53

Анонимен

преди 5 години

В страните със студен климат обществените паркинги са снабдени с въможност за включване на електрически подгрев на двигателя. Например Финландия има 1млн такива паркоместа, при 3млн коли.

52

Анонимен

преди 5 години

Според едно старо Люлинско поверие, ако не си свалиш новия акумулатор вечер, то някой друг ще го направи вместо теб!

51

Водач

преди 5 години

И защо на снимката е Пежо 205, самоделка направена на ток, без ДВГ. Да не говорим, 4е регистрацията е от някоя арабска държава, където незнаят какво е сняг. Списвача ако беше професионалист, можеше да се сети, че снимка от неговия автомобил щеше да пасне към статията му и щеше да има достоверен и завършен вид. Дори на такава банална тема. Аман от аматьори!

50

Анонимен

преди 5 години

Свалете акумулатора и направо го сложете в кюмбето да е на топло.ХА-ХА-ХАМили боже, какви сте ИДИOTИ !!!21век *** коментира сваляне на акумулатор.Оглупяването е повсеместно.....

49

А

преди 5 години

скоро чух, че в една фирма правеща акумулатори, има хора занимаващи се с ограничаване на живота на новите акумулатори до времето на гаранционния им срок. Така че, каквото и да правите, купите ли си такъв акумулатор ще пиша: Господ да ви е на помощ!

48

redordead

преди 5 години

какво доливане бре? Те днешните акумулатори са капсуловани...в крайна сметка, всеки си има тиква на раменете и си преценява дали иска той да служи на колата или колата на него...

47

някой си

преди 5 години

То и лаковото покритие на боята се разваля по бързо през зимата. Затова е добре да си сваляте боята и лаковото покритие и да си ги държите на топло вкъщи

46

115

преди 5 години

Вместо да го сваляте, може да слизате 3-4 пъти през нощта и да го разтривате с топли кърпи.

45

д-р Дрегер

преди 5 години

Мамо, запознайте се. Това е моята... акумулаторна батерия.Тя ще нощува у нас.---Акумулатор свалям от колата само в два случая:или съм забравил лампите светнати и трябва да го заредя (случва се щото съм заплес)или е приключил земния си път и съм си купил нов.

44

Анонимен

преди 5 години

Ако колата ви е с компютърно управление на процесите по двигателя или дори по окачването - по-добре изобщо не слушайте съветите за изключване на акумулатора под каквато и да е форма. Това са съвети от миналия век буквално.

43

Монбат

преди 5 години

Ко няма ключ маса се откачва само минусовата клема в случай , че няма да се кара повече от две седмици и температура под минус десет градуса

42

Анонимен

преди 5 години

Не акумулаторите са ***, а колите. Поради прекомерния пробег и липса на адекватна поддръжка, зарядния ток не е в параметри, а в покой имат утечки. Нема как на стара кола акумулатора да е в добра кондиция! И да сваляте и да не сваляте - се тая.

41

Анонимен

преди 5 години

Off от експерти!Някъде към средата на есента, ако акумулатора е обслужваем, се проверява и вероятно долива до маркерите. Правя цикъл разряд заряд с хубаво зарядно. Ако колата не се кара редовно, на подходящи дистанции, вследствие на многото електроника, е възможно да загуби заряд. В такива случаи, е по добре да се разкача, ако може. Зимата е добре преди палене, да се пуснат за кратко фарове, с цел подгряване на електролита. В масовия акумулатор, няма революционни новости, освен поевтиняване.

40

Анонимен

преди 5 години

Моят акомулатор вече някой го е свалил.По точно го е свил. А полицията гони демонстранти ъъъъъъ:(

39

Анонимен

преди 5 години

Ако клетките и електролита са в нормите и при минус 20 ще запалите. Акумулатора ми изкара 7 години преди да издаде багажа. Много е важно електролита да е с гъстота 1.27 а зареждащият ток от алтернатора да не е по нисък или по висок. Ако е по висок ще скапе клетките за нула време ако е по нисък няма да зарежда добре.

38

боли ме швепса

преди 5 години

А ние с електрическите автомобили как да ги свалим.

37

Пичагата

преди 5 години

Аз свалих акумулатора... Ама от комшията.

36

БСП ВДИГА ЗАПЛАТИТЕЕ

преди 5 години

БСП ще ни даде пари да си купим НОВИ лексуси и инфинитита като се развалят ги върляме на гърците и си зиаме новиа модел тамън излязна

35

Манчо

преди 5 години

Като го сваля го слагам в легото до жена ми ,а аз отивам в комшийката да се грея.

34

Хасен от маалата

преди 5 години

Хакумулатурите няма да ги сваляте от колити....ние вечер ще ви ги свалим!!