиш се на Богослов,не ти се отдава ,защото си надменен всезнайко!Бог е могъл да се появи и от нищото,и от камък и от дърво,но е избрал да вземе човешка плът от девица ,за да се изкупи греха на ***!

58

Анонимен

преди 5 години

До 72 Да точно така,за не Православните няма Рай!До Възкресението на Христа ,никой не е бил в Рая,освен Адам и ***,но те са изгонени!

57

Бого Слав

преди 5 години

Важен въпрос:Добре, светият дух (третото лице на троицата) се възползвал от невинната дева и след 9 месеца се появил синът (второто лице, известен като Ицака). В същото време, според догмата за светата троица трите лица са единосъщни и всяко съдържа в себе си цялото божество в пълнота, те са неразделни. Таааа... питането е, след като едно лице е син на девата, а друго я е оплодило, но те (лицата) са неразделни и единосъщни, това значи ли, че синът, Ицката демек, е и осеменител на девата?

56

Анонимен

преди 5 години

" под небето няма друго име, на човеци дадено, чрез което трябва да се спасим"Значи другите които не изповядват християнството са неспасяеми, така ли?

55

Анонимен

преди 5 години

Затова се влиза колега на всеки в положение

54

Анонимен

преди 5 години

За друг път да мие за урок кога слушам из нас някои а сега щеси бера последствията от това да работиш глупости и да се занимаваш с извънземни

53

Dj dance mashine

преди 5 години

Един ден горния казал днес си се присмял утре си такова а дано горния си знае работата нека да пожелая честита Бъдни вечер ни честита Коледа по голямо прекарване не съм си правил никога да мие за урок

52

Анонимен

преди 5 години

Таджиките и узбеките гастарбайтери в Русия живеят по-добре от нашите черноработници които мият улиците и слугуват в Германия.

51

Анонимен

преди 5 години

Амк ти ходи в САЩ да им миеш тоалетните. Но не можеш защото за САЩ трябват визи, а САЩ имат договор за безвизов режим с ЕС, но не го спазват с Българи защото смятат българите за хора втора ръка и най-презрително подритват България като изтривалка.

50

Анонимен

преди 5 години

Я кажи сега като сме членове на ЕС и НАТО на кое място сме по срандарт на живот в света?

49

СТРАНДЖАТА

преди 5 години

Патриарх Неофит: Да благодарим на Борисов за Младенеца...

48

Анонимен

преди 5 години

Я кажи когато ние бяхме 27 ми СССР на първо място ли бяха?