31

Анонимен

преди 5 години

До Някой" Кои сме ние , че да съдим..."Хайде сега пък ти, хората с право казват мнения, а ти смяташ,че те " съдят"! И сега , какво? Нямаме право да критикуваме, и да има градивн акритика, щото някой промит мозък като тебе смята градивната критика за "съдене"..Иначе, ще ти кажа едно нещо, никой не е против отеца, против са това, техните пари да отиват за развъждане на про.ститутки , безделници и престъпници!

30

Анонимен

преди 5 години

Даряването при възможност е хубаво нещо, но що не им дадат по една лопата или гега, нещо с което да си заслужат прехраната.

29

Някой

преди 5 години

Разбира се, че не е редно приютът да се превръща в място на разврат; напълно сте прави. Но това не е причина всичките му обитатели да гладуват. Възможно е някои жени да се връщат към проституцията. А дали няма такива, които са там, защото не искат да живеят така? Кои сме ние, че да съдим кой на какво има право? Извинявам се, че и аз се впуснах да съдя човек, когото дори не познавам. По-добре да се помолим за тези хора, а който иска - да помогне с друго. Никой не е отишъл там от хубаво.

28

Анонимен

преди 5 години

Във Василиада ( Града на милосърдието , основан от свети Василий Велики), и в дома, основан от свети Йоан Кронщадски, НЕ се е поощрявало бездействието, разврата, петненето на приюта и дома като институция от страна на ползващите услугите на приюта / дома. Ако не искат да работят, хората ( макар и бедни и сираци) НЕ са живелеи в тези домове.А в дома на отец Иван, има следното - отецът се грижи, а обитателите на дома са безделници, търтеи, някой от които безчестят дома , други пък правят секс

27

Анонимен

преди 5 години

Какво ще помагате на тази сбирщайн от пияници,наркомани,цгня и всякаква мързелива гмеж!Здрави,прави,да работят!Помага се на сакати които не могат сами да си помогнат!На такива-никога!

26

Анонимен

преди 5 години

Щото в житието на свети Василий Велики се споменава, че тези, който искат да ползват услугите на Василиада ( град и дом на милосърдието , основан за бедни и сираци от самия свети Василий Велики) ТРЯБВА да РАБОТЯТ и да НЕ петнят с делата си името на Василиада. Ако някой от ползващите услугите на Дома на милосърдието ( Василиада) НЕ работи, прави секс, разбратничи и ПЕТНИ този Дом , то той е ИЗХВЪРЛЕН и НЯМА право да ползва услугите му!А тук такова нещо няма! Поощрява се секса и развъдника!

25

Анонимен

преди 5 години

Искам да попитам "защитниците" на приюта (макар, че те ЗАЩИТАВАТ мързела, безделието и обезчестяването от хората на този приют, а не приюта като социална помощ и сграда)Понеже приютът е към православен храм, къде пише в житията на светиите (напр Свети Василий Велики и свети Йоан Кронщадски -дарители и основатели на домове за нуждаещи), че дарителите и основателите на домове за нуждаещи са използвали чужди дарения (някои и от царя!) за развъдник на престъпници и про.ститутки? Щото това го НЯМА!

24

Анонимен

преди 5 години

До НякойНе бъди толкова нападателен, човекът има праов да си каже мнението. Или не търпиш градивна критика? Ти да не си защитник на приюта? И за какъв се мислиш? Не се заблуждавай, че някой от форума е против отеца или против този приют (и приютите като цяло). Хората са възмутени, че този приют , за съжаление се превръща на поредния развъдник на безделници и про.ститутки. Гледах една майка (вероятно ***) дошла в приюта с 1 дете, след време тя забременя в приюта и роди.

23

Анонимен

преди 5 години

До Вие *** ли сте?Ти явно си ***. В този дом има и ПЪЛНОЛЕТНИ хора, а НЕ само деца. Децата трябва да ходят на училище ( Макар, че те по правило НЕ учат и пречат на нормалните деца, имакар ,че е ясно доказано,че малко, малко са хората, израснали в домове за сираци, са станали читави и добри хора, другите и след напускането на приюта живеят без добра промяна за самите тях) .Има и ПЪЛНОЛЕТНИ хора, които могат да работят - да чистят, да копаят земи, да се занимават със земеделие..

