307

Анонимен

преди 5 години

постепенно стадото напуска бг. кошарата и никои не може да я спре ще останат само хитрите хиени и върколаците тоест чорбаджиите които ни пият кръвчицата тслкова години

306

П.Петров

преди 5 години

Доходите зависят от производителността на труда, а тя зависи от оборудването, технологиите, квалификацията и свободните пари в пазарно обръщение(в услуги и търговия).Свободни пари на пазара липсват, защото цели сектори са монополизирани и картелизирани от червената олигаргия;Инвестиции в технологии и оборудване няма, заради корупцията и липсата на законност, които увеличават рисковете;Всеки млад и квалифициран бяга освен заради доходите и заради липсата на държавност!Докато овластявате прости,нагли,селски тарикати така ще е!

305

Генади

преди 5 години

Ако не се създават нови работни места няма да има пари за пенсии и таванът ще стане 500 лв за всички. Те и заплатите са толкова, което още по-абсурдно.

304

до Жеко

преди 5 години

Няма чужди инвестиции, заради геополитическото положение на България като производител и пазар интегриран в ЕС!Румъния, Чехия, Унгария, Полша, Словакия, Словения и Турция са център за чуждестранните инвеститори- имат демографско предимство, транспортно и логистично спрямо пазарите в ЕС и външните за ЕС( в Близкия Изток)!Това е диверсифицирано оптимално инвестиране според " икономическата гравитация" относно демографска мощ, близост на пазари, съответно транспорт и логистика!

303

до Киро

преди 5 години

Бюрокрацията и на Запад е голяма, даже по голяма отколкото в България- ние просто се опитваме да ги стигнем!Проблема си е в самия български бизнес и начина по- който си управлява бизнеса!А той е- да има за лични нужди разходи( любовници, скъпи автомобили, много имоти, охрана и т.н.), не се опитва да задържа работниците с социални придобивки и стимулиране в заплащането на труда!Много българи на Запад почват на минималната надница, след 2 години вече са на удвоена надница- щото са кадърни!

302

стига глупости

преди 5 години

Как във Франция работят по 36 часа на седмица и вземат по мин. 9,34 Евра/час?Да не би да са по-производителни/работни?Или мързеливите германци?Глупости.БГ бизнеса не иска да си обучава кадри,не иска и работещи мозъци да не ги крадат.Не дават заплати защото няма да има кинти за третата любовница да оди на шопинг в Италия.Стига глупости.Като искате кадри вземети си ученици и си ги обучете.Не може да искаш,да не плащаш и да се държиш като робовладелец.Не става.Или ще учете ромски...че те остават

301

Жеко

преди 5 години

Няма чуждестранни инвестиции защото реформите се бавят. Ако няма реформи ще има агония до безкрай и всички кадърни ще избягат. Тогава кой ще храни раздутия държавен апарат? Никой.

300

Анонимен

преди 5 години

Така наречените български бизнесмени плюят по българите, че били " неквалифицирани и мързеливи"- щото не бачкали за 800- 1000 лева, искали повече, а така бизнесмените не могат да задоволяват нуждите си от любовници и техните нужди- като например мезонетчета за по 100 000 евро, като сменят любовницата с друга пак мезонетче за 100 000 евро, скъпи коли, екзотични пътешествия!Това не е бизнес, бизнеса е друго нещо, там където емигират в чужбина над 3 млн. българи- оценяват ги, щото са ефективни!

299

Киро

преди 5 години

Основният проблем е голямата бюрокрация. Тя създава и корупцията. Опитват се да правят капитализъм със социалистически методи. Пародия!

298

Калоян

преди 5 години

Щом работодателите искат роби които работят за единия хляб, а не работници с нормално заплащане - така ще е. После същите тези частници и бизнесмени ще откраднат пенсиите на хората след години и ето защо никой няма да им работи само за прехраната. Аз лично предпочитам да работа 5 за 4, дето се вика, но не ща на мой гръб някой лентяй да забогатява.

297

Анонимен

преди 5 години

Da si pokaniat trudova sila ot ex angliiskite, frenskite, holandskite kolonii...

296

Анонимен

преди 5 години

В България има всякакви работници и специалисти, няма глад за кадри, но докато работодателите дават мънички заплати никой няма да се съгласява да работи старателно. Като почнат да дават заплати по 1000-2000 евро, тогава хората ще работят здраво. Проблема е в ниските заплати, а не в липсата на специалисти.

295

Анонимен

преди 5 години

В Испания вдигат минималната заплата от 720 на 958 евро, в България от 500 и нещо на 5 22 лева, щото бизнеса се сърдел!Бизнеса искал да не се плаща за майчинство, но имал недостатъчност от кадри! Нали майките раждат кадрите! Уважавайте майчинството бе бизнесмени, не само да плащате за любовници и скъпи коли!Що бизнеса не вземе и не инвестира в любовниците си- да си ги направи инженери, работници и учители/ ки! И да им плаща по 700 лева в провинцията и 1 200- 400 в София?

294

До 322

преди 5 години

*** ти на 3000? доход и на парцуца ли я караш?

293

Анонимен

преди 5 години

Подиграват се с теб като ти плащат 800лева, и се гаврят като те осигуряват на 500. А най-наглите на 4 часов работен ден. 90% от работещите се осигуряват на МРЗ. Държавата си затваря очите, а синдикати практически няма. Да сте чули синдикат да организира браншова НАЦИОНАЛНА стачка? Държавата работи в услуга на мутробизнесмените.

292

мдаа

преди 5 години

Когато вземахте куфарчетата с червени пари , когато рекетирахте хората заложили жилищата си, за да започнат бизнес не ви ли светна в червените кратуни ,че границите са отворени и робството не е неизбежно. Сега няма кой да ви работи ли ? УжасТ!

291

ЖОРО

преди 5 години

Щял, наш Боко да увеличи пенсиите с 5,7 процента от 1-ви Юли 2019 г. Ами защо не каже , че от юли 2018г. вече е вдигнал ток, парно, топла вода, горива (дизела вече е 2,52 лв),което води след себе си увеличението на всички хранителни продукти.Е кажете ми драги българи какво всъщност вдига той.От тази по голяма ЛЪЖА няма.

290

доволен селянин

преди 5 години

кат почнете да давате от 3000 юро нагоре начално за инженер обадете се а за ся отивам да си сипем една ракийка

289

Славчо

преди 5 години

Аз тая зима отивам да работя като п.готвач в Австрия за 3000лв на месец с осигурено спане ! Бг бизнеса да го духа вече и *** дето ровят в кофите ще им се смеят на мизерните заплати дето дават !

288

BARS

преди 5 години

Внаесете от Германия Англия ИЖЕНЕРИ тук нали няма МАТРЯЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ . БОКО нали така каза да видим за КОЛКО ПАРИ ЩЕ ВИ РАБОТЯТ Бизнесмени ОТВОРЕНИ.