123

Анонимен

преди 5 години

След като родих и мина година и нещо, започнах да си търся работя, имах солидно образование и почти отлична диплома от следването си. В момента, в който работодателите разбираха, че имам малко дете моментално започваха оправдания защо не могат да ме наемат. Отвсякъде ми отказваха.Отежняващото беше, че нямаше нито баби, нито някой друг, който да помогне.Беше чисто ходене по мъките, просене за работа.Ако детето се разболее и трябва да се гледа вкъщи и за 3 дни отпуск са готови да те изхвърлят.

122

Анонимен

преди 5 години

Имам три деца. Работила съм до последно, буквално до влизане за раждане и с трите, след това обратно на работа с първото на 8-мия месец, с второто на 1,4 г, с третото ползвах цялото майчинство, но не защото не исках да се на работа, а защото фирмата беше пред фалит. После бях 9 месеца на борсата, не защото не исках да работя, а защото имам малко дете. Не лъжете майките, че някой ги чака, 99% от работодателите не искат да наемат майки с малки деца. За тях най-подходящи са бездетни стари моми.

121

Българка

преди 5 години

Пари и помощи само за "римлянките",те имат само права и искания!!!

120

?!?!

преди 5 години

Аз имам няколко предложения:- Жените да раждат на работа. Само в обедната почивка. Ако раждането продължи по-дълго от обедната почивка, времето да се отработва двойно през почивните дни. - Да се заплащат обезщетения на държавата за причиненото неудобство. - Да се въведе данък за бащите, който да се пресмята като процент от заплатата, равняващ се на месеците на детето, като той да не е по-малък от 30% и не превишава 67%.- Парите от приходите да се предоставят на бизнеса за изграждане на гета.

119

мреен

преди 5 години

Слушам младото поколение ,че се женят само когато могат да изхранват другата си половинка или пък бъдат материално обеспечени,а момичета когато ще могат на детето си да осигурята необходимите блага като.... .Аз ако мислех ,като днешното поколение ,то нямаше да се оженя,а жената нямаше да ражда. Бяхме бедни когато се омъжих ....а децата бяха стимулатор тези годидини да се старая повече ,за да могат Те да стъпят на краката си и да поемат своят път ..Сега и ние и Те сме обезпечени не лощо.

118

чарли

преди 5 години

Това отнася ли се за братчедите ?

117

Анонимен

преди 5 години

Е, браво! И после защо нямало деца? Сякаш умишлено правите всичко възможно да откажете младите и образованите хора да имат повече от 1 дете. В цяла Европа се чудят как да насърчават раждаемостта, да подпомагат младите семейства с деца, а тук от ден на ден по-голяма глупост ще измислите и после за 70% от новородените всъщност не са българчета , а... сетете се.

116

Анонимен

преди 5 години

Така е, като остарееш и видиш, че нищо не става от теб, се успокояваш че поне деца си наравил...

115

Z

преди 5 години

Ако наистина истината е тази, която е изписана в заглавието на статията, това означава че Република България не съществува! Няма правителство, няма парламент, няма НИЩО! Има само робовладелци и роби! А наздраве!!!

114

Анонимен

преди 5 години

В по-голяма част от Американските щати няма платено майчинство! Или оставаш без работа и си гледаш детето,или си търсиш някой друг да го гледа или го даваш в ясла-и трите варианта излизат доста скъпо,а това е една от причините в семейства с ниски доходи да се работи поне на още една работа,освен основната!Иначе нема Банани и шоколадови яйца!

113

Анонимен

преди 5 години

До нещастникНякой да те е задължил точно ти непременно да имаш деца?

112

До момиче

преди 5 години

Мило момиче, всяко дете, е като необработена глина. От теб зависи дали ще го превърнеш в шедьовър или ще е просто лош материал. Не бързай с решенията, времето променя смисъла на живота. И аз не исках дете, защото мислех, че съм млада и е по важно да му подсигуря материални нещо. След това, когато поисках, Бог не ми даде. Сега имам прекрасен син /осиновен/, който цени прегръдката и обичта, и който преобърна целия ми свят.

111

Анонимен

преди 5 години

Децата са смисъла на живота, но когато човек е млад и/или глупaв, не го разбира.

110

момиче

преди 5 години

До 116Не смятам така. България (а и Земята) няма нужда от още скапан МАТРЯЛ. Такива има достатъчно и сега. Ако правиш нещо поне да е качествено и смислено. Дай да си направин дете,без да може да го гледаме щото "какво ще кажат хората ако нямаме" не е опция.И аз съм доста "слязал от облаците" реалист. Преценила съм си възможностите, направила съм си сметките и съм взела решенията за себе си.

109

Анонимен

преди 5 години

Дебеловратите бизнесмени-демократи продулжава да не ги интересува, че работна ръка вече няма, заради тяхната алчност, обрекла българския народ на мизерия. Резултатът от алчността на демократите се вижда от 1990 година - българките спряха да раждат деца, а по-мекушавите направо избягаха от България.

108

нещастник

преди 5 години

и като няма места в яслите за 70% от децата как да се върнат на работа бе тъпири

107

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът мисли за тук и сега. Не го интересува нито демографската криза, нито нуждата от стимулиране на раждаемостта, нито нищо. Бизнесът не мисли в перспектива, няма визия, няма дългосрочност...

106

до 113

преди 5 години

И все пак по-добре такова дете, от колкото никакво. Ще го схванеш, като слезеш от облаците.

105

момиче

преди 5 години

до 107Може, кой знае. Всеки си решава сам за себе си :))

104

Анонимен

преди 5 години

сега майчинството в немалка част от случаите се превърна в професия,бизнеса ще има да чаааааааака БГ мама да се върне да работи....