22

Някой

преди 5 години

До МитевЗащо решихте, че там хората не работят? Голяма част от необходимите неща си осигуряват сами. Само че там има много деца, бебета...Или викаш - да изкараме 3-годишните да побачкат малко на къра. И, разбира се, майките с бебетата - бегом към близкия завод или каквото има наблизо. На тези хора, ако всичко им беше наред, нямаше да са там; щяха да имат работа и дом като вас. Или вие добро не правите без внимателна преценка на заслугите...всъщност едва ли някога сте нахранили и бездомна котка

21

Анонимен

преди 5 години

За съжаление, такива неприятни случки не са само в този приют. В едно сиропиталище и приют трябва да има ЯСНИ ПРАИВЛА. Децата, непълнолетни и пълнолетни лица НЯМАТ право да превръщат държавен / частен приют и сиропиталище в бардак и публичен дом! Възпитателите НЕ са хора, които трябва да се съобразяват с капризите на лицата, ползващи услугите на сиропирталището / приюта!И все пак дарителите НЕ дават парите си за хора (макар и нуждаещи се) за развърждане на престъпници и ***, и бардаци!

20

Вие малоумни ли сте?

преди 5 години

Как да работят. Те повечето в приюта са деца и трябва да ходят на училище. Като завършат ще си намерят работа и ще напуснат приюта.

19

Анонимен

преди 5 години

До МитевПрав си донякъде. Децата и възратсните могат да работят, да чистят и поддържат добре приюта, а не да бездействат и да чакат на готово от отеца (който се старае да направи нещо добро за тях, уви,не винаги е така).Деца, непълнолетни и пълнолетни лица, които ползват услугите на приюта НЯМАТ правото да го превръщат в бардак! Непълнолетни и пълнолетни, които живеят в домове НЕ трябва да водят сексуален живот. Чак като напуснат, имат това право! Домовете за деца и нуждаещи не са бардаци!

18

Митев

преди 5 години

Над 250 души разчитат на приютите в Якимово и Нови хан, за да оцелеят, а отец Григорий разказа, че непрекъснато пристигат нови семейства в нужда. Значи събират лентяи и ги хранят. Като са в нужда да се хванат на работа!!! А на този ОТЕЦ защо не му направят ревизия. Много ме съмнява тази работа!!!

17

анонимен

преди 5 години

къде е държавата простаци с простаци защо този човек е оставен постоянно да се моли за помощ,а гадовете от парламента не се наядоха мръсниците.

16

Анонимен

преди 5 години

Ами празни са като тези от приюта само чакат някой да даде, а те млади, здрави не работят. То храната няма откъде да дойде сама.

15

Анонимен

преди 5 години

До ДддддддИдват хубави Християнски празници, хубаво е не само другите, но и ти да дариш сумичка за приюта. Мислех и аз да даря за приюта на отеца, но за този месец явно не мога, а и не зависи и от мене. Дано да откликне някой добър човек на помогне.

14

Анонимен

преди 5 години

До ДддддддИ още нещо: не си мисли, че нападам някого, камо ли отец Иван. ППросто градивнюа критика. А и хубаво е и хората, които живеят в този приют да помагат на отеца, а не да бездействат и да висят на главата му.А относно помощта, мисля, че е хубаво нещо да се изпрати някаква сума ( сумичка) за отеца и нуждаещите се ( в сайта има банкова сметка)

13

Анонимен

преди 5 години

СТИГА СТЕ ПРОСИЛИ ОТ ДЕЦАТА И НАРОДА!!!! ИСКАЙТЕ ПАРИ ОТ ТЕЯ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДЕТО СО ДАДОХА МИЛИОНИ БОНУС!!!!

12

Анонимен

преди 5 години

До Ддддддд" Можеше да си седи и почива вкъщи, но той е избрал да помага, да хаби нерви и здраве в търсене на храна и средства за всичките тези хора през годините."Похвално е , че отце Иван е решил да помогне ( и то от сърце и инаистина) на нуждаещите се, той е шриготвил дом ( покрив) и редовна издръжка на нуждаещши с ехора ( под формата на храна, облекло, дом, безопасност). Всичко това обаче нямаше да бъде, ако не беше Божията помощ, както и даренията на богати и бедни хора.