127

от ЮАР

преди 5 години

До ПрограмистЪтВ България нямаш законодателство, което да те защитава теб като индивид и собствеността ти. Строителството на нови жилища се държи от мутри, ако случайно имаш апетитен парцел, намират начин да те ПРИНУДЯТ да им го продадеш и пр. Всяка инициатива е пресечена от постоянен рекет. Нещата, които се продават, особено храните, само приличат на истинските, имат цени за истински, а всъщност са суб-стандарт и често ***. Мошеничеството е на всички нива. За млад човек Бг не е добре.

126

Анонимен

преди 5 години

Защо?За нищо на света!Измислена инициатива, някой усвоява пари

125

Циник до 136

преди 5 години

Такива ще останете накрая - салаткоракиени патрЕоти - бистрещи политиката в карето белот пред блока! Псуващи унизителните подаяния - на които им викате заплати.По - лошото е, че обричате и децата си да са роби на Бенчо, Вътко, Миньо , и ***.Нямам грам съчувствие към такива хумункулуси!Чакайте някой да ви оправи!Докато живота ви изтича в акробатика за плащане на сметки за ток, вода и парно!А ако се разболеете - теглете бърз кредит!

124

от ЮАР

преди 5 години

Глупости. Много по-малко са. Докато България се владее от олигархичния мутро-милиционерски модел наложен от Москва, докато политиката на страната е ОТКРОВЕНО АНТИ-ИНВЕСТИЦИОННА (никой не ще да инвестира, особено частни лица, понеже мутрите непременно се намесват за всяка бизнес инициатива). И не преувеличавайте за ИТ сектора. Обяви за места седят по 3 месеца и няма кой да ги запълни. С трици маймуни не се ловят. Идваме си в Бългрария и виждаме жалката картина. Е, не става!

123

ПрограмистЪт

преди 5 години

"По-голям процент - 57% биха се върнали за да работят в IT индустрията в България, тя е притегателна сила за тях, сочи проучването"Имам колеги които са се върнали от чужбина. Има повече заминали и не смятащи да се връщат.Аз се чудя дали е добра идея...Ако се вярва на НСИ съм в горните 3% по приходи ,но това прави тук по-лесно единствено покупката на жилище и евентуално ,че мога всеки ден да ям в ресторант.

122

Циник

преди 5 години

Всички сме немски граждани ... няма да се върна в ромомутренскочервенопартийната клоака с най-висока смъртност, най-ниски заплати , беззаконие, липса на пенсии...здравеопазване...образование.... култура по пътищата...където всеки ти е потенциален враг!

121

Shark

преди 5 години

Не е вярно, пълни глупости, никой няма никакво намерение да се връща.

120

Skania евро 6

преди 5 години

Значи за това досаждаха две изтръпнали от студ девойчета на Малмьо на ферибота. Аз ги взех за жрици а те правели анкета дали ще започнем работа при български превозвачи. Няма да стане. Тук ме осигуряват на 1250 ? и закона ме пази. Надника ми е 125 ? на ден. Когато в Бг някой ми предложи такива условия ще се прибера. Айде със здраве !

119

Анонимен

преди 5 години

31% от българите зад граница биха се завърнали у нас,---Защо -да вдигнат безработицата и да качат цените на имотите ли -не благодаря-там да си стоят и да прщат пари със здраве..

118

Поручик Ржевски

преди 5 години

И на мен ми се връща в България, но ме притесняват някой неща.1. Пълната каша в здравеопазването, партията на охранителите едва ли има капацитет да я оправи. При по-сериозна болест трябва да събирам пари чрез дарения...2. Високите цени в България, за доста неща е по-скъпо от Германия. Хранителни продукти, ресторанти, дрехи обувки - вече ги купувам от вън и ги внасям.3. Пълната ромизация и това, че полицияте НЕ се занимава с роми, има НПО-та и едно посолство на козяк, които ги пазят

117

Анонимен

преди 5 години

До от сидниАав$тралияТочно,щото съм добър в професията си ,съм останал в България.Да тук получавам по-малко пари,но животът е по-евтин и стандартът ми на живот е по-висок и с по-ниски доходи.

116

от странство

преди 5 години

Защо да се връщам? България още не е извървяла пътя си. Все още има доста *** главички които си мислят че социализма е нещо добро.Да се връщат онези които отидоха да търсят комунизъм на запад сега се увличат по мечти за лек и безотговорен живот. Като се върнат обаче няма да ги сложат на синекурна длъжност, ами ще ги впрегнат да осигуряват безгрижното съществуване на по-социалистите от тях. И ще стане като в Пинокио на острова на развлеченията.

115

от сидниАав$тралия

преди 5 години

А българите в чужбина разбрали ли сме за "анкетата"?Аз до к'нефа ходя само по голяма нужда, затова предпочитам да ползвам посолството.Като инжинер магистър с признт опит в БГ, Западна Европа, и Австралия, питам всеки който мисли че е добър в нещо, без значение каква професия: Щом си добър в профисеията си какво правиш в България??? Разумен отговор не съм чувал.Не е ЧУЖБИНА там където човек успява, развива се и става финансово красив, а климата и лайф стайла в Сидни ми идват бонусПоздрав!

114

Ти да видиш

преди 5 години

То бива поръчкови и фалшиви анкети, бива ама това вече...Аз имам над 15-20 роднини и познати, които са зад граница...Никой от тях не ще и да чуе да се върне тук...Значи по мойто преброяване - 100% от българите в чужбина не искат да се върнат...Да ви чишкам на анкетите...смехотворци, да не ползвам друга дума...

113

Панталей Партизанина

преди 5 години

Работливите и честни българи биха се завърнали но само ако видят мъдър лидер който да застане на кормилото на България. Защото сега влакът пътува без машинист. Този смел но същевременно състрадателен кормчия се нарича Г-жа Нинова! Само тогава българите ще се върнат. Сега те бягат от Борисов далеч на запад!

112

инженер

преди 5 години

не знам колко ще се върнат ама последната година 99%от колегите заминаха в чужбина

111

марко

преди 5 години

И четирите ми деца от дълги години живеят в чужбина и не мият чинии , работят здраво и печелят още по - здраво . Нямат никакво намерение за трайно завръщане , по- скоро идват за 10 -на дни колкото да се видим , не е далеч времето и на моето трайно напускане на тази наша красива страна

110

селкор

преди 5 години

ами те се върнаха! ниско квалифицираните са избутани от пазара на труда от още по евтините талибани

109

Анонимен

преди 5 години

Биха се върнали ,ако България беше нормална държава !в тая мафиотска ,ограбена,корумпирана *** Не биха.Здравеопазване Няма,пенсии Няма,бъдеще Няма - само доене и стригане ,чалгария и простУтия

108

Анонимен

преди 5 години

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ гербавата хунта ОЛИГАРХИЧНАТА ИМ ВЛАСТ - гледам днес вашата понемчила се евродепутатка Мария Габриел, омъжила се по сметка за някакъв дядо политик, и бореща се с фалшивите новини, защо не се бори срещу огромната фалшива мейдийна пропаганда на хунтата срещу протестите на българския народ? Нима някой вече вярва на официалните гербави медии в България?!?!?! Платени-КУПЕНИ-ЗАВИСИМИ лъжливи медии