60

Анонимен

преди 5 години

В САЩ има подобни квартали. Разни хора от "високата високс средна класа" (защото лъжата е, че всички сме средна класа) се събират, казват - дайте да построи квартал амечат и почват. Тъй като имат пари, а на село всичко е евтино и е много по-лесно д подкупи местните архитекти, започват да строят, дори плащат за пътища, газ, вода и електричество. Наемат лекари и учители и гледаш, как 5000 души се ползват с благата, който не са достъпни за 100 000 в Сливен, примерно :)Успех!

59

Анонимен

преди 5 години

Глупости на търкала. Точно пълната им банкова сметка позволяват да живеят така а не е заместена от желание за свобода без пари. Писна ми от разни био-вегани-феминисти-либерали-номадо-хипита

58

Анонимен

преди 5 години

Всичко супер ама тези хора имат ли деца - защото те искат училища лекари и т.н.? Или това са просто модерни хипари?

57

дедо Евлампи

преди 5 години

Щом Божинката отиде на село и му се струва, че е в Ню Йорк, значи има леб в тази идея.

56

Анонимен

преди 5 години

Просто някое село, ще бъде презасторено и ще стане, квартала на една отделена от останалото общество група, която е със доходи по 5000+ лева. Не са много, но има достатъчно.

55

дедо от село

преди 5 години

На тие младежи морето им е до колене.Ако знаят ,колко знания,опит ,постоянство и пот е необходимо.Тука,не е като у фитнеса.Трябва инструменти,

54

Анонимен

преди 5 години

От бутоните на лаптопа не може да облагородиш земята. Някой пак трябва да копа .

53

селянин с МеПеСе

преди 5 години

На село няма чиста храна, освен ако не си я произведеш сам, но и тава ние сигурно, ако не знаеш как да ториш. Селският магазин се зарежда с най-големите *** от града.За да стане селото пригодно за млади, високо платени хора (лаптопаджии) трябва да се направи по проект, като се привлече обслужващ персонал и да се открият цехове за производство на храна местно производство, която е органична и скъпа - фурна, мандра, месарски цех като първо се зарежда местния магазин, пък каквото остане в град

52

Анонимен

преди 5 години

ДО ЛАПТОПАДЖИЯУТКРЕПВАНЕТази дума е нова в българския език, би ли я разтълкувал, щото я няма в Тълковния речник.

51

дедо от село

преди 5 години

Тие са изтрещели...

50

Софи

преди 5 години

До АнонименПробвай да купуш чиста храна от селския магазин. Ще останеш изненадан от колко много неща ще трябва да се лишиш на село.

49

Анонимен

преди 5 години

Страхотно и красиво! Това ще е бъдещето село. Чиста храна, малко стрес и високи технологии. Браво! И още успехи!

48

Анонимен

преди 5 години

Годишен финансов отчет 2017: приходи от дарения - 1000 лв, разходи - 1000 лв.

47

Наблюдател

преди 5 години

Че тя тази вилна зона си е почти квартал на София.

46

Мен

преди 5 години

До от другаде АвстралияСещам се за бая - в Канада.

45

от другаде Австралия

преди 5 години

За да стане едно село пригодно за коливипг, коуоркинг и др ко-та трябва да няма от онези шведи, после трябва да има фирма за охрана, после детска градина и училище с ранг на МГ, после тракторист да изоре дворовете, после говедар и овчар да пасе добитъка, да има местна фурна, местна мандра, и местна кланица. Трябва зимата да не спира тока и водата. Трябва да има асфалтов път до всяка къща и да се чисти зимата. Ако знаете за такова село, веднага се местя там, като не жаля пари за имот.

44

Анонимен

преди 5 години

Доста са закъснели. Демокрацията обезбългари за 30 г. селата и роми ги завладяха и сега как ще ги изгонят.

43

Анонимен

преди 5 години

Жената успяла да намери НПО средства, за да направи ремонт на къщата на баба си

42

Анонимен

преди 5 години

Не случайно в София панелките са по 100 000 евро. То ако в пущинака беше по-хубаво, никой нямаше да купува софийските кафези и брокерчетата щяха да умрат от глад.

41

Анонимен

преди 5 години

Супер инициатива! Но не са и първите. И аз знам за много млади хора които са избрали да живеят на село и там да създадат семейство. Вече има много такива семейства. Надявам се това да се разпространи още повече за да се върне живота в селата!