31

Анонимен

преди 5 години

До ФащГледай сега как Тръмп ще започне да повдига лихвите на долара за да предизвика спукване на дълговия балон в Китай. За 12-18 месеца и китайските банки ще почнат да пукат като пуканки и да фалират една след друга.

30

Китай

преди 5 години

Китай все доказаха, че комунизмът може да е първа икономическа сила в света - отвяха западния капитализъм като сламка

29

Китай Номер 1

преди 5 години

Скоро Китай ще започне да изнася комунизъм и САЩ и запада съвсем ще го закъса. ТОчно това е плана на китайците. Да изпреварят икономически САЩ и ЕС и да започнат да изнасят комунизъм по света и да завладеят света. Да живее Китай! Спасител на света от американската "демокрация" и империализъм.

28

Китай Номер 1

преди 5 години

Светът вече има нов господар и това е КИТАЙ! Аз съм много доволен, видяхме, че американската демокрация не работи, китайците са разумни хора и ще управляват света по-добре от американците и западняците. Да живее Китай!

27

Фащ

преди 5 години

Китай отдавна издуха всички. Даже вече произвеждат копия на цялата САЩ :)))

26

Анонимен

преди 5 години

До ИбрикчияНещо си в голяма грешка. Финансите на Китай в момента са доста зле. Китайските фирми имат огромен дълг към банките около 34 трильона долара. За да се обслужва този огромен дълг китайските фирми трябва да се развиват поне с 10% годишен ръст за да покрият само лихвите по тези кредити. От 2 години Китай забави развитието си около 6% това веднага доведе до ситуацията в която 30% от фирмите не могат да си обслужват кредитите а това води до фалит на банки. Нещо което се получи в БГ 1996г.

25

Анонимен

преди 5 години

САЩ вече са бита карта.

24

V

преди 5 години

Китайците постигат нещата с азиатско търпение ;) Те ще изчакат запада да потъне ,да се минимализира и ще вземат кото си харесат ;) Тука като останат само индийците китайците ще купят на безценица кото им трябва и ще стане като в Европа .В Европа не съм виждал китаец да работи.Имат си магазини и все повече местни европейци им работят ;)

23

Анонимен

преди 5 години

САЩ не са в състояние да нападат пак Виетмам, защото ще го отнесат много лошо, Виетнам не се притеснява от САЩ. САЩ не могат дори Северна Корея да нападнат.

22

Анонимен

преди 5 години

До Китай Номер 1Тебе какво те топли?САЩ се намират на 5000км отвъд най-големия гьол.Русия имат 5000км сухоземна граница и са 140 милиона.Как мислиш, кой се притеснява повече?

21

Ибрикчия

преди 5 години

Китай е държавата с най-голям валутен и златен резерв в света, така че може да си позволят да говорят както си искат!

20

Анонимен

преди 5 години

До АнонименИнтересно е да се отбележи, че и Китай и Виетнам са социалистически републики.Което не пречи, по-голямата от тях да нападне по-малката.Ако имате възможност да поговорите с виетнамец, той ще ви каже, че са възпитавани и очакват нападение от Китай. Виетнамците очакват нападение, не от САЩ, а от Китай.

19

Анонимен

преди 5 години

Хенри Кисинджър като съветник на Никсън му предлага САЩ да се сближат с Китай за да се противопоставят на СССР. Така Китай се оказва в американската сфера на интереси, а това по-късно прераства в интензивно икономическо сътрудничество чийто резултати ги виждаме днес. Преди месец престарелият Кисинджър 95г прави предложение на Тръмп да си сътрудничи с Русия за да изолира Китай. Това беше и основното заради което Болтон ходи в Москва а не прекъснатия договор за ракетите със среден обсег.

18

Китай Номер 1

преди 5 години

Китай ще владее света. Китайците са 2 милиарда, САЩ са 300 милиона. Сами си правете сметката кой е по-велик. Китай се разви супер много и изпревариха САЩ.

17

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен16Въпросния остров Далмански, вече не е остров и вече не е руска територия.След като видели, че не става с война, китайците просто запълнили техния канал на реката и естествено островът се свързал със сушата.

16

Анонимен

преди 5 години

"ЧЕ ТЕ РУСНАЦИТЕ СА СИ МОНГОЛЦИ"Един на 200 души на планетата Земя споделя общи гени с Чингис Хан.

15

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 13Освен СССР през 1969, Китай нападна през 70-те години Виетнам. Няколко месеца се води така наречената Китайско-виетнамска война.

14

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен13Явно си един склерозирал изкуфелник. Затова нямаш спомени.Остров Далмански?Китай напада СССР.Китайско-Виетнамската война 1979?България не е нападната по чисто географски причини. 6000км.

13

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 13Да аз имам спомен. Китай през 1969 година реши да си вземе един спорен остров от Русия. Руснаците затриха целия остров заедно с рускиата застава граничари обстрелвайки я с катюши. *** до ден днешен лъжат че руснаци ползвали някакво много секретно оръжие. Та точно тогава руските военни са заплашили да бомбандират големите китайски градове с ядрено оръжие. По инициатива на Кисинджър Никсън е изпратил гневна нота до СССР че ако посмее са атакува Китай САЩ ще атакува СССР.

12

Анонимен

преди 5 години

До Жиб.Тайван са си чисти китайци никаква друга нация не са. Наскоро четох едно есе от някакъв руснак който миналата година е пътувал в китайските територии завзети от Русия. Та той пише че във влака само той и още един човек са били с руски физиономии, всички други са били китайци, което говори че тези територии и днес са населени с китайци.