180

iceblast88

преди 5 години

А ние като се прибирахме сами още от 4-5 клас пеша, да не би да умряхме? Как очаквате от тези деца да станат хора, след като закона те задължава да се държиш с него като с растение в саксия? Закарай го на училище, прибери го от училище, не го оставяй да се събере с другите деца и да ритат топка след училище. Нали всички детски градини имат охрана. Просто да оставят децата в двора, охраната да ги наблюдава и да бъде рефер на мача. Децата ще си играят с приятели, навън. Какво по добро от това?

179

до 200

преди 5 години

Не е виновна системата.Виновни са 45 год."човек за човека е "брат"!!Мои познати- архитекти се изселиха около 1992 в САЩ.Мъжът работеше, съпругата гледаше децата.След няколко години тя усети, че професионално изостава: решиха да извикат едната баба- пенсионерка, интелигентна жена.Там гледачката се одобрява от соц. служби: преценили са, че незнаейки езика няма да възпитава добре децата- те ще изостанат.Взеха си образована гледачка, а бабата се върна в България.А КАКВО е при нас? МАХЛЕНСКА истори

178

А КЪДЕ

преди 5 години

стоят тези деца- ученици и от детските градини в МВР-то? Влизала съм в предверието на МВР( като преводач , да си вадя паспорт или да питам нещо) и виждам, че е пространство най-много 2/3 м, от едната страна- арест с решетки.МРЪСНО.И децата гледат такива физиономии, *** може да занесат в къщи.Или виждат всякакви физиономии на престъпници, клошари. Пази ли ги някой? От любопитство може 4-8 годишни да тръгнат из коридорите..И ТОГАВА???Ако някой им открадне чантите?Имат ли съзнателна охрана те

177

Системата ни затрива

преди 5 години

Деца ли да имаш или да работиш.Помните ли самичкото дете от Момчилград убито в къщи докато майка му кара нощна смяна.Инвеститорите предлагат работа на 3 смени за 700-900лв., това с премията за пълен месец, при 1 ден болнични 100-150лв надолу.По- зле сме от роби, заработеното е колкото да не пукнем от глад. Да не говорим за деца, къща или друго. Смучат ни кръвта без упойка.

176

Анонимен

преди 5 години

Не виждам нищо лошо. Родителите са предупредени, че ако не спазват правилата, които са приели оставяйки децата си в градината ще последва това. Другият вариант е да плащат глоба, която да се дава на Госпожата за непредвидения извънреден труд който е положила. Жена ми работи в градина и знам какъв проблем е това. Родителите казват - извинявай и това е. А някои и това не казват.

175

...

преди 5 години

Аз съм закъснявал също. Но win-win вариант би бил ако си плащаш такса 10-15тина лева ако закъснееш с до 1ч. И парите да отиват на сметките на оставащите госпожи.

174

(-_-)

преди 5 години

Просто не си представям такъв случай, защото такива случаи няма или са изключителна рядкост. Родителите още при записването предоставят списък с хора, които могат да вземат детето, когато те нямат възможност. Това е пълен абсурд. Някаква истерична госпожа съчинила правен абсурд и чак се намират поддръжници на тая простoтия.. Тури му пепел!

173

до 195

преди 5 години

А ти какво предлагаш да направи учителят, в случай,че родителят не вдига телефона и са минали над 30 минути? Да зареже само детето, по-добре ли е? Ако на въпросното дете се случи нещо( недай боже) учителят ще носи отговорност,дори да е след работното му време.

172

(-_-)

преди 5 години

До 192:И колко такива родители познаваш ти? Или си чувал за такива? Има и голямата стъпка, и чупакабра, ама никой не ги е виждал. Тази бележка е просто една заплаха, която не може да бъде осъществена, защото е незаконно да водиш чуждо дете някъде, било то в полицията, защото родителите му закъснявали.. Тия неща са уредени със Закон и наредби, а не с разни решения на педагогически съвети.. Какво педагогическо има в това да отведеш дете в полицията??

171

Анонимен

преди 5 години

В Европата към която повечето гледате, училището е до 14.30-15.00, след това или в къщи или на Клуб (по наше му занималня) за деца от 3 до 16 г, с тази разлика, че се плаща и е само за децата на работещите родители. На деца до 12 г. не е позволено да си тръгват сами от училище, от 12 до 16 след подписано съгласие от родителя. Ако искаш! Всички се нагаждат към правилата мрънкат тихо, но ги спазват.

