43

179

преди 5 години

Българският етнос е най-бързо изчезващият в света. Това е доказан факт! Изпълнява се етническо изместване - Българи - роми а вие все още делите българите на селяни и столичани ТЪЖНО заслужава ме си съдбата :(

42

Анонимен

преди 5 години

По цял свят има миграция към големите градове. Доста хора от провинцията работят в интелектуалния сектор в международни компании и взимат хубави (3500+ лв. заплати). Но масовата картинка е следната- сервитьорчета, барманчета, склададжии, пишман готвачи без диплома, натъпкани в панелка в Люлин, държащи се като хванати от гората, говорещи на диалект, мърсящи, каращи 20-годишни BMW-та, нагли, невъзпитани. Хора, които НИКОГА няма да бъдат нещо повече от нископлатена обществена обслужваща класа.

41

1

преди 5 години

До27. Напълно си прав.Мюнхен е с население солко София. Но нито транспорта нито улиците са тата задръстени. Местната власт е според броя на населението в малките общини и си се управлява бюджета самостоятелно. Тук Голяма община управлява милиони. А по население е колко Люксенбург

40

Анонимен

преди 5 години

София привлича млади глупави млади хора да печелят добри пари.., в замяна обезлюдяват и продават бащиния на алчни бизнесмени, които им набиват тази пропаганда.

39

MaйMyнaтa

преди 5 години

Мале, та тия са като матрьошки там бе. Влаэят сигурно един в друг хахахаах...

38

Анонимен

преди 5 години

До 39. Всеки от нас селяните гледаме и се учим от софиянците в НС. Те сани учителите, учим се и от журналистите те ни формира и информират за нещата в София

37

202

преди 5 години

Селяците да си се връщат на село. И без това само мрънкат а и с нищо не допринасят, освен да правят *** и да имат претенции. Всичките селски изцепки, за които пишете по медиите, са точно от такива хора. Нямат идея как да се държат извън село и са като изпуснати. Ай със здраве!

36

Ужас

преди 5 години

Егати голямото СЕЛО!

35

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 27СИгурно затова има по 50 минути задръствания вече ...

34

Анонимен

преди 5 години

31, Nice try, но и двамата знаем, че не това визирам :)

33

Анонимен

преди 5 години

И да се научат да се къпят, че сутрин не се диша в асансьора от тях.

32

Анонимен

преди 5 години

До МилаДоста от тях не обичат родните си места, защото са развъдници на простащина и мизерия :)

31

Анонимен

преди 5 години

До АЗ"Смяна на столицата незабавно! Не може цялата власт и пари да се концентрира в един град?!"Ако сменим столицата, нали същото ще се повтори. Трябва, да променим начина, по който парите се контролират, както си казал. То и на мен не и харесва, че всички данъци, такси, акцизи и ДДС дето ги плащам, отиват в столицата и от там орпеделят, за кой регион ще отиват. Е виж Несебър - въпреки всичкото криене на данъци, внасят милиарди, ама имат дупки по улиците ... Защото нямало пари за ремонт ...

30

До 26

преди 5 години

Досмеша ме. Ако един човек се премести от селото си в някой град заедно със сина си и внука си, те тримата стават жители на този град, а по твоето определение внука е кореняк жител още от деня, в който стане жител на този град.

29

Анонимен

преди 5 години

То кореняк жител на голям град навсякъде по света на практика почти няма.По принцип съм отговорил по-долу, но именно това и визирам - абсурдно е деленето на София и провинция при положение, че жителите на София всъщност са от провинцията.Иначе, ако питаш който и да е софиянец, веднага ще ти каже, че няма нищо против да не се концентрира всичко в София. Аз лично съм "за" с две ръце.

28

Анонимен

преди 5 години

Да идват, но да се държат цивилизовано, не като животни.

27

Мила

преди 5 години

Аз съм родена в София, моето мнение по въпроса с новите софиянци всяка година, е че хората, които идват тук не идват от хубаво. Принудени са да напускат родните си места, които обичат, заради по-добра перспектива за бъдещето си, тъй като там не им се предлага никаква възможност за реализация. Правителството трябва да вземе спешни мерки за подобряване на стандарта на живот в другите градове на България, а не само да се коментира трафика в София! Трябва да се създаде икономическа и социална прогр

26

Анонимен

преди 5 години

Този архитект не знае какво говори.В София 81,6% от хората отиват на работа с градски транспорт, докато в столиците на Западна Европа, повече от половината хора отиват на работа с кола.

25

Анонимен

преди 5 години

Дефинирай какво значи "кореняк жител" на дадено населено място!Дойдохме си на думата най-накрая :)Нямаш проблем - за мен кореняк е някой, който е поне второ, ако не и трето поколение жител на това населено място. Хората, които визира колегата от коментар 22, не ги водя такива.Казвам го като човек, живял известно време в друг град. Макар че мен там не биха ме водили местен и след 50 години :)

24

Аз

преди 5 години

Тези новите мисля че визуално се отличават все повече от българския етнос. За последната година всеки завърнал се българин в софия му прави впечатление промяната на етническия състав, към по тъмен с не европейски произход, а *** разширяват гетата си, общо взето софия става едно голямо гето с 4 5 нормални квартала. Видими резултати!