103

Анонимен

преди 5 години

Има ли истински "софиянец", каквото и да значи това. Едно време с титлите "софиянка" и "софиянец" се кичеха някакви простакеши и простаци, които на принципа на кварталната ***, дето се беше родила под стълбите на блока, се брояха за "кореняк-софиянци". Е, кореняк-софиянец може да е само потомъка на оня шоп, дето може да покаже снимка как си гони свинята из калните утук е имало лици на село София в далечните години, когато в селото е имало едни джамии и много дрипльовци.Кой ще се похвали?

102

...

преди 5 години

Никога няма да мръдна от Зарата. Много се забавлявам как всички се трупат в мухлясалата София за 200 лева повече. И да не забравя, понеже за софиянци аз съм от прованса, ще им кажа да пратят много поздрави на дъртата. Който разбрал, разбрал...

101

Само питам

преди 5 години

Само кочове ли идват в София?

100

Анонимен

преди 5 години

23000 са се заселили,ама 19500 са се изселели.Т.е новите столичани са 3500 човека.Значи нарастването е с 0,3 процента.Като се има предвид,че София има отрицателен естествен прираст от точно 3500 човека се оказва,че населението запазва броя си.

99

Анонимен

преди 5 години

Всички сме селяни,въпроса е,че няма място.Живота ни е ад

98

Анонимен

преди 5 години

Ами да изместят столицата на пример сегашната Плиска е град от 1000 души, може да се планира перфектно на равно место е и най-вече свещено и изконно българско

97

Анонимен

преди 5 години

Брей голям град, много население сега разбирам защо спират водата всеки ден на по един квартал явно има недостиг,пък и както е тръгнало вече ще почнат да спират и тока нали повече не можем да използваме дърва за отопление.Лоша работа столичани пак заради вас ще вдигат цените.

96

курти от куртово

преди 5 години

Ако ще има "двойна ограда" около София, трябва Всички да се натирят навън!И после ще се пускат с изпити, тест за интелигентност, хигиена и култура.Да видим дали всички "кореняци" ще успеят, или ще се окаже, че и те са обикновени мърльовци, които с нищо не допринасят, но все някой им е виновен.Така ще се върне "жителството", но по заслуги, а не щото тук си се излюпил след случаен полов контакт...

95

Веско

преди 5 години

Мног са ми интересни разсъжденията на "столичани". Цялата държавна администрация и власт е съсредоточена в този град, респективно тези хора трябва да работят там. От друга страна е видно, че интелектуалния им потенциал е недостатъчен и води държавата към разруха, въпреки огромните претенции и доходи. Някво противоречие ми е!?

94

Анонимен

преди 5 години

Това че във всеки град е имало по един или два рода образовани (първенци) , не променя факта че предвоенната аристокрация на България е била изградена и концентрирана в София. 66г са си 66г - толква е имало. България не е Англия та да има столетни традиции в тази зона. И никога няма да бъде Англия. След 1944 г комунистите изтрепаха голяма част от по-читавото население.След 1989 г голямата част от по-читавото население замина на запад.Толкова.

93

смях до 90

преди 5 години

Аристокрация изградена за 66 години. Точно 66 години, няма и един човешки живот . Мухахахахахаахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахах. Ако малко познаваше историята на България, ама мъничко поне щеше да знаеш че най-знатните Български родове - Буров, Рачо Петров, хаджи Калчовите синове, Яблански , Каравелов ... кво ли да избоявам всичките , са от цяла България. Но щом се става аристократ за 66 годинито скоро люлин, надежда и младост ще са новите аристократични имения в София. Нека ще.

92

до 90

преди 5 години

вземи напиши колко е било населението на София от 1944 г преди сибирската империя да натресе комунистите тук ?Доста над 11000 човека е било , и това е естествено изградената аристокрация на България. Селяните са си били далеч при кокошките и патладжана.И като се натресоха червените каскети , първата им работа да изтрепят колко могат от интелигенцията и да довлекат работническо-селската клса в панелките .Но не цялато до-кумунистическо население е била изтрепано. И това са ти реалните Софиянци.

91

смях

преди 5 години

крисо, кой те пусна във втори клас, като не знаеш какво е това кирилица.

90

Krisi

преди 5 години

Oh, to edna Sofia.. Kato gledash ot po - viso4kostolica bila...:-) Sofia i provincia , a Balgaria se topi!

89

Анонимен

преди 5 години

Около София трябва да се направи ограда , двойна .От Мосад да я пазят от мякащите , крякащи прииждащи селски бежанци .

88

за Ванката питам

преди 5 години

Извинявайте, аз само да попитам къде Ванката?!?Спешно ми трябва!Искам акъл да ми дде как и аз така, тъпия софиянец да изкарвам по 7000 лв. на месец! Аз пък друго ще му дам в замяна! Викат му - Ускорител на елементарни частици!!! Хйде живи и здрави и до скоро!

87

Я

преди 5 години

Колко общо са новите "столичани" ли - ами милион и половина са ! Столичанин е човек, на когото минимум дядо му, баща му и той са родени и живяли в София !

86

15

преди 5 години

Олелее, ама то бая "СЕЛЯН" има тук, че и се обиждат. Марш на обратно на село. Събирайте си селските невъзпитани деца и възирайте хахахахахаха

85

смях

преди 5 години

Много ме кефят селяните от бай тошово време, как се дразнят на новодошлите селяни. София 1878 е имала 11 694 жители, 2 училища, 10 хана, 120 дюкяна и 3306 къщи. Обаче преселниците от комунизма, израснали в панелките в люлин, младост, дружба и "надежда всяка оставете", вече са софийски патриции и им тежат новодошлите.

84

бай онзи

преди 5 години

от 20 години живея в София , от 10 съм собственик на апартамент и е регистриран на мое име и си плащам данъците и т.н и т.н. По лична карта и адресна регистрацич още се водя към родното си място и никой не може да ме накара да си ги сменя...утре решавам ,че не ми се живее/работи тук ,давам си апартамента под наем и си бачкам от родната къща Home office по нещо друго - няма да ходя да се занивам с *** в МВР и Бг админситрацията за някакви *** документи ...