57

Анонимен

преди 5 години

Мозъчен фалит ли ги е хванал, що ли. Няма такова нещо като някой да казва каква надценка да поставят. КЗК ли трябва да определя цените в кварталната бакалия ? Днес ще кажат колко да струват хляба и яйцата, утре ще национализират хлебозаводи, за да произвеждат на посочената от тях цена, а вдругиден ще раздават купони за хляб може би?! Защо не намалят ДДС-то на хранителните продукти да е както в съседна Румъния. Там е 9%. Нали все с тях се сравняваме

56

Анонимен

преди 5 години

Това са продуктите с най-висока естествена конкуренция, няма мегдан за намаляване на печалбата. В нормалните държави се намалява ДДС-то за тях. Ако искаха да прережат печелбарството от стоки първа необходимост да оправят горивните картели, там е гнилото.

55

До 47

преди 5 години

До АнонименЗамислял съм се, но явно не аз требе да се замисля! Инак да знам икономическия смисъл на нещата, но този смисъл в момента е след мен и потоп! Или казано с други думи ако мога да взема и 100лв за кило хляб то аз ще го взема! Не зависимо, че ще измрат мнооого хора! Това е икономиката в момента!

54

House M.D.

преди 5 години

Иван Кадесеров продължава да мисли по социалистически.

53

Анонимен

преди 5 години

Една бира в някои държави е по 7-8 евро.Ама като заплатата ти е 3000, дали ти е много.Как не са се сетили да фиксират цената на 1 евро и готово, вместо да вдигат заплатите.

52

Бръм

преди 5 години

Навремето имаше "За Бога братя не купевай", после едни други кошници, после едни договорки с големите вериги за една друга кошница.... Но докато недоволните не излезнат на улицата и не се съберат от жълтите павета до разклона за Младост както преди ... много години на тия горе не им пука .... едни и същи фирми в едни и същи поръчки и едни и същи проблеми.... едни и същи още по богати..

51

Анонимен

преди 5 години

политиката на ниски потребителски цени, води до мизерни заплати и пенсии, *** икономически ФАКТ

50

Анонимен

преди 5 години

51, Андрешко викай на феновете на фиксираните цени.

49

до 44

преди 5 години

Екзистенц минимума на ресторант е 300% надценка. За да реализира печалба, трабва да съумее с креативно готвене, обстановка и обслужване да постигне по-голяма надценка, респ. по-голяма печалба, Андрешко !

48

Анонимен

преди 5 години

При пенсия 1000 евро грам няма да ти дреме дали хлябът е 30 или 40 цента.Но понеже нашенецът е дребен като човек, се чуди как да му фиксират цената на хляба, а не как да поиска да му вдигнат пенсията/заплатата...

47

Анонимен

преди 5 години

луда работа за 5 стотинки по-висока цена един куп глупости се изговориха, ами нормално пшеницата е борсова стока, когато цената и се повишава, и на хляба ще му се повиши цената, оставете пазара ше си намери своето положение, неможе за всчко повишение от 5-6 стотинки да занимавате целата държава със слабоумни закони, много правилно се дава примера с Виденов и хлебната криза при него, това ли искате да стане пак?

46

стига бе

преди 5 години

Тия комунизЪма ли ще строят?Нали сме димУкрация, пазарна икономика и т.н.?!

45

Анонимен

преди 5 години

НЕ МОЖЕ ПРИ ПЕНСИЯ 200лв килограм хляб да ти струва 1,50-2лв. НЕ МОЖЕ БРЕ!А да си се замислял, че някак не е окей пенсията да е 200 лева?

44

Един от Северозапада

преди 5 години

До ...Може, може....Гарантирано от Герб.

43

Анонимен

преди 5 години

Аз бензин не ям, но на всички тези стоки той им влиза в цената. Като е тръгнал Шкембо, направо да фиксира примерно бензина, газта и дизела, че така да повлияе на цените на повечко стоки...Ама смее ли :)

42

Анонимен

преди 5 години

A що се касае до спекулациите с така наречените био продукти! Там надценката е над 100%!Имаше един ресторант, з акойто със сигурност знаех, че надценката на салата им е 300%. Ай да ги фиксираме и тях?

41

сф

преди 5 години

Има една максима, най-лесната работа е чуждата. Няма да тереотизирам. *** пример: Домат на полето 50 ст. на пазара 3 лв. Всъщност е само 3 лв. защото се надчислява само логистика, разходи за труд и фира + малка печелба продава се шано без ДДС и КПО. Ако домата беше прилежно данъчно обложен ще струва 5 лв. Накой получавал ли е фискален бон /касова балажка/ за кило домати ?!?

40

Анонимен

преди 5 години

Да намалят ДДС за тези стоки!!!!

39

Един от Северозапада

преди 5 години

До Анонимен При Виденов беше друг филм.Той поречи на много хора, и за това го свалиха, не без помощ отвън.Да си чувал за милиардите на Виденов, за острова му, или за имението му в Испания?

38

?!

преди 5 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?