66

Анонимен

преди 5 години

За комплексарщина, диващина и т.н. няма спор. Обаче, ако си фирмаджийски шофьор, караш си по правилата, не бързаш и т.н. т.нар "шеф" почва да ти звъни, че много закъсняваш, трябвало по-бързо, клиентът чакал, времето е пари, взема да те псува, да те плаши, че ще ти резне от заплатата, ще те уволни и т.н.

65

Анонимен

преди 5 години

Пътищата не стават,половината от знаците не отговарят на пътните условия,полицаите не са обучени да помагат,а единствено да ловят и търсят нарушители и затова се приемат,като врагове,самите държавници не спазват,а демонстративно нарушат законите,продават се дипломи,книжки,продават се съвести и какво ли не още!Навсякъде мизерия и отврат,защо се чудите още? Нима всичко не видимо и ясно?

64

абееее...

преди 5 години

Ето го продуктът на 30-годишната девалвация на морални и духовни ценности...идиотизмът стана масово явление.Не са виновни нито инфраструктура,нито качеството на автомобилния парк.Отделен е въпросът за квалификацията и чувството за отговорност,ама за толкова пари - толкова квалификация и толкова възпитание..

63

Анонимен

преди 5 години

До Пепи 56Да бе сега воланЪТ виновен за това че селяка кара като за последно! Каква е статистиката за катастрофиралите коли с десен и ляв волан - масово с ляв волан! Аз карам австралийска класика Скимитар с десен волан и системата Кръгозор която струва около $45 и се монтира в зависимост от движвнивто. Има и камера за $200! Видимостта е перфецтна и тази система е задължителна в Канада ако си с десен волан! Но ВОЛАНът не пази ИДУОУТА от поразии!

62

Реалист

преди 5 години

В Западна Европа шофьорите са убедени, че ако напраеят нарушение, неизбежно ще бъдат наказани за него, като размера на санкцията е несъществен, важна е неизбежността. В този смисъл всички, които казват, че шофьорите в България са виновни за нарушенията, на практика действат да има повече нарушения и това го гледаме вече 29 години.

61

Провинциал

преди 5 години

На излизане от Монтана за Лом тъй НЕГРАМОТНО е направен пътя,че почти всякой ден има тежки катастрофи ,но управата или там кой отговаря за пътищата си мълчат -че имат грешка и не само ние шофьорите имаме вина ,но и тез държавници. Там трябва да се нарави кръгово ,за да се спре тези тежки катастрофи там на този участък при излизане от Монтана.

60

Анонимен

преди 5 години

И друг път съм го писал, преди 20-25 години , във Варна подеха една програма за подобряване сигурноста край училищата, и наслагаха легнали полицаи край нашето, и така се бяха престарали, че даже и автобусите взеха да минават по другата улица ,камоли някой да "хвърчи" с голф единичката.

59

+

преди 5 години

Добре че ромите пак не са виновни и този път,не че те не карат без книжка и без знание на правилника,но затова са виновни други,от които зависи да се спазва закона и да наказват.Ромите са като сериалите у нас-използват ги за да накарат хората да не мислят и да не се възмущават много-много с изключение по форумите и фейса.

58

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 58Ако има контрол и рисковите изпреварвания се наказват подобаващо, работодателят ше предвиди задръстванията. Иначе както досега - кой стигнал, стигнал, кой останал на място, важно е заплатата да тече и бизнесът да върви

57

Анонимен

преди 5 години

вчера Русе В Търново камионче се движи с 50 -60 образува се опашка от коли и ТИР огромна такива изпреварвания имаше ,че ми е чудно как нямаше нищо в новините .Катастрофите стават заради ето такива който те принуждават да правиш рисковани маневри ако ли не си без заплата защото не си влязъл във времето

56

Анонимен

преди 5 години

29 години вината за състоянието по пътищата се хвърля само върху шофьорите и съвсем очаквано положението се влошава. Как не разбраха, че шофьорите шофират според контрола на държавата?! Чужденецът като шофира в България е като побеснял, а извън България е примерен шофьор. Същото с българските шофьори - в чужбина са примерни, а в България нарушаеат правилата.

55

Пепи

преди 5 години

Десния волан трябва да бъде разрешен само за туристи с ограничен период на време (например макс 1 месец ) ако ще седи по-дълго да взима кола под наем.Бях свидетел на изнасяне за изпреварване на автомобил с десен волан, отсреща идваше ТИР.... такова изнасяне за да има видимост стана, че ако тир-а не беше намалил рязко ..... щеше да има един размазан 100% и не се знае дали няма да го хвърли и към колата зад него.

54

Обективен

преди 5 години

За пръв път да прочета нещо вярно по въпроса за "войната по пътищата" казано по телевизия - основното е контрола за спазването на правилата, който в България го няма и донякъде и инфраструктурата.

53

Автоинструктор

преди 5 години

Важното е да има курсисти на които да даваме книжки.

52

Анонимен

преди 5 години

НА БЪЛГАРИТЕ НЕ ИМ ТРЯБВАТ ТЕРОРИСТИ.СПОРЕД ОБИЧАЯ ТЕ САМИ СЕ ИЗБИВАТ.

51

Анонимен

преди 5 години

Всичко е казано, всичко е ясно, на запад отдавна е измислено (дори и в Румънско, там едвам чакат да минат Дунав мост и да настъпи до ламарината...) ред може да се въведе за няколко месеца, само трябват повече затвори... проблемът е, че тези които трябва да пипнат малко законите и да следят да се прилагат и да наказват, са най-големите престъпници и нарушители. И няма как сами да се вкарват затвора...та затова не искат

50

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 50Те с това мислене нека първо другите си свършат работата, пък после ние ще видим, нещата никога няма да помръднат

49

Анонимен

преди 5 години

Нека първо Държавата да спре да нарушава написаните от нея закони и тогаеа нас да съди...и когато всичко в инфраструктурата логически противоречи на така наречените "закони" и продължат да се бълват безумия не знма кой на какво точно се надява...и не напоследно място изцяло криворазбраната цивилизация, в която живеем...промиват ни мозъците здраво!!!

48

Размисли и страсти

преди 5 години

Калпави пътища,стари таратайки и комплексирани пишман "шофьори"=*** today and in tomorrow...

47

Анонимен

преди 5 години

Явно масата шофьори смятат, че трябва да карат като на нивата през просото: няма знаци, намаляване, зебри, насрещни.Тук таме некоя птичка да прехвръкне, ама може тя да го отнесе, че не е летяла според техните очаквания