170

Анонимен

преди 5 години

Оставяте сутрин децата в 8:00. Вечер ги взимате в 17:00. Това са 9 часа! А за децата, които ги взимат в 18 часа вече са 10 часа. Това нормално ли е? Вместо да се сърдите на учителите, че не искат да гледат децата по 11-12 часа в училище пет дни в седмицата, помислете за работа с осемчасов работен ден.

169

до 189 от 188

преди 5 години

Извинявай, но НЕ случайно написах,че ако учителят звъни и никой не вдига от родителите и са минали повече от 30 минути, в такъв случай учителят да води детето в РПУ. Написал си всеки ,,нормален човек", но има и безотговорни родители. Учителят НЕ може да чака 2-3 часа,докато някой се сети за детето. Само ли да го остави на улицата?? Не виждам в такъв случай, какво лоошо има да го остави в полицейския участък. Какво му е скандалното? Никой не е длъжен да ви води детето вкъщи.

168

Кирил

преди 5 години

Понеже тук някой спомена Великобритания ще ви кажа два случая оттам. Първият - закъснявам за работа, обяснявам се с трафик. Закъснявам за работа втори път - пак същото. Казаха ми, ако трети път се случи, изобщо да не идвам повече. Вторият случай е с детска градина - има правило, според което ако системно (смятай повече от два пъти) не си прибереш детето, просто го изключват и точка. И тия оправдания с бабата, трафика и т.н. звучат детинско. Както звучи и самата статия.

167

Хе Хе

преди 5 години

Не случайно Фънди Селянката все такива калинки си подбира и вече опротивя на всички с простотиите си. *** и нагла пасмина е в общината. Простотията и кърти мрака. Май направо *** при Бойко да водят децата кво е тая простотия у Ме Е Ре то. Да види и той колко е ПРОСТА *** на Фънди.

166

(-_-)

преди 5 години

До До 177UK много отдавна вече не е нормална държава.. до 188 :Бележката е повече от скандална. А, това, което не си разбрал е, че никой няма право да води чуждо дете никъде без позволението на родителите или настойниците му. Освен това няма начин някой от което и да е РПУ да приеме детето и да пуснат този, който го е довел без да се изясни случая, а случая е тарикатлък и изнудване от страна на служител/и от градината.. Всеки нормален човек ще се разбере с учителката при такъв случай.

165

питам

преди 5 години

И какво обидно има в бележката? Учителят не е таксиметров шофьор да води деца из цяла София по адреси. Ако няма кой да вземе въпросното дете, какво толкова,ако го заведат до полицейското управление? Много ясно,че учителят преди това ще звънне на родителя,ама ако не вдигне, какво да прави? Ще изчака да кажем 15-20 мини ако никой не дойде?Или може би тия дето се възмущават на бележката искат от учителя да вземе у тях детето и да му даде вечеря? Комунизмът свърши,нали не го харесвахте????

164

лично мнение

преди 5 години

Никой не е длъжен да гледа децата ви след като свърши работната му смяна,но според мен трябва да има антре където детето да чака докато го вземат. Случвало се е като съм била в предучилищна,майка ми да закъснее от работа. Учителката си тръгваше и аз си чаках в двора на училището. Не можех да остана дори в стаята,учителката не даваше. Аз не й се ядосвах,че си тръгва без да чака майка ми, беше ме яд,че ме гони навън на студено.Бях кротко,мълчаливо дете,не правех бели,но въпросната г-жа я намразих.

163

Американ

преди 5 години

А какво предлагат родителите? Ще плащат ли допълнително за да остават децата им след определеното време или искат някой да им сеги без пари?

162

според мен

преди 5 години

Когато прочетох заглавието,си помислих,че е имало случай,когато наистина учителка е завела дете до РПУ-то,но в случая не се е стигало дотам. В бележката няма нищо скандално. Ако родителите не могат да приберат детето си,ще се обадят на бабата или дядото да го вземат Ако искат от учителя да остане повече от 40 минути да гледа детето, родителите са длъжни да му дадат поне 5 лева.Извън работно време е. Графикът според мен го прави собственикът на детската градина и не зависи от учителя и лелките.

161

До 177

преди 5 години

Разбрал си ти...в нормалните държави има глоба ако закъснееш да вземеш детето си...а какво да кажат в UK като детето трябва да се вземе в 3ч след обед.