37

ИЗВЪН

преди 5 години

Пенсионери с деца, работещи извън страната имат равни права с всички останали пенсионери, поради простата причина, че държавата им е събирала осигуровките за пенсия във времето. А това, че парите липсват или са управлявани зле тези тези фондове, е проблем на правителството. Още по-малко е проблем на трудещите се в чужбина, това че в момента в държавата не влизат свежи вноски от работещите в момента, не би следвало да рефлектира върху сегашните пенсионири.

36

У бре

преди 5 години

Таванът ще падне,когато поне половината от пенсионерите отпаднат от списъците на НОИ...

35

...

преди 5 години

Това с минимални и максимални пенсии е интересно. В цивилизования свят освен държавна има и индивидуална от ПОК. Там се търси доходност, която по е да понрива инфлацията, за да има някакъв смисъл да се пести. Тук ПОКовете са за родени след 60та година и ефектът още не може да се види. Само на държавата не става. Пък и на десет бона да вдигнат прага все тая. Не са милиони осигурените над 2600, колкото е в момента.

34

Анонимен

преди 5 години

До House M.D.Логиката изисква държавата поетапно да се изтегли от пенсионно-осигурителната и здравна система, но логиката в България като цяло няма почва.

33

House M.D.

преди 5 години

Логиката на КСО изисква пенсионери, чиито деца са емигрирали, да не получават пенсии. Но държавата не спазва тази логика и ни ограбва, за да хрантутим и тази сг*ан. Затова няма пари за нашите родители.

32

Анонимен

преди 5 години

пенсионерите -> при путинчо , кимчо , и тнт останалите комунистически светила .Те ще им дадат и пенсии и всичко.Аз не ша да им давам нищо.

31

чемодан, вокзал...

преди 5 години

До до 17 КРАЙЩо не отидеш в Путиновия рай ,като не харесваш евроатлантическата яма?

30

Веселин

преди 5 години

ДА СЕ СМЕЕ ЛИ ЧОВЕК,ДА ПЛАЧЕ ЛИ?нЯМА ЛИ КОЙ ДА ИМ ОБЯСНИ И РАЗЯСНИ ,НА ТЕЗИ ХОРИЦА,ЧЕ ТОЧНО ТЕЗИ КОИТО ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТА СА ВИНОВНИ ЗА ТЯХНИТЕ ПЕНСИИ.ААААА ТРИ ПЪТИ СЕ ФАЛИРА ПЕНСИОНИЯТ ФОНТ,ДВА ПЪТИ ОТ БКП И ВЕДНЪЖ БСП......ВСИЧКИ ПРИВАТИЗАЦИОНИ ЗДЕЛКИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ,СА ОТ ТЕЗИ ПАРИ.........БАНКАТА НА ЦВ.ВАСИЛЕВ ОТ КЪДЕ Е .............СЕГА АЗ КАКВО ДА НАПРАВЯ,ДА РАБОТЯ И НОЩЕМ ЗА ДА ВДИГНЕМ ПЕНСИИТЕ НА СТАРЦИТЕ????

29

Анонимен

преди 5 години

Бих предложил на пенсионерите да включат и в исканията си българските работодатели да осигуряват работниците си на реални заплати и така ще има по-голям бюджет за ДОО. В момента от осигуровки се събират 6,5 млрд, а се плащат реално 9,10 млрд. пенсии разликата се покрива от държавния бюджет, тази разлика можеше да отиде за увеличение на пенсиите ви, ако работодателите не криеха осигуровки.

28

Анонимен

преди 5 години

Утре излизам и аз на протест, искам по 5 бона джобни, безплатна квартира по избор, сателитна телевизия, интернет, ток, вода, парно, възстановителни екскурзии в чужбина, мерцедес с най-високо ниво на оборудване и няма да работя, защото ме мързи и нямам време за простотии.

27

аз

преди 5 години

като ви ги няма децата е така, за това, всички с деца в чужбина с минимална пенсия! всяко действие има обратно действие, пращахте ги в чужбина да живеят добре, за това вие ще живеете зле, проста житейска логика... търсете си пенсията от немската заплата на синчето и дъщерята

26

Дядо Пенс

преди 5 години

На мен 103 евро и половина са ми достатъчни !!! Да живее ГЕРП !!!

25

привет от Германия

преди 5 години

До АнонименТя турската пенсионна система си беше либерална още много преди Ердоган да дойде на власт ! Така че много ви моля да не приписвата и тази заслуга на Ердоган !Въпросът не е в либералността на системата ,а в това ,че хората в Турция вече много тънко си правят сметката , купува само 200 гр. сирене за да му останат пари и за 1 кг. лук ! Гледай клипа и виж за какво става дума ! Заглавието на клипа е в първия ми коментар !

24

зрелищаипасти

преди 5 години

бюджет на нои за 2018 - 11.5 млрд лв от които дефицит покриван от държавата 4.5 млрд .и да скачате пенции пак нема пари . след 2 - 3 години дупката ще стане още по-голяма.

23

Анонимен

преди 5 години

До двойни стандартиМеко казано си прекалено елементарен и неграмотен!

22

до 17 КРАЙ

преди 5 години

Почти си прав. Ние сме вън защото подобни на теб са вътре , отдолу до горе. Кой нормален ще си държи родителите в цъфналата помийна евроатлантическа яма? Но ако трябва плащайте Д Е Б и ли. Плащайте, а за вас ще плаща рогатия един ден.

21

Анонимен

преди 5 години

До КрайПравилно! 12 години безплатно образование за средно,голяма част от емигрантите са и с висшо-колко е качествено е друг въпрос,а после си бият камшика и работят за кака Меркел,за Английската кралица,Шведския крал и незнам още кой друг! Логично и нормално е да се постави съвсем сериозно този въпрос,а не да ми говорят,че едва ли не на техните пари от миене на тоалетни,чинии и бачкане по строежите се крепи икономиката на България!

20

българина

преди 5 години

кога викахте на децата си емигрирай се гордеехте че заминаха нали? сега търсите пенси!!! *** вие сте си виновни, иска се 11 клас за да съобразиш че като натириш детето си в чужбина ще ду хаш супата на стари години, щоти всички пенсионни модели са така, малки изключения, нещастници, спахте 30 г! и викахте сдс нали! на ви Седея и Ду хам Супата

19

Анонимен

преди 5 години

До привет от ГерманияДо преди няколко години Турската пенсионна система беше една от най-либералните в Света. Изискваше се неголям трудов стаж от жените и малко над 10 г. за мъжете,за да могат да получават минимална или дори сносна пенсия. Сега нещата обаче рязко се промениха,особено след като Ердоган спечели последните избори и се озъби на САЩ! Факте е обаче,че когато решат Световните сили могат да те смачката от всякъде!

18

депутат

преди 5 години

Редно е тавана да падне аз как бих могъл да живея с 1200лв пенсия срамота