142

Миньор

преди 5 години

И при нас в администрацията имаме 10 колежки, дето ги водят първа категория труд и ще взимат 1000 лева пенсия, нищо че никога не са влизали в мината. Ама и те се водят жени от сектора.

141

Анонимен

преди 5 години

Хаха. Защото сме страната на телефонистките. Половината от ИТ сектора у нас е съпорт по телефона.

140

Картофчо

преди 5 години

Това може да е гордост само за джендърска организация или феминистка такава. Държавата и нейните структури трябва да се гордеят с постигнатите успехи от фирмите и тяхното развитие. Както и от завладяване на пазари, а не от пола на работниците!

139

Анонимен

преди 5 години

Българите са повечето генетично увредени злобари и си мислят, че са богоизбраната "раса" (каква дума) на земното кълбо.

138

Х

преди 5 години

Оставка !!!

137

Анонимен

преди 5 години

140То и за мъже е те е така 3/4 само се озъртят и чакат да ми е деня, ама винаги са "бе дай pair на моя компютър", че като пушат, да се вижда, че е от тях.

136

Анонимен

преди 5 години

Имам 4 колежки в сферата, от тях само 1 горе долу знае какво прави и то е защото е съвестна и се старае. Другите не знаят защо са там и ги бутаме останалите, те само си придават важност и пушат цигари . Но си взимат 2 Бона заплата ей така. Ето как имаме много жени в ИТ сферата

135

Анонимен

преди 5 години

Беге айти сектор - оутсорс предприятия, с малки изключения, заплати от 12 до 25 лева(но само за монолог малка част от хората) и все същите родни условия на работа.Когато бях на 23, един ми обясняваш, как трябвало да съм благодарен, че ми предлагал 1400 лева заплата. Съвет - никога не взимате стажант и без договор. Защото веднъж, щом му научих клиентите и нуждите им, събрах 5 други момчета и му отмъкнахме 70% от бизнеса. Хиена та можеше да дава 5 пъти повече,.с тея приходи.

134

Станко

преди 5 години

Боже, тази калинка и от изчислителна техника разбира. Със сигурност не стъпвала във фирма, завод в тази област. За десетилетията, прекарани в подобни предприятия, не се сещам да съм срещал особено добри програмистки, да не говорим за такива с поялник. И какво е ИТ сектор - от граматична гледна точка пълна двойка за писача. А само ИТ какво е - информационни технологии (такова понятие има в съобщенията), изчислителна техника (нали сме много напреднали, предпочитаме computing) и т.н.

133

Анонимен

преди 5 години

Клекситът е вреден и за двата пола! От файлетони не се просперира а се фалира!

132

Анонимен

преди 5 години

В IT повечето жени са HR, PR, маркетинг или мениджмънт.

131

Анонимен

преди 5 години

Не знам кое точно е за гордост: че вместо да са истински жени са работни коне ли?

130

Анонимен

преди 5 години

Това, което мога да кажа, като млад човек съдейки по връстниците си е - не работи с българи, не си взимай българка за жена.

129

Анонимен

преди 5 години

Захариева и гробарите горди най бедни сме в европа

128

Анонимен

преди 5 години

До Правец 64Очевидно и представа си нямаш от това за което говориш.

127

Анонимен

преди 5 години

В България без тук да се разпалват полови и феминистки спорове, ама жените изнасят повече работа. И за децата, и за дома, и на работа. Колко работят в чужина и изпращат пари на вечно безработните си мъже. За ИТ сферата, щом в математическите гимназии броят на момичетата към момчетата е 50 на 50% , няма проблем и в ИТ-то да е така. За програмист се искат силни аналитични способности и слаби социални такива. Жените са по-социални, затова такива професии са им противоестествени, но не и непосилни

126

Анонимен

преди 5 години

Сега, според някои коментари, трябва да съжалявам, че не раста по време на война, че не се избиваме по улиците ... ЧЕ ЗА ТОВА ЛИ БЕШЕ ВСИЧКО ДОСЕГА БЕ ! ЗАТОВА ЛИ