82

Анонимен

преди 5 години

Стиропорът е голяма шашма, до 5 години ще го забранят като азбеста, понеже е пожароопасен, а и не може да се изхвърля, а трябва да се изгаря в специални пещи, но пък те тровят. Животът му е до 30 г, така че през 2040-2050 ще има едни милиони кубици негоден стиропор за смяна. Вижда ви се далече, да ама не е.

81

"тнтм" за

преди 5 години

Повечето коментари са с насмешка към човека или за ниските доходи на пенсионерите..,но истината е че в цивилизования свят се пести много по-вече, но без загуба на комфорт. В сев-зап Европа масово се изолира вече с 15-20см сторопор и подобни, вижте какви са дограмите-немски основно, рекуперира се топлината на отходни води, солари по покривите комп с-ми за "умно" харчене на енергията. Някой имат електромер и за изходящ ток от къщата даже....Човекът прави каквото е чел и дефакто е купил само боя

80

Анонимен

преди 5 години

при лекаря: - ядете ли телешко ? - не . - пилешко ?- не .- риба ?- не .- да не сте вегетариянец ?- не , пенсионер съм .

79

Сега ли знаете за то

преди 5 години

Аз това го знам. Сега какъв е смисълът на топлофикация като вече на пазара има генератори и слънчеви панели. Купуваш инсталирваш ползваш. Никаква лихва никакъв данък. Само трябва да си пълниш генератора с бензин. Парното от топлофикация мафия аут. После като махнем парната им ще ни турят измислени данъци на нашата енергия ама да вървят да се ..... .

78

Анонимен

преди 5 години

Продължение на 80Ако е с централно може да се направи допълнително, пак ще му вдига температурата с няколко градуса, все файда.Но трябва да нагрява вода, за да акумулира топлоенергията. Въздуха топлоотдава много бързо.През зимата, при правилна изработка водата ще се нагрява до към 50 гр ако е ясно. Но ако ще се ползва за отопление ще трябва голяма инсталация. Ако живее в къща може, но в апартамента вариантите са ограничени. Може да ги окачи отвън, но няма да са под ъгъл ефективността пада

77

Valter

преди 5 години

Браво на габровлията, с правилно се носи слуха, че габровлий сте страшни пинтиий и стиснати, кви ли тъпотиий няма да измислят тия професори луди диви и пияни, Габровски пинтиийници

76

Анонимен

преди 5 години

Продължение на 78Той загрява кенчетата и въздуха в тях, но стаята със стените и мебелите зад кенчетата остава студена. Танто за кукуригу.Евентуално може да има ефект ако го постави на стената отвън, но не на прозореца. И трябва да е покрито със стъкло за да има парников ефект, иначе кенчетата ще изстиват веднага. Но не с кенчета. И по-добре да го прави с вода и да пусне тази вода във водопровода и парното като предварително притопляне, ако не е с централно парно и топла вода.

75

джоко

преди 5 години

кои е виновенза мизерита в българиа ами разбира се иван костов чернитат гарван бивш секретар на бкп но скоро време ще му направим ина него задушница .

74

Анонимен

преди 5 години

Този слънчев радиатор се слага на прозореца? Т.е. прозореца вече не прозорец и в стаята е тъмно? Не съм сигурен че това нещо работи. Слънчевата енергия, която поглъща и превръща в топлинна е максимум равна на енергията на фотоните преминаващи през стъклото. Тези фотони нагряват кенчетата и въздуха в тях много ефективно, защото кенчетата са черни. Но ако ги нямаше тези кенчета фотоните щяха да загряват въздуха и предметите в стаята също толкова ефективно заради парниковия ефект от прозореца.

73

Анонимен

преди 5 години

До какво ли не води мизерията и нищетата...

72

Това са измислиците

преди 5 години

на Макгайвър. :D При минус 10 тея кенчета ....стига. Мислех,че ще пише нещо научно.

71

Анонимен

преди 5 години

НА ТРИЦИТЕ СКЪПИ, НА БРАШНОТО ЕВТИНИ.ТОЗИ ГОСПОДИН ПО-ДОБРЕ ДА СИ СМЕНИ ДВОЙНИТЕ (ВЕРОЯТНО ДЪРВЕНИ) прозорци със съвременни .

70

Анонимен

преди 5 години

Печката е наречена "африканско чудо".Благодарение на такива изобретатели третата възраст ще види увеличение на пенсиите през лятото.Ама кукувото лято.

69

Анонимен

преди 5 години

Това изобретени как работи при минусови температури. В Африка целогодишно има слънце а тук в Африкано мутроландия откъде слънце през зимата.

68

Киро

преди 5 години

БСП направиха тока скъп и затова изобретихме уред който превръща пръднята в ток. Така не плащаме нито лев на ЧЕЗ, ДПС, БСП, БАН и НАСА.

67

Анонимен

преди 5 години

Ужас! Докъде ни докара демокрацията и пазарната икономика.

66

Терминал 1/2

преди 5 години

Хахаха...*** от Габрово копирал първобитни африкански примитивни техники на оцеляване и сам заприличал на абориген...За 30 години до къде стигна падението... Ужасссс.И не е единичен случай явно,като чета коментарите по публикацията на другите аборигени...мъка,мъкааааА цивилизацията е само на час полет на запад...

65

Анонимен

преди 5 години

моя ток по принцип лятото е не повече от 40 лева зимата стига до 80 зависи колко е студена бойлера ми не се спира по принцип

64

65

преди 5 години

Аз лично поздравявам господина ,който се е занимавал с това,вместо да хленчи като други пенсионери .Които имат ,ама мрънкат.и си искатбай Тошо. Като бивш директор на Историческият музей в Габрово ,нали се сещате ,че е е умен ,ерудиран и действен.Младите и един *** бушон не могат да сменят.Евала на пенсионера майстор.Такива умове след 10год.няма да ги има ,иняма да се родят.Пък нищо че е габровец.

63

Анонимен

преди 5 години

Нема такъв *** като изобретателния българин. Дай му свобода и му гледай сеира.