134

До 149

преди 5 години

Добре, че не са забранили вноса на стари коли, че щяхме да караме още по-стари коли, както навсякъде по света, където са направили тази глупoст.

133

Анонимен

преди 5 години

Русе протестират заради замърсяване на 2 завода за авточасти открити от ГЕРБ.

132

Анонимен

преди 5 години

И какво сега с качване на данъка на трошките сигурно ще го пречистват. По-голяма глупост на ГЕРБ няма и трябваше да забранят вноса на трошки от ЕС.

131

Cat

преди 5 години

Това са пълни глупости! Пак Западът се опитва да ни налага нереални факти. Фабриките и заводите отдавна не работят. Да, колите са много, но не чак толкова, че да се говори като цяло за въздуха в държавата.

130

Анонимен

преди 5 години

И според Радев президента трябва да търпим миризмите на 30 годишни таратайки, защото собствениците им били бедни?

129

Дон Карнаж

преди 5 години

Българина си го бива в това да е консервативен и в ръкопашния бой без да му пука срещу кой се изправя което граничи с лудоста. Сега като има технологии и абстракции над реалноста обаче това не е чак такова предимство. Византия имаха големи проблеми с арабите и докараха цялата си войска срещу България на по-късен етап. Съжалявам но ако смеете да отворите не-българска историческа книга ще видите за какви пропорции става въпрос. Давид и Голиат донякъде беше верно за БГ и Византия но донякъде илюзия

128

Дон Карнаж

преди 5 години

Ем Българина е стигнал до тук до Европата защото е достатъчно нахален че да си мисли че може да се справи с хегемона и империята на миналите хилядолетия която беше Източната Римска империя т.е Византия както германците я преименуваха за да я унижат по техен си начин ( не могат да понесат че са малко брутални и не толкова велики самите те)И защото не му пука за собствения му живот. Кой по-дяволите е толкова самоунищожителен да се докара до хъба на Европа и да скочи на Византия? Стана но замалко

127

ФПЧ и цигарите

преди 5 години

Интересен експеримент са си направили през 2004 година за фините прахови частици в резултат на пушенето. Това е преди Евро 4. В затворено помещение са измерили нивото на ФПЧ след изпушването на три цигари и след работещ на празен ход дизелов двигател за същото време, колкото е изпушването на цигарите. Измерили са нивото на три вида прахови частици - PM10, PM2.5 и PM1. Измерванията показали, че цигарите са замърсили 10-12 пъти повече от дизеловия двигател.

126

Vass

преди 5 години

Не разбирам защо се трият коментари,които показват реалната обстановка с въздуха над държавата,а други,които нямат връзка със статията стоят?Цензурата е кофти нещо ДНЕС.БГКойто иска може да пише в търсачката nullearth и там може да се видят сателитни данни за ситуацията на нашата планета!!!

125

Прахови частици - 2

преди 5 години

Главни причинители на прах от дейността на хората:Стопанска дейностТранспорт: - Бензинови двигатели - Дизелови двигатели - Частици от износването на спирачки, катализатори, гуми, улично покритие,Домашни нужди: - Отопление и готвене: газ, нафта, дърва, въглища и други твърди горива - ПушенеСелско стопанство включително и паленето на стърнища.Строителство

124

Ум

преди 5 години

България - малката Щвейцария, хахахах. Приказки от 1001 нощ за тези които никога не са били в Щеейцария.Никога няма да ги стигнем европейците, останахме си диви и глупави.

123

Прахови частици - 1

преди 5 години

Главните източници на естественото прахово натоварване са:Ерозия на почвата и минералите главно от вятъра и водата. Пример за това е прах от Сахара носен от въздушните течения.Микроорганизми например спориРастителен произход например цветен прашец.Морска солВулканиГорски пожари Космически частици

122

Анонимен

преди 5 години

Данче,още един мандат ?

121

Анонимен

преди 5 години

Да махнем Фандъкова!!

120

БГ

преди 5 години

До 132 пост.... Ние сме виновни.... Ние... Народа... За 30г. в България се вкараха милиони тонове скраб.. А ние купуваме коли уж... нов внос, от 2006г сме европейска държава уж... а в северозапада все още 350 Евро е добра заплата, децата и ние сме уж болни, за тези години полиция, управляващи и мафия се сляха и ни свалят кожите.... и защо? Защото уж сме народ...

119

bobi 1980

преди 5 години

tova e zashtoto programistite v sofia mnogo pardiat.

118

Анонимен

преди 5 години

"Българите просперират" - Боко Тиквун

117

Анонимен

преди 5 години

Ами да забранят дизелите и отоплението на твърдо гориво и готово. Хем ще редуцират замърсяването на половина, хем ще ограничат дървената мафия и ромските каруци в парковете, хем товарните превозвачи и БДЖ ще си отдъхнат от кражби на гориво. Защо не се прави, ами явно е изгодно на електората на партиите.

116

Анонимен

преди 5 години

На-бедни,най-болни,с най-много жертви на войната по пътищата,най-висока корупция и дишащи най-мръсен въздух.Има ли негативна класация,в която да не сме "най".А най-виновни за това са некадърните уоправляващи и НАЙ-вече тези от последните десет години,които станаха милионери и милиардери на наш гръб,но продължаваме да си ги избираме,което пък означава,че сме НАЙ-големите мазохисти в Европа.

115

До Краисмир

преди 5 години

Бойко, ти ли си??