51

Анонимен

преди 5 години

До ВярващДай и ти пример - има банкова сметка.Относно мене - искам да помогна, но този месец явно не мога , а и не зависи от мене.

50

Вярващ

преди 5 години

Браво на русенските деца! Чудесен пример!

49

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПродължение:И както споемах, просто НЕ мога и нямам възможност за този месец. Надявам се да събера някоя пара, че да я дам на отец Иван.

48

Анонимен

преди 5 години

До АнонименИ ако питаш мене, предпочитам да дам и да се дарят пари зa отец Иван и приюта му , отколкото за луксозните сиропиталища - там също има неблагодарни ко.***.лета, смао с тази разлика, че те живеят добре и си мислят , че всичко им е даденост. Луксозна "Даденост" , но до едно време. Както споменах преди време, искам да помогна на отец Иван ( макар и разочарован от немарливостта и неблагодарността на обитателите), но ме спира едно нещо: не искам да давам пари за размножаващи се ***

47

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНе си мисли, че хората не желаят да помагат. Напротив, хората искат да помагат, но когато виждат такива новини ( не става въпрос само за приюта на отец Иван), това ги отблъсква и те отказват да помагат. Има и престижни социални домове за сираци (напр. SOS), но там също има и неблагодарни деца, които след напускането живеят така както преди да са били в дадено социално заведение. Аз съм ЗА да се дадат пари на отец Иван, НО не харесвам немарливостта на тези, които живеят в приюта.

46

Анонимен

преди 5 години

Който има желание и възможност да подкрепи отец Иван. А който има съмнения за този приют, нека да подкрепи Операция "Плюшено мече" - от сайта им може да помогнете на дечица и възрастни инвалиди в нужда от около 400 социални заведения в страната и да ги зарадва за празниците.

45

Анонимен

преди 5 години

До бай Вълчо от ХисараПовечето от нуждаещите се, които живеят в дома на отец Иван са роми; такива,когато става въпрос за помощ и пари) се възползват от всякакви държавни, религиозни и неправителствени органи. Ромите за ПАРИ и СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ могат да бъдат днес православни християни, утре мюсюлмани, в други ден католици или протестанти, а в по- други ден и атеисти, тия роми се нагаждат според ситуацията, само и само те да са добре. Ромите са фурнаджийски лопати и лицемери

44

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЧовече, както споменах в коментара си, свети Василий Велики и свети Йоан Кронщадски НЕ са основали домове на милосърдието за да бъдат превърнати в бардаци от нуждаещите се. За това е имало ясни правила по онова време - който е наистина нуждаещ, той ще цени и уважва усилията на благотворителя; стински нуждаещия ще работи, ще пази чистота и ще поддържа чисто домът в който живее. Истински нуждаещият се ще се възползва от тази помощ за да стъпи на краката си и да живее самостоятелно.

43

Анонимен

преди 5 години

До бай Вълчо от ХисараНе е вярно, че българите не са вярващи. Ако ти си невярващ, това си е твой избор, не си единствен, но има НЕМАЛКО българи, които вярват и ходят в Православната Църква. Има българи, които обичат и уважават БПЦ, в техните домове имат икони и се молят както у дома, така и в църковния храм.Повечето от обитателите на приюта на отец Иван надали са дошли толкова заради вярата, колкото до това, че те използват милосърдието на християните за свои цели ( някои и користни).

42

Анонимен

преди 5 години

Свети Иоан Кронщадски, от който започва съвременното това нещо с приютите за бедни, е построил своят приют от дарения,но след това приютът се е самоиздържал. За целта всеки,който е бил беден и бездомен и е бил приеман в приюта е започвал работа.Никой не е стоял без работа.Целта на светеца е била да помогне на хората да си стъпят на краката. Затова на тези хора им е помагано да търсят работа и после след като вече имат работа и могат да плащат наем,тези хора са напускали приюта и са идвали други.

41

бай Вълчо от Хисара

преди 5 години

Като чета коментарийте на колегите лаптопа ми се бъгна..Направо издивях. Това са хора загубили вяра в държавата. Потърсили са спасение в църквата. Я някой тук да ми напише дали е достигнал това ниво и каво е направил за да се спаси?Ама да застане с името и вярата си!Я да видим що е дал някой който си чати на парно и чаша вино ! 90 % от българите не са вярващи , а само хленчат самодоволно. И затова един пастир от Банкя пак самодоволно води стадото.

