77

Гробокопач

преди 5 години

До Анонимен"Браво Бойко, дръж цените, че освободиш ли ги, народът ще те измете пак." Първом, това не е европейско, второ, не е евроатлантическо и трето, така стигаме до определени идеи, посочени във "Визия за България" на БСП-то;)))

76

Гробокопач

преди 5 години

До АнонименВ България ДДС-то е 20%, защото при унищожена национална икономика (седесарите казаха, че не ни била нужна, ЕС щял да ни храни), няма откъде да се пълни бюджетя, а всичко е гладно за паре. Бойко казва: "Ето, Аз дадох, еди колко си милиона за еди какво си", но това е щото има едно високо ДДС, което пълни бюджетя. И сега, ако бутне ставката е обещал едни пари на тия, едни пари на ония и ако не стане обещанието, айде и те на протест;))) Борисов, няма друг полезен ход, освен ОСтавката!

75

Анонимен

преди 5 години

Купувам олио от голяма верига с К започва на промоция 1,78 лв/л. Намалено с 40 стотинки и викам на моята: И пак има печалба. А при 2,19 лв продължавам да я отварям печалбата може и да стигне 1 лев за литър. И съм сигурен, че е така. Второ тая верига не произвежда, а купува от производител, дето се бъхти и .... печели повече от него!? Държавата трябва да каже: Купил си го за 1 лев, нали? Имаш право да го продаваш с до 20 % надценка!! какви са тия 100 и повече процента? Във война ли сме, какво ли?

74

Анонимен

преди 5 години

Господа " шефове" не откривате топлата вода. Вижте поне как е в Румъния или Гърция съседи. Има различно ДДС - за различните стоки - хранителните стоки 9%, за лекарства 6% - по ефтини и по качествени са от същите тук в България. При нас всичо е под ножа 20%. В Турция също литър нафта 1. 60 лв. , качествено сирене 7 - 8 лв. Какво я направихте тази България - за едни дойна крава за повечето мащеха.

73

баба мара

преди 5 години

каракачанов дано успее с тази идея до изборите няма много време

72

Гробокопач

преди 5 години

"При повишаване на цената на основните храни може да настъпи протест на пенсионерите и на други хора с ниски доходи. Правилния ход е да се мапне ддс-то от стоки като хляба и сиренето."Така е. По този начин, ще бъдат накарани да протестират и да подканят любезно, Величеството да си ходи, ведно с ОП-то!

71

Пламен

преди 5 години

Ние така вързахме кънките вече, че всички искаме за по 1000лв. да работим в Чехия. Само да има работа. Просто на никои вече не му се занимава ДА ВЯРВА в България. Тук всичко приключи....

70

Гробокопач

преди 5 години

Сега, забелязвате ли? Наш Бойча бърже се върна към старото си амплоа на МВР шеф в Америка, а сериозните икономически въпроси, остави в ръцете на ОП-то и то на тази аст, която дълго време беше скатана на завет ВМРО. Все по-често Каракачанката лае, в опит да спаси, падналият Борисов. Ценовият шок се слува именно при управлението на "Борисов 3" и това, едва ли е случайно. Но и Каракачанов, не е Панацеята! Панацеята е Оставката на кабинета!

69

Чикън

преди 5 години

Има прекупвачи, които под 200-400% надценка не падат. Особено при земеделските стоки.

68

Анонимен

преди 5 години

По западния свят, основните хранителни продукти са с намалено на половина или повече ДДС, така че винаги да са достъпни за хората. Защото повечето държави смятат оцеляването на народа си за приоритет.

67

тоя пък

преди 5 години

Шкембе войвода вместо да ръси подобни алабализми, да поиска да намалят ДДС-то на храни, лекарства, книги.

66

Марков

преди 5 години

Алооо, вие у ред ли сте бе?? Това да не ти е комунизъм? Щели да следят цените. Като сте толкова отворени, защо не премахнете ДДС-то на хляба или поне не го намалите? А? В някои съседни нам държави ДДС-то на хляба, че даже и на тестените изделия е в пъти по-нисък от ДДС-то на другите стоки и услуги. Как ще ограничиш ти бай Пешо в селския смесен магазин да продава на каквато си иска цена?? За тази цел си има много добре работеща пазарна икономика. По-добре следете за картели! Патриоти ми били, пфф

65

Анонимен

преди 5 години

Купоните кога ще почнат да ги раздават?

64

Анонимен

преди 5 години

Абе защо хазарта още е без ДДС и продължава да се рекламира по всички телевизии, включитено и Обществените.Да не би Черепа и Златев да са приятели на Боко Тиквата.

63

Анонимен

преди 5 години

Браво Бойко, дръж цените, че освободиш ли ги, народът ще те измете пак.

62

Ебаси как поумняват!

преди 5 години

Откриха топлата вода! Ами да! Таван на нормата на търговска печалба за хранителните стоки! Ако не го приемат - РЕФЕРЕНДУМ и Закон!

61

Анонимен

преди 5 години

При повишаване на цената на основните храни може да настъпи протест на пенсионерите и на други хора с ниски доходи. Правилния ход е да се мапне ддс-то от стоки като хляба и сиренето.

60

Анонимен

преди 5 години

важното е че имаме намлено ДДС за хотелиерските услуги, от 9 %, та като водат любовниците си насам натам да им е по-евтино

59

Анонимен

преди 5 години

До До 47Или казано с други думи ако мога да взема и 100лв за кило хляб то аз ще го взема! Не зависимо, че ще измрат мнооого хора! Това е икономиката в момента!_______Естевственно ако пазара е установил цена 100 лева ще вземеш 100 лева, това е пазара, иначе по твоята логика що не вземеш да си продадеш жилището не за парите които може да вземеш. а за 1000 лева на някой нуждаещ се :))) щото има много бездомни хора, съжали ги :) или не проявяваш съжаление:)

58

Анонимен

преди 5 години

Комунизма се завръща, комунизма се завръща не спете деца.