74

Стига вече

преди 5 години

От цялата статия за мен стана ясно само, че явно бюджета не е разчетен правилно щом парите не стигат.....в крайна сметка тези деца до 18 г. не са се появили преди месец!Майната им на политиците едното от двете ми деца е вече на 18 и така или иначе не сме получавали детски повече от 14 г. Ама да не питат после защо заминават в чужбина младите, цвета на нацията, каквато ни е социалната сфера такава и икономиката....Ще развиваме икономика само с деца, които са получавали детски и ще процъфтяване!

73

Анонимен

преди 5 години

Така е, всички живеят достойно, драми няма. Бойко, ти ли си бе, фотомодел неземен?

72

Стеф

преди 5 години

Много,много погрешно.Пари трябва да се дават само на майки с трудов стаж минимум 3 години.Така дори да остане изискването за доходите *** няма как да взимат пари.Това обаче няма кой да го направи защото в парламента работят само за дебелите си гъ...е.

71

Анонимен

преди 5 години

Ровели в кофите пък тоя... Ще ровят, ако зависят от децата си тука. Емигрантите често даже си ги и прибират, че да видят и родителите им нормален живот, не само на Боко снимките с Тръмп и дуенето пред телевизора.

70

Анонимен

преди 5 години

gio, то е по-добре, ама леко ще загубят избиратели, сещаш се... Щото стоките и услугите не могат да се обърнат ни в пещерска, ни в търкане на билети, ни в парцалки.

69

gio

преди 5 години

и какво продължаваме да храним само и единствено *** "български граждани"!не е ли по-добре въобще да се премахнат тези детски надбавки, като парично изражение, а да се дават под формата на стоки и/услуги за децата (учебници, тетрадки, бебешки храни, курсове). Подават се едни заявления от списък със стоки и услуги, които имащите право да ползват детски и готово. Интересно ще да се види при този метод кои ще почнат реват от направената промяна.

68

8

преди 5 години

за децата няма и 600 милиона, а за армията от кърлежи чиновници - 1 милиард за увеличение на заплатите

67

Комунист

преди 5 години

До КапиталистОще по добре ще е, да се прибира всичко от богатите с над заплата над 1000 лв. и да се дава на тези които нямат.

66

Анонимен

преди 5 години

Да спрат тогава тотално детските, няма никакъв смисъл от тях.

65

Анонимен

преди 5 години

Детето ми е на 18. До ден днешен не сме взели и стотинка от държавата....но на една родитеска среща преди години, една майка си спря джипа до моето 15-годишно пеженце и после първа се нареди за служебна бележка за надбавки. Направете си сами извода доколко е ефективен сегашния начин за определяне на това кои деца и кои родители ще получават надбавки. *** то като всучко в тая държава-недомислено, безполезно и неефективно!

64

Капиталист

преди 5 години

Прегдлагам да се въведе прогресивен данък, богатите с 2-3 хил лева заплати да плащат 35-40% данък и тогава ще има за детски надбавки, за училища, за инфраструктура. Навсякъде на Запад при капитализма и демокрацията има прогресивен данък - значи който изработва по-голяма заплата плаща по-висок процент данъци, само при социализма всички са равни и плоски, а всички знаем,че социализма е неефективна система която се провали.

63

Анонимен

преди 5 години

Че то не е нужно да обезбългаряваш България, че да я заселиш. Достатъчно е да имаш пари. Българинът е евтин.

62

Провинция

преди 5 години

Нна умните и посещаващи всеки ден училище - родителите работят!На не посещаващите училище, но получаващи детски/защото бюджета върви с тях/ и "безработни"родители им трябват тези пари за нови коли, смяна на дограма и "ядене" на корем"

61

Анонимен

преди 5 години

В България всеки смята, че негово изконно право е някой да го отглежда, че дори и неговото семейство. Социалните помощи са на мощния деградантси инструмент в едно общество, те учат единствено на мързел и посредственост. Но както и да е важното е днес да изпием и изядем всичко, пък утре да става каквото ще, това е кредото на политиците ни, медиите ни и масата граждани.

60

Анонимен

преди 5 години

91, имаш един плюс от мен. Ако ще се подпомага нещо - да е целево. Никакви пари на ръка, че да идат за билетчета и пиене.

59

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 52Да направят като мен - аз пълня хазната на друга държава

58

Анонимен

преди 5 години

Коментари доказващи, че българинът не можеш му затвори устата когато има да взема, но е по-тихо и от тревата когато трябва да плаща.

57

Анонимен

преди 5 години

Според мен трябва да се спрат всички плащания за детски надбавки в брой. Вместо това трябва да минем на вариант държавата да плаща такси за детски градини, намаляване на данъците на семейството в зависимост от броя деца и т.н...С две дими от системата ще се възползват само хора, които са внасяли в нея.Сегашния вариант цели прослойки от наделението да се издържат с раждането на деца, които в последствие се изполват само за придобиване на доход.

56

Анонимен

преди 5 години

защо имаме по-малко права от всички ***, които нямат и един работен ден, но получават помощи и детски за всичките си деца. .Много е лесно. Напускаш работа, продаваш или даряваш всичко което имаш за да не плащаш данъци и се възползваш от всичките права като тези на които отричаш правото да ползват.

55

Гoшу

преди 5 години

Дайте първо на римляните, ние българите сме богати и не ни трябват добавки. Ама после не се чудете защо 90% от студентите заминават в чужбина, там се женят/омъжват или направо семейно заминават.