81

случаен

преди 5 години

До Картофчо-което и гражданство да избереш,пак ще си останеш Картофчо....

80

случаен

преди 5 години

никакава поука не си взеха от Хитлер австрийците ето такива правителства ще подпалят пак светът с този кух патриотизъм-жалко...

79

ХВАЛА

преди 5 години

НА АВСТРИЯ!!!

78

шопендар

преди 5 години

да не забравяме и още нещо,думичката ,,австрия,,не значи нищо,но ,,Остерайх,,/източният райх,,е нещо конкретно.и човека с мустачките се е определял като германец от източният райх.

77

-|-

преди 5 години

До ДодоПреди 20 години една преподавателка по история (или поне водеше този предмет) в Русенския Университет изказа следните твърдения:- Адама и *** са българи- Савската Царица е от рода Дуло (като Кубрат и Аспарух)Та знам ли, може и прабългарите да са прихванали християнството къде 3-и век, а не 9-и.

76

До И.Б. дрън-дрън

преди 5 години

Спрете с дезинформацията г-н И.Б.Всъщност нещата изглеждат така:1.Да имаш (придобиеш) гражданство по рождение е изконно човешко право.2. Да поискаш гражданство след навършване на пълнолетие също.3. Да придобиеш австрийско гражданство, като преди това си доказал отказ от гражданството си по рождение е ОК.4. Да придобиеш отново гражданството си по рождение след като вече си получил австрийско такова на основание, че си се отказал от първото е нарушение. И то не какво да е, а Конституционно!

75

100%TURK

преди 5 години

До Киро Х 60Какъв европеец си ти бе Киро?В Брюксел въобще не те броят за такъв.

74

Анонимен

преди 5 години

У нас двойни граждани няма, но пък двойни селяни с лопата да ги ринеш.

73

Картофчо

преди 5 години

Крайно време е и ние да забраним двойното гражданство. Всеки да си избере коя държава да го представлява и точка.

72

Анонимен

преди 5 години

Австрия е най-цивилизованата европейска държава!

71

И.Б.

преди 5 години

Да имаш няколко гражданства е изконно човешко право. Добре, че България е членка на ЕС, която разрешава 2 гражданства. Хората не трябва да се ограничават в мисленето си. Но те трябва да спазват законите във всяка друга страна, в която отиват. Не трябва и да налагат религията си. Просто и ясно.Виенският г-н Йълмаз може да се обърне към комисията по човешки права в Брюксел и да се оплаче там от шпионското поведение на десните профашистки организации в Австрия.

70

Shark

преди 5 години

По същия начин се е действало с евреите в Германия. Първо са били обикновени проверки, после налагане на ограничения и накрая знаем какво. Ето дотук ни докараха баба Меркел, френския геронтофил и цялата еврогейска пасмина.

69

NoName

преди 5 години

Ами да си кажем истината- Ако хората с Българо/Турско гражданство се откажат от Българското си гражданство, етническата и противоконституционна партия ДПС ще отиде в миналото. Нейният електорат просто ще изчезне. Хората с Българско гражданство живущи в съседна Турция са заплашвани и лъгани.. И МАНУПУЛИРАНИ със заплахи от миналото (във връзка с един комунистически в.процес)!

68

До Дзъ

преди 5 години

Пречи им, че човекът не знае, че е турски гражданин и гласуват вместо него хора приближени на Ердоган. За изборите през 2014 година моя тежко-болна леля беше вписана в документ на турски език, разпространяван по интернет, като човек, който сигуно няма да отиде на избори и грласът му може да се използва в полза на ДПС.

67

Анонимен

преди 5 години

Не забравяйте, че преди първата световна война Бавария не е била част от Германската империя и австрийци спокойно са влизали и работили в Бавария. В Първата световна война Бавария е била съюзник на Австроунгария, а не точно на Германия.В Бавария започва политическата си кариера и австриецът с мустачките.Според мен, трябва всички страни от ЕС да се откажат от признаването на двойно гражданство на граждани от трети страни. Избираш сам дали си турчин или българин, дали си турчин или германец.

66

Дзъ

преди 5 години

Австрийците действат със закновите си възможности в стил "политическа коректност" Истината е, че едва ли им пречи дали някой си е турчин или от друга държава изповядваща islqm. По-скоро това узурпиране от тяхна страна - културно, социално и религиозно им пречи. Първоначално действията ще са в рамките на местоното законодателство и изчекнатите "европейски толерантности"...и като няма ефект...ще си го кажат в прав текст с всичките му последствия

65

Анонимен

преди 5 години

и в България е така- не може 2 гражданства..Искаш Бг паспорт- откажисе от предишното..

64

Бобчо

преди 5 години

Вай, Аллах!! Ам ся Ко ша прайти ако лицемерните западняци ви набият шута към Анадола? Хахахахааааа..... Ще разберете за какво иде реч отвъд границата на цивилизования свят и защо има ограда(м-у България и Турция).

63

Ха-ха

преди 5 години

Австрия винаги е готова да даде на Германия един истински мъж за канцлер!С мустачки,сещате се.

62

Анонимен

преди 5 години

То ,,стегнацията'' е по всички държави сега.Може би само в България се влиза-излиза,като през обран бустан.Наскоро ги изловиха африканците с българските паспорти в Европа,а тескеретата бяха оригинални.От Европата казаха че няма официално нито един африканец през цялата българска история,който да е натурализиран българин.Още се мълчи,как са се сдобили ,,братята'' с оригинални паспорти,и кой точно ги е издавал.