140

много просто

преди 5 години

"Лелките" трябва да се организират на смени и по график една да идва на работа по-късно и съответно да си отива по-късно. А за закъсняващите родители, предупреждение и плащане на извънредно работно време на "лелката".

139

Анонимен

преди 5 години

Не става въпрос някой да гледа нечии деца денонощно, а толкова, колкото е необходимо. Това, че някой си позволява волности си е за негова сметка.

138

(-_-)

преди 5 години

Тези претенции имам от нещо, което се нарича житейски опит. Учителите в тая страна са в една много неизгодна позиция, но това не им дава право да злоупотребяват. Имал съм много учители през своя живот, но стойностите се броят на пръстите на левия ми крак.. Та, така :)

137

Анонимен

преди 5 години

До (-_-) 154Това не е социална дейност.Това е образователна сфера. И не включва детегледачки.Поинтересувай се какво включва социалната сфера, каква е разликата от просветната дейност и тогава пиши. Разбери се с шефа за работното си време. Натискът върху учителите не е правилното решение. Те не са длъжни да пазят детето ти денонощно.

136

Анонимен

преди 5 години

До (-_-)На какво отгоре ги имаш тези претенции?Защо си мислиш, че учителят трябва да прави какво ли не заради твоето дете? Да е търпелив и снизходителен към работното ти време, към невъзможността да прибереш детето си или нещо друго. Искай човечност, разбиране и търпение от шефа ти! Заради шефа си непълноценен родител. Учителят не е майка или баща, леля или вуйчо.Много искате от учителите, ама пред шефовете мълчите като риби.

135

(-_-)

преди 5 години

Нарочно са си изкривили работното време, за да си ходят по-раничко.. Както казах по-долу това е социална дейност и има за цел да даде възможност на родителите да ходят на работа.. Щом не искат - да си търсят други неща с, които да си вадят хляба. А, ако някой си позволи да заведе детето в районното - ще се наложи да си търси и добра болница!

134

Край

преди 5 години

До тоя отдолу. Учителите също са хора. И те искат да си видят семействата и да идат на кино и да си свършат друга работа. И оправдания децата им не ги интересуват и не ги ядат.80% от народа си иска комунизма подсъзнателно. И игла не можеш да искаш от човек който не тия дължи.

133

да бе да

преди 5 години

Много ми е интересно има ли такива градини/ясли където приемат децата в 6:00? Авторката на статията май нещо се е пообъркала. Ето Ви режим от нашата детска градина с начален час 7:00 и краен час 19:00 което е и 12 часовата работна целодневна организация :) dg-23iglika.eu/clients/156/files/files/rejim_grupi.pdf

132

Наблюдател

преди 5 години

А, родителите направо са за затвора.

131

(-_-)

преди 5 години

Проблем е това, че много малко от вас учителите са хора. Повечето са обикновени чиновници, които се крият зад разни правилници, закони и нормативи, а за децата не дават пет пари. Имам 2 деца и най-отговорно мога да кажа, че ме е страх, когато са на училище / градина. Да си учител - това е призвание, а не професия! А, това, че хитри селски тетки искат да си ходят по-раничко е направо възмутително.

130

Край

преди 5 години

80% от населението живее с мисълта, че вечно някой нещо им дължи. Аз съм сигурен че никое дете не е водено в никакво РПУ обаче на учители им е дошло до гуша от закъсняващи да си прибират отрочето.Като не можете да сколасате поради високоотговорната ви работа - ще си наемете човек да го взима и прибира. От държавното училище - толкова. На хората нощна смяна не им се плаща.

129

до 135

преди 5 години

До (-_-), големия проблем е, че селяните като теб, като дойдат в София, се самозабравятза съжаление си прав , аз съм от провинцията и не крия това даже се гпрдея , но познавам много хора който утидоха в големи градове и се напериха сякаш са хванали господа за шлифера , само че след време се завръщат с увиснали носове , без работа и на ръба на фалита , и тогава почват да ни познават вече

128

Аз

преди 5 години

Колко още часове искате да лишите детето си от родителски ласки, домашен уют и топлота? Колко бе, егоисти? Знаете ли какво им причинява стоенето на столчета по повече часове, от колкото вие сте на работа? А те имат нужда от движение стотици пъти повече от вас. Не ви ли е срам бе, Пишмана родители? Не само учителите, лелките и т.н. са ви длъжни, ами и вашите собствени деца са ви длъжни. Вие не сте Хора. Вместо да смените нещо във вас, целия свят искате да се завърти около вас..Нечовешки егоизъм

127

Анонимен

преди 5 години

Завидно висок журналистически стил на писане! Браво! Dnes, вече на гимназисти ли плащате да ви пишат статиите?

126

Аз

преди 5 години

Съжалявам децата ви. Някои са там преди учителите и ги прибират след учителите....когато е останал само охранителя. Това на какво прилича? Това са пълни егоисти, ама до толкова егоисти, че поставят собствения си живот пред този на собственото си дете. Да знаете от мен - децата ви са нещастни. Не ви е проблемът работното време на лелята. Проблемът сте си вие. Аз такива родители не разбирам и никога няма да разбера. Че и реват за още и още време. Колко повече искаш да лишиш детето си от родител?

125

Аз

преди 5 години

Учител съм. Ние сме ХОРА в повечето случаи. Ние имаме човешки чувства и разбирания и когато на някой му се НАЛОЖИ да закъснее, естествено, че го изчакваме. Но статията е за друго. За хората, на които сме длъжни всекидневно. Аз също работя всеки ден, също имам семейство, което ме чака, дете, което ме чака и съм ангажирала някой да го вземе, защото знам какво е. Някой да поставя работата си и личния си живот пред друг човек със същия личен живот си е егоизъм и простотия. Начини има - желание няма.

124

House M.D.

преди 5 години

Джеси, пътят от Люлин до Надежда не минава през Орлов мост. Пътят Младост-Дружба - тоже. Погледни картата на София преди да пишеш небивалици.

123

138

преди 5 години

Върниги на село от дето са дошли ! И ти отиди там! По селата има хора дето може те траят ! А и си си за там! Ти си от тая прослойка дето трябва да слагат табели, че на 45 градуса ламарината на пързалката е гореща, че водата е мокра, в микровълнова котка не се суши и т.н. Дано децата ти са по добри от теб !

122

Анонимен

преди 5 години

За да нямате проблеми с детските градинки си стойте на село и си отглеждайте отрочетата. Аз като стар Софиянец 5-то поколение се изнесох от милата ни столица. Да не съм луд да живея на пъпа на столицата и да дишам селската пушилка на 20 годишните баракуди. В момента си грея домашна ракиика на скарата цвърчат пържолки а преди 5 мин. пратих жената да налее една кана червено вино от мазата. Ето така се живее а не кяато вас новите гражданя. Бегате от хубавото да отидете на лошото.

121

134

преди 5 години

Пич идвамие да ти бия два шамара честно!