327

До 358

преди 5 години

Глобалният БВП ще расте докато има природен ресурс за това. Населението на света ще се увеличава,храната,водата,енергиини източници и др.блага ще намаляват. Преди да се наситят пазарите голяма война ще разруши световната икономика.

326

Друг икономист

преди 5 години

Отговарям на въпроса на икономиста по-долу. Глобалният БВП ще расте докато се насити пазара в развиващите се страни. След това няма да има нови пазари и ще настъпи застой и рецесия. Логично е да се случи за затворена икономическа система, каквато се явява нашата планета. С други думи: Няма безкраен икономически разтеж в крайна затворена система.

325

Анонимен

преди 5 години

356: А с какво да се отгледат тези деца? Да ги направиш и да ги хвърлиш за смет, така ли? Тук семействата правят по едно дете, "да не странят от хората". Изключително трудно се живее в страната. Преди ненавиждах деленето "провинция" и "София". Отскоро започнах да държа на него. За мен София не е България! И не желая да ме асоцират с нея, по какъвто и да е повод. Не ме интересуват Бронзовата къща, станциите на метрото, концертите, институциите, юпитата, наркоманите. България я няма вече,свикнахме

324

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен от ДимитровградА опитахте ли с деца? Не с мрънкане, а с правене на деца? Имате детски градини, имате градини, къщи, дворове, училища, имате градинки, междублокови пространства, всичко ви е на ръка разстояние. Кое е страшното? И кое от това го има в София? Синът ми е от 6.30 до 20.30 по програма, защото няма кой да го прибере

323

Анонимен

преди 5 години

Когато направите минималната заплата 1500 лв., като с такава назначават начинаещи чистачки и подобен персонал, а не учители и инженери, тогава отваряйте темата! Всичко друго е бля, бля и винаги ще има "глад" за какво ли не..... А тоя велеффф накрая да се скрие някъде и въобще не му давайте думата!

322

Анонимен

преди 5 години

ГЕРБ имаха шанс да направят някои неотложни реформи, но нали властта е сладка, та тежко и на България.

321

Анонимен

преди 5 години

Ами те ромите ще ги народят, след няколко години, а тия дето ги изгонихте, няма да се върнат.

320

345

преди 5 години

До Кучкар347: Коментирах към точно определен събеседник - Анон235, коментирал мен по отношение едно "специално място". Ако го бях прочел нощес, можеше да не лягам... А ти, бъди здрав!

319

Анонимен

преди 5 години

Аз съм от Димитровград.Преди 10 години беше 45 000, а сега е 34 000 души.Кво да говорим,страшно е.

318

икономист

преди 5 години

На мен ми е по-интересно, как така глобалния БВП продължава да расте, и то с не лоши темпове. Къде се потребява този продукт? При положение, че населението на европейските държави остава почти неизменено през последните 20 години? Ясно е, че голяма част от това производство, отива за потребление в развиващите се пазари на Азия, както и в държавите от третия свят. Тава обаче няма как да продължава вечно, защото недостигът на продукти в тези държави все някога ще бъде покрит от местно производств

317

Кучкар

преди 5 години

Ами аз още не съм напуснал, но напълно разбирам хората, които отидоха в чужбина да търсят по-добър живот. В крайна сметка всеки се бори за хляба, а и като знам какви са бг работодателите картина съвсем се изяснява.

316

добрее

преди 5 години

До 235: Напуснал съм, да. Ама ако видиш как "чукат по мозайката", и ти ще напуснеш! То веднъж ще "се обади"... Големите свещи, дето ги палите, едва ли ще ви пазят вечно.

315

стига бе...

преди 5 години

До 333, П.Петров: "Инвестиции в технологии и оборудване няма, заради корупцията и липсата на законност, които увеличават рисковете" - странна връзка правите. По-скоро оправдание за бездействие. Не купувате "пакетираща машина" примерно, и се работи ръчно с китайски лепачки по 24лв./бр, заради "корупцията и липсата на законност"??? Ама Голям риск, вярно!

314

Хитлер

преди 5 години

Да фалират - да умрат от глад - това е толкоз просто и логично 😁

313

Анонимен

преди 5 години

Защо няма хора? Ами защото уважаеми бизнесмени и политици не се плаща!!! Не може човек със заплата от 650-750 лв. да плаща сметки, (които са една трета от заплатата), да подсигурява храната за семейството и т.н. Ето сега вие сте на зор. Ще дойде момента, в който ще давате по 2000-3000 лв. заплата, но няма да има кой да работи!!! Ще останат само ***, които са удобни на власта, и които власта така ревностно пази и защитава!!!

312

Анонимен

преди 5 години

бг жалки бизнесменчета не мерси всичко се изнася навън

311

Пример за бизнес

преди 5 години

Частните клиники и всякакви други такива аномалии, дето са частни, тоест разчитат свободния частен пазар и потребление за да се финансират!Всичките са увиснали на директни плащания от държавата и постоянно натискат държавата за нови закони за нови такси или правила, които налагат гражданите да плащат за нещо си, а тези събрани милиони чрез лобистките закони, да влизат директно в техните бизнеси, без значение дали ползваш услугите им, задължават те да им плащаш!

310

Анонимен

преди 5 години

Точно реформите правени под натиска на бизнеса- пълна липса на контрол от страна на държава, доведоха до това, че бизнеса стигна дъното!БВП се повишава номинално, цените се увеличават- индустриални на доставчици и потребителски! 1 стока произведена преди за 10 лв, тази година е 12 лв( увеличение на ток, " екотакси" и т.н.),на хартия БВП расте!Няма реформи в България за работещите в бизнеса- социална сигурност и съответно заплащане, колко социални придобивки бяха махнати под натиск от бизнеса

309

Анонимен

преди 5 години

Естественият ход на нещата, имаш възможност и желание съществуваш, останало отича в канала. Всичко друго е бля, бля, бля!

308

Анонимен

преди 5 години

В България са направени много реформи за либерализиране на бизнеса- премахнат е почти всякакъв контрол!Досега няма реформа в България стимулираща работника, инженера, учителя и т.н., защото реформите са основно за либерализирането на бизнеса изключва стимулиране на работниците, включва единствено увеличаване прихода по всякакъв начин за бизнесмена!Правиш частна клиника, увисваш на държавната каса+ закон задължителна медицинска застраховка, за да може да си в бизнеса на частните клиники!