47

Анонимен

преди 5 години

В САЩ и Британия атомните електроцентрали са частни!.Частникът е по-съвестен стопанин. Вие за кое треперите повече? За собственият си частен автомобил или за "държавният" трамвай примерно?

46

Анонимен

преди 5 години

Теменужка Петкова доколко е компетентна, цялата процедура трябва да е под егидата на хора от БАН и АЕЦ Козлодуй. Дайте хора от доцент нагоре не на некакви Теменужки, Калинки и Фърфелетки дето са виждали ученик по ядрена физика само на снимка.

45

Анонимен

преди 5 години

В САЩ и Британия атомните електроцентрали са частни!

44

Анонимен

преди 5 години

Но не знам някъде да има частни АЕЦ по света.....И въпреки, че няма частни пак гърмят.

43

Анонимен

преди 5 години

има готовност да се даде старт на процедурата за избор на стратегически инвеститор-))

42

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 40Съглсен съм със теб напълно турих ти плюс, щото със тази прозрачност и начин на печелене на поръчки може да светнем като Чернобил. Частните фирми печелят офертите като предлагат ниски цени, но в крайна сметка за каквото плaщаш такова и получаваш.

41

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 41Бяха държавни и двете централи с авариите, но там имаше други причини.............дълга тема е това!Но не знам някъде да има частни АЕЦ по света............и тук ли ще сме първи(българите) по абсурдите и парадоксите??

40

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 36Точно това казвам и аз.............ако искате АЕЦ-а да гръмне , дайте да го финансира някоя БГ-мутра или арабски шейх с пари от тероризъм.................да видим дали това искате с частно финансиране??Нали знаете?Който плаща............той поръчва музиката!!!С урана и радиацията шега не бива...............ама тия неща счетоводителките като Теменужка не ги разбират!!

39

Анонимен

преди 5 години

БГ-реактори в АЕЦ- Козлодуй са много по-добри от тези в Япония - Фукушима (това няма да го обяснявам тук, не е за дилетанти ).Обясни го на японците, те явно нищо не разбират и не си взимат руски.

38

Анонимен

преди 5 години

Дайте още 9 милиарда на руснаците, да щракат с пръсти по казината на Монако

37

Анонимен

преди 5 години

завърши ядрена физика, като мен.Къде, в пловдивското МЕИ ли?

36

Анонимен

преди 5 години

В частните фирми са назначени хора от кол и въже, то други няма и да намерят за парите които дават ако искте да гръмнем дайте АЕЦ-а в ръцете на някоя мутра.

35

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 31БГ-реактори в АЕЦ- Козлодуй са много по-добри от тези в Япония - Фукушима (това няма да го обяснявам тук, не е за дилетанти ), освен това БГ-ядрени специалисти си на световно ниво, утре като ги изгоните, те ще работят на Запад, а вие ще ревете, че токът ви е скъп.............ама така ви се пада, като сте прости селяни!

34

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 31Реактори тип "Чернобил" не се произвеждат от години в Русия.............мога цяла лекция да ти изнеса за ядрените реактори, но няма да я разбереш.........завърши ядрена физика, като мен..............тогава ще говорим !!!

33

Анонимен

преди 5 години

В целия свят ядрената енергетика е стратегически отрасъл и се контролира от държавата, а не от частни фирми..................в АЕЦ нещата са много сериозни............работи се с ядрено гориво(уран) , не е като да продаваш щайги с домати и картофи.........................но много хора не правят разлика.....................утре да не ревете, ако стане авария като Фукушима или Чернобил!!!

32

Анонимен

преди 5 години

До До 9Хаха, една Германия е с 38% от ВЕИта, атомна около 15%... и тя не е най "зелената" в Европа...Та за отвития и на отворения прозорец я пак...

31

Анонимен

преди 5 години

Между другото, руските реактори са много по надеждни и по-добри от канадските с тежка вода.............като ядрен специалист ви го казвам!!.Като чернобилските ли са надеждни?

30

Анонимен

преди 5 години

Никакви частни фирми с непроверени финанси в ядрената енергетика.....................с урана шега не бива, ама тук никой освен мен явно не разбира от ядрена физика и радиационна безопасност...............утре като стане авария като Чернобил..................да не ревете!И не се оставяйте на една счетоводителка като Теменужка Петкова(сега енергиен министър)да взема кардинални решения!!!

29

Браво

преди 5 години

Задължително да се построи и една на язовир "Кърджали".

28

Анонимен

преди 5 години

Втори АЕЦ е като чифте пищови на гол тумбак. Един пищов ни стига.