373

Bg izmet

преди 5 години

ЗДРАСТВУЙТЕ.ГОВОРИТ МОСКВА.ВСЕГДА ОЧЕН ОСТОРОЖНО ДОРОГИЕ МОИ

372

Анонимен

преди 5 години

Съгласен съм, че Ф16 блог 72 Viper е супер самолет но не е пригоден за експлоатация в БГ. На практика ние нямаме писти за него, това е все едно да си купиш Шевролет корвет или ФОРД Мустанг и да ги караш по между селските пътища на северезопада. Ще се скъсаш от ремонти. САЩ са хитри и им е ясно колко пари ще издоят за подръжка. Освен това един Ф16 излиза по около 100 млн. $ а един Ф35А в момента се продава на цена 85 млн. $. По добре да си купим Ф36А ще имаме пари за 10 или 12 самолета.

371

Анонимен

преди 5 години

Грипен, излита и каца от право шосе 800 м. от затревена писта също. 4 човека сменят двигател на полето за 30 минути. 5 човека извършват презарядка на ГСМ и оръжие за 15 мин. Има 8000 часа полетна гаранция при среден нальот по стандарт на НАТО. Това е по дълъг период от на Ф16 (200 ч. на година) 12 000 часа. По 200 ч. на година Грипена ще живее 2 пъти повече от Ф16. Ф16 иска перфектно чиста писта и специални условия на ремонт и поддръжка. В БГ няма да изкара и 2 нормални години на полети.

370

Анонимен

преди 5 години

Грипена е по добрата оферта. Самолетите на практика ще се сглобяват в БГ. СААБ ще изградят център за поддръжка на самолетите си за целия регион в БГ. Гърция и предстой да сменя изтребители, Албания и Македония също, Сърбия и тя. Освен това са въоръжени с ракети "метеор" които са безпогрешни и далекобойни. 10 Грипена с метеори могат да разкостят коя да е авиация на комшиите въоръжена със стари Ф16. За руските да не говорим, ршките се надяват, че Грипен са слабо звено но ще им се стъжни.

369

РККА

преди 5 години

Аз пък ЗА,ЗА,ЗА старите краварски таралясници,ама да ги регистрират наТиквун,на Цекича и на сите министри у кабинета не секи по един лично........ха после да вида как ще ми вдигат данъка на колата....ПП. вече са ги капарирали търга е бутафория ,тиквунска шашма

368

Анонимен

преди 5 години

Миналия месец изтече информация ,че през 2019г. Б.Борисов ще посети Вашингтон!Явно е привикан от господарите си ,да му набиват канчето и да внимава какви ги върши!

367

Анонимен

преди 5 години

САЩ са брутални когато става въпрос за търговия и интереси. И стават още по нагли и брутални когато усетят, че насрещната страна е слаба и неадекватна. Но ако им се опънеш и разберат, че не ги *** много, нещата се променят. Обаче ще гонят карез и ще те порежат ако могат. А за нас "грипен" е най добрия вариант. Проблема е, че "Грипен" е строго отбранителна машина а САЩ искат съюзник с нападателни машини за да го ползват по предназначение и да го държат за топките. Поддръжката е скъпа и прескъпа

366

Анонимен

преди 5 години

от Рисня замириса на страх

365

Анонимен

преди 5 години

Рисия нещо е напълнила памперса джавкат като настъпена булонка

364

Фърчилото

преди 5 години

Те ако ще и летящи чинии да дойдат в БГ ПАК ЩЕ ИМА ЕДИН ОСНОВЕН ВЪПРОС - кой ще ги кара тия втора-трета употреба F16 ? Пенсионираните таксиметрови шофьори ? Ватмани ? Ще внесем пилоти от Молдова , Виетнам или Конго ? Доброволци - тролчета от форумите дето всичко знаят и всичко могат с мераци да "*** " някого ? КОЙ ? А и да знаете тия F16 дето са били за брак в САЩ но супер ни подхождат на нас няма да уплашат дори и гарга ако стоят само в хангарите или са с празен резервоар ....

363

Анонимен

преди 5 години

В момента в чата има поне 2 платени американски трола.П.с. Това го казвам като българин, не като русофил.

362

Анонимен

преди 5 години

Руснаците нещо са напълнили гащите Толкова ли ги плашат 8/16 бр ф 16 че реват толкоз ако е тъй не *** ами за кл,,озе,т на *** не стават

361

Анонимен

преди 5 години

Слава Богу че не си ти да вършиш нещата бетер папуас тъй де руснак с пво

360

Ако бях аз

преди 5 години

Едно добро пво. Друго не ни трябва.Евтино ефикасно брутално кръвожадно.На всеки самолет по две три ракети ,да няма празно.

359

Анонимен

преди 5 години

На нас не ни трябва американскитевизи да паднели бързо -- на насни трябва въвеждане на визи заамериканци на реципрочна основа .

358

Анонимен

преди 5 години

сащ е потъващ кораб и всичкитам са бъдещи удавници .

357

Кънчо П.

преди 5 години

Ако вземем американските самолети, визите за САЩ ще паднат бързо. Иначе щяхме да вземаме руски миг-ове ама те аварираха при първия полет и се разбиха.

356

Далаверян

преди 5 години

Ръгат ни да си продаваме колите за да купуваме нови.Да раздвижим бизнеса на джамбазите. Пък те стари самолети ще купуват. Ре циклирани. За кой бизнес обаче говорим там.

355

Анонимен

преди 5 години

Oставка за предателите от герби в затвора . Случайни неща няма .Историята се повтаря , отново сеподготвя война срещу Русия , абългарската псевдополитическакласа отново е неадекватна .Само луд може да иска да провеждамеждународни военни операциив Черно море срещу Русия .

354

Анонимен

преди 5 години

*** лобирането. Цяла Европа на американски конци.