Кириакос Мицотакис. Снимка: архив, Reuters

И друг път сме казвали, че признаването на "македонски" език и на "македонска" националност е едно национално отстъпление, което никое друго гръцко правителство не е правило, заяви лидерът на най-голямата гръцка опозиционна партия Нова демокрация Кириакос Мицотакис на партийна проява в пелопонеския град Триполи, съобщава "Катимерини", като се позовава на агенция АНА-МПА.

Още по темата

На срещата Мицотакис заяви: "Г-н Ципрас каза "да" там, където много от предшествениците му казаха "не". Там, където Константинос Мицотакис каза "не", там, където Константинос Караманлис каза "не", там, където Андонис Самарас каза "не", господин Ципрас каза "да". По този начин позволи на г-н Заев сега да ни размахва пръст и да ни казва: Каква Северна Македония? Ние сме "македонци", говорим на "македонски" език и утре ще настоява този "македонски" език да се преподава официално и в родината ни“.

Отговарящият за въпросите на външната политика в Нова демокрация Йоргос Кумуцакос пък заяви в интервю за вестник "Риълнюз", цитирано от агенция АНА-МПА, че партията му няма да подкрепи Преспанското споразумение нито в този, нито в следващ парламент и че единственият изход от ситуацията са нови преговори за намиране на взаимноприемливо и трайно решение, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase