67

Гост

преди 5 години

Аха, сетиха се милите , просветлиха се най-после. Тока от мариците е скъп заради парниковите емисии, фото-волтаиците живеят 20 години и след това трябва да се рециклират (има отровни метали в тях) незнайно къде и по какъв закон ( няма закони за рециклиране и депа за складиране), АЕЦ Козлодуй не е вечен (приказкие за още 30 години експлоатация са като пожеланието да илядниш). Та така е милата родна картинка - скоро няма да има от къде да купят ефтин ток тези с ВЕИ , да препродават с печалба!

66

Енергетик

преди 5 години

До 51 Малките блокове на Козлодуй се затвориха по политически причини . И те бяха 100% по-надеждни от Фукушима или Чернобил , и при тях беше невъзможна авария като двете цитирани централи. Твърдения като това , че АЕЦ Козлодуй и проекта Белене са бомба със закъснител са "леко" снешни.

65

Енергетик

преди 5 години

До 51 По време на режимите на тока от 90та , в АЕЦа работеше само 5ти блок. 4те малки бяха спрени по изискване на МААЕ за "модернизация" , която продължи до края на 93та . Колкото до безопасноста на проекта Белене . Технологията няма нищо общо с Фукушима или Чернобил и авария от такъв тип е НЕВЪЗМОЖНА .

64

Енергетик

преди 5 години

До 51. Моето МОМИЧЕ , много си далече от истината. По времето на "комунизма" в АЕЦ Козлодуй , никога не е имало 6 работещи блока. Тогава работеха само 4те малки блока , бившото Електропроизводство 1. 5ти Енергоблок е пуснат 87ма , а достига пълна мощност едва през 89та , включен е в паралел в електроенергийната с-*** ба България също през 89та. 6ти е пуснат през есента на 91ва , а е присъединен към електроенергийна с-*** през 93та.

63

Анонимен

преди 5 години

При положение, че печалбата на АЕЦ Козлодуй за една година е около 50 млн.евра , тези 9 млрд. ще се изплатят за 180 години. Обаче тъй като централата няма да работи повече от 40 години е нужно всеки гражданин на РБ да приготви 1000 евра за загубите генерирани от този проект

62

Един от НЕК

преди 5 години

Енергийната министърка се е заблудила или направо лъже. Цената на АЕЦ Белене е определена на 6.2 милиарда и според плановете и схемата на изграждане ще бъде готова за 4 години "до ключ", т.е, ще започне да произвежда електричество. Всякакви други спекулации са чиста измама.

61

V

преди 5 години

С парите които дадохме на ЕС като вноска плюс 75 % от всички мита ,само на петрола да не говорим колко са щяхме да си построим 5 атомни централи ,а сега плащаме на Ахмет Доган и на американците не да произвеждат ток ,а да си седят ;) студен резерв .Загубите до тука от Южен поток за над един милиард само от таксите .Щом ЕС не е в интерес на народа защо седим още в него ???

60

Анонимен

преди 5 години

Тъпата Кунева затвори 4 работещи блока в Козлодуй, сега 18 години не могат да построят 2 блока в Белене. Борбата е кой да вземе комисионни.

59

Анонимен

преди 5 години

Германците произвеждат 10 пъти повече СО2 на глава от населението отколкото средния земен жител. Данке бабо!

58

Атомната бомба Белен

преди 5 години

Да построим АЕЦ Белене значи да поставим потенциална свръхмощна атомна бомба в България. В Германия вече затвориха всичките си атомни централи след експлозията в японската АЕЦ Токушима и след референдум.

57

АнонимеН

преди 5 години

БОРИСОВ СПРЯ ЕВТИНИЯ ПРОЕКТ ДОСЕГА ДА СА Я НАПРАВИЛИ!!!!

56

Анонимен

преди 5 години

Да не мислите, че турците и румънците ще ви продават евтин ток от техните АЕЦ-ове, защото много ви харесват???Хем ще сте дали парите за АЕЦ-а , хем няма да го има реално.................прости селяни сте................каза ви го един професор.......ама не 80 % .........поне 90 % сте прости селяни!!!

55

Анонимен

преди 5 години

Така е , има много хора за затвора.............много пари потънаха в АЕЦ- Белене като в черна дупка, но има прокуратура и съд, нали???Това че някой е крал, значи ли че България няма нужда от ядрена енергетика???Утре ще купуваме скъп ток от Турция и Румъния!!Това ли искате ???

54

Анонимен

преди 5 години

Струваше 3,9 милиарда, после Путин в България им каза 6,4 милиарда. Казаха му, че било скъпо и искали 5 милиарда да струва. Рекетираха Путин в София. Сега те казват 9 милиарда. Девет е по-малко от 6,4, което е по-малко от 3,9 милиарда. Това е сметката им на тези същите. И вече се убедиха, че има сключен договор за оборудването, даже го платиха. Не вярваха на Овчаров.

53

далаверата Белене

преди 5 години

Агент Гоце от Сирищник, Румен Петков(пикаещият във фонтани), пелтека Стойнев, "дългият инкасатор" Румен Овчаров, бившия червен министър Петър Димитров и Явор Куюмджиев плачат за затвора във връзка с далаверите около Белене, защото откраднаха милиони, а не построиха нищо. И сега отново точат лиги за нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.

52

Анонимен

преди 5 години

До Нова АЕЦ не е нужнаДвата реактора за АЕЦ - Белене хем сме ги платили, хем нямаме централа, хем платихме на Русия в арбитражния съд..........защото БГ - политици лесно се огънаха пред тримата американски сенатори.............и някой си мислеше да ги продаде(реакторите) на Иран...........това са ядрени реактори, бе хора, не са щайги с домати!!!

51

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 49Дано си прав, но на тая територия (и навсякъде по света) крайните решения ги вземат политиците, а не ядрените физици............Хари Труман реши да пусне 2 бомби над Япония,а не Опенхаймер или Ферми!!Политиците са на върха на хранителната верига, а не учените ......да го кажем така!!

50

Нова АЕЦ не е нужна

преди 5 години

По време на комунизма когато работеха и 6-те реактора на АЕЦ Козлодуй в България постоянно не достигаше тока и постоянно го спираха, сега само с 2 реактора въобще нямаме проблеми с тока и даже изнасяме ток. Нова руска АЕЦ въобще не ни е нужна поради липса на недостиг на ток. Руските под.логи обаче искат нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.

49

Анонимен

преди 5 години

Успокой се бре, много ясно, че в централата ще работят специалисти по ядрена енергетика, а не счетоводители завършили в Свищов ...

48

Анонимен

преди 5 години

Експертите трябва да имат думата..............ядрени физици, инженери и т,н...............а не политически лица-счетоводители, които са виждали учебник по ядрена физика само на снимка, както каза колегата преди мен!!!Пак ви казвам.............с урана и радиацията шега не бива............не е като да коригираш дебит-кредит(или печалба-загуба ) в счетоводството с няколко натискания на клавишите на компютъра!!!Няма ли кой да й го каже на Теменужка Петкова това??