40

Митко Банцера

преди 5 години

Отец Иван и филма "Сам в къщи", като се появят по телевизията значи Коледа пристига. Нямам нищо против доброто дело на отеца, но ми се струва че не може да контролира тази разрастваща се колония и обитателите и ще я разрушат накрая. Впрочем те вече я палиха един - два пъти. Когато не оценяваш дареното, няма шанс да се поправиш. Мисля че трябва да смени подхода и да ги кара да работят иначе само ядът, пият и се възпроизвеждат в този приют без смисъл.

39

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДо НякойВиж, отец Иван и отец Григорий дават всичко от себе си. И Милиони да се дадат в този приют за нуждаещите се, ако самите нуждаещи обитатели НЕ пожелаят да се променят за добро, И живеят така, сякаш НЕ са в приюта на отец Иван ( обитателите опозоряват и безчестят приюта и плюят на труда и усилията на отеца!) , А В *** МАХАЛА или НА МАГИСТРАЛАТА , то полза от парите и усилията на отците няма и да има.

38

Анонимен

преди 5 години

Трябват ми 4 жени от онея охранените да ми Помогнат да изчистиме двора - тръни,бурени ,листа и да го разкопаят ! пък после аз ще им Помогна със 100 лв - така става ли?

37

Анонимен

преди 5 години

Някак не ми се струва редно да работя за да плащам на здрави прави мъже и жени да се излежават и оплакват. Разбирам някой да изпадне в нужда временно, а те се настаняват за години и размножават.

36

Анонимен

преди 5 години

До НякойВиж, отец Иван и отец Григорий дават всичко от себе си. И Милиони да се дадат в този приют з ануждаещите се, ако самите нуждаещи обитатели НЕ пожелаят да се променят за добро и да живеят така, сякаш не са в приюта на отец Иван ( а опозоряват и безчестят приюта и плюят на труда и усилията на отеца!) , а в *** махала или на магистралата, то полза от парите и усилията на отците няма и да има.

35

Анонимен

преди 5 години

Какъв е случаят с отец Иван и отец Григорий- те искат да помогнат на хора, изпаднали в беда. Но тук е проблемът, че само отците желаят да помогнат ( и помагат!), без да има ответна реакция на тези, които се нуждаят от помощ! Ако не искаш да си помогнеш, то и който и да дойде пак няма да почувстваш помощта, която ти е дал,защото причината не е в дарителя, а в нуждаещият се!

34

Анонимен

преди 5 години

Продължение:Ако погледнем, истинските сираци и нуждаещи се деца са онези деца, чийто БАЩА е ПОЧИНАЛ, или МАЙКАТА И БАЩАТА ( Т.Е. ДВАМАТА РОДИТЕЛИ ) СА ПОЧИНАЛИ! За съжаление, повечето изоставени деца ( сираци) са деца на БЕЗОТГОВОРНИ РОДИТЕЛИ - ПРЕДИМНО *** , или ако майката е изоставила детето, защото бащата НЕ е искал да припознае детето и да поеме отговорност за това дете! И за съжаление, обществото се сблъсква с такъв проблем, и това не се отнася само за този приют, а за всички!

33

Анонимен

преди 5 години

Продължение:Ако погледнем, истинските сираци и нуждаещи се деца са онези деца, чийто БАЩ е ПОЧИНАЛ , или МАЙКАТА И БАЩАТА ( Т.Е. ДВАМАТА РОДИТЕЛИ ) СА ПОЧИНАЛИ! За съжаление, повечето изоставени деца ( сираци) са деца на БЕЗОТГОВОРНИ РОДИТЕЛИ - ПРЕДИМНО *** , или ако майката е изостаивла детето, защото бащата НЕ е искал да припознае детето и да поеме отговорност за това дете! И за съжаление, обществото се сблъсква с такъв проблем, и това не се отнася само за този приют, а за всички!

32

Анонимен

преди 5 години

До НякойПричинат ад аима толкова сираци и бездомници е в самото общество. Ако хората подписваха граждански брак, ако хорат аимаха морал и държаха на семействата, ако мъжете не ходеха по чужди жени( които някои забременяват и дават децата си в домове) или пък изоставят бременната си приятелка, нямаше да има изоставени деца в домовете. НЕ ме разбирайте погрешно, ПРОТИВ абортите съм. Ако една двойка си направи сметката колко деца да има , без да тежи на държавата, нямаше да има такъв проблем.