30

Elladara

преди 5 години

Niakakaf dreven natpis na" makedonski ezik"???razbira se tse niama!!!fsitko e napisano na starogretki...za tova stiga ste pisali glyposti....niamat nikakvo pravo na ime makedonia....

29

Анонимен

преди 5 години

Както има Американски Английски, така може да има и Македонски Български, но само Македонски НИКОГА!

28

Дон Карнаж

преди 5 години

Ами те нали са същите *** андрешковци като нас? Нахалството им е безкрайно, сега е етапа където си показват "истинското лице" и извършват предателството. Нашите подписаха един договор с тях от мързел и мърдясване българско, никой не го е чел както трябва. И до нас ще стигнат базирано на разни точки по договора, но за щастие Македония си е една плюнка, която няма реална власт и военна и икономическа мощ и никоганяма да има. Ако има конфликт в региона ще бъдат пометени по-лесно и от България

27

Анонимен

преди 5 години

Гърция е измислена колкото Македония. Гръцка държава за първи път е създадена през 19в. когато великите сили отцепват парче от Османия от романтични сващания, че това били древните гърци и трябвало да си имат държава. В античността древните елини са били множество племена, които са се мразили и са воювали помежду си. После ги завладяват римляните, а впоследствие империята е разделена на Западна и Източна (Византия). След това идват турците. Днешните гърци са византийци.

26

Анонимен

преди 5 години

до 24 Ти пък много знаеш. Всички тези, които си ги изброил, са говорили гръцкото койне, значи матерен език им е бил гръцкия.Даже и траките. Не може съвременните фиромци, с имина като, синиша, небойша, неманя и прочие славянски имена, да се родеят с древните елини, към които спадат и македоните. Славяните са натрапници по тези земи, докато ние българите сме с договор, сключен от великия ни кан Аспарух с Константинопол през 681. Ние сме законно.

25

***

преди 5 години

И тез и онез искат да присвоят името, което не принадлежи нито на едните нито на другите. Понеже Александър Велики е помагал много на гърците, те са го обявили в кумир, но и присвоили името на древната държава за област в северна Гърция. Какво толкоз: област.Македонците пък като населяват част от земите на древната държава, решили, че ще се казва Македония. Държава Македония.Дърлят се като малки деца. И без това дедите на днешните Северно-македонци са българи, върви им име Македонска България.

24

Анонимен

преди 5 години

Историята се забавляваПо времето на Филип и Александър македонците са се мъчели да се изкарат елини и така се представяли. Но елините са ги третирали като полуварвари (въпреки че езиците им са били достатъчно близки за да се разбират) и никога не са ми разрешавали да участват в Олимпийските игри, които са били само за елини.Сега една група южни славяни се мъчат да се изкарат македонци, твърдейки че македонците не са били елини, а гърците твърдят че македонците са били елини.Смях

23

Анонимен

преди 5 години

до 23:Добре е да вземеш и се поограмотиш малко по въпроса,какви са били "древните гърци",като започнеш с това,че в древността "гърци" и "гръцка държава" е нямало!!!Местата,на цяла сегашна Гърция и по-голямата част от Мала Азия(сегашна Турция),са били населени от трако-п(б)еласгийски племена,групирани в градове-държави и изредените от теб македонци,спартанци,мирмидонци,са част от тези народи,а йонийци и ахейци,са сборни понятия на народите населяващи земите,наречени Ахайя и Йония!!!

22

Анонимен

преди 5 години

До ПиринДревните македонци, са си чистокръвни гърци, като ахейците, мирмидонците, йонийците, спартанците, данайците и мн. други. Самото име македония е гръцко, както имената Александар,Филип и всички останали. Така че, македоните са гърци.

21

bolbov

преди 5 години

До анонимно. И аз нямам нужда от вашата България,вече съсипана от подскачане и демокрация

20

Пирин

преди 5 години

До Анонимен 17 Ако античните македонци са претопени от друг народ от кого са претопени ? От гърците, от римляните, от прабългарите или от славяните ?

19

индивида

преди 5 години

бойка методиев борисов извърши НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО С ПОДПИСВАНЕ НА НЯКАКЪВ ДОГОВОР ---време е цацаров да се събуди..стига спане....не наспали се този прокурор

18

Анонимен

преди 5 години

Има- няма македонски език....писна ми вече.Кога ще спрем да се занимаваме с тях и да си гледаме нас. Както е тръгнало скоро и нас няма да ни има,а ние в тях сме се вторачили.Ясно е че това е въпрос на сериозна външна политика,но едно трябва да разберем завинаги...македонците не ни искат и никога няма да сме едно с тях..Това е голата истина.

17

Реалист

преди 5 години

Позицията на България от самото начало е незащитима. Да се твърди че македонски език не съществува защото бил твърде близък до българския е безсмислено. Кое е език и кое диалект е повече политическо решение отколкото научно.Гърците казват: Ако македонците наричат Александър Македонски, а не Прамакедонски, значи той е говорил на македонския език, който е бил близък до гръцкия. Ясно и логично. Да си изберат сегашните ли са македонци и тогава старите са северногърци или старите са, а новите не са.

16

Анонимен

преди 5 години

А какъв е автохонният език на Александър Македонски?Според сръбския "македонизъм", и Александър, и Самуил, и св. Климент Охридски и Митре от Скопие говорят един и същ език; според историците и лингвистите, македонците като етнос, история и култура са изчезнали и/или постепенно претопени от други етнически общности, чиито езици нямат нищо общо с този на древния народ.За да угодим на НАТО и ЕС, трябва да изкопаме кокалите на който ни заповядат, да му изфабрикуваме история, култура, наглост...

15

Анонимен

преди 5 години

ДО bolbovЗнаеш ли, България няма нужда от теб.

14

Анонимен

преди 5 години

БОРИСОВ И ЗАХАРИЕВА ПРОДАДОХА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, ЗА ДА УГОДЯТ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ.

13

Анонимен

преди 5 години

Има език, говор, наречие, диалект. Макетата говорят диалект на западните шопски говори. Това е толкова абсурдно, колкото и Варненци да кажат, че говорят техен си език. И нали знаете какво става ако изкъпеш македонец? Чист българин и много *** вода. Тия са някаква пародия на пародията.

12

bolbov

преди 5 години

Господа стига сте ни занимавали с разни цар Борисов и и комунисти от 20 век.Светът се движи днес от уеднаквяваща идея за да оцелее.Скоро национални расови и езикови различия ще потънат в бездната на миналото.Ще има един език и свят без граници.Разни националисти пати диоди ще отидат по зоокътовете да ги гледат децата наред с другите примата.

11

Анонимен

преди 5 години

"македонски" език и на "македонска" националност...........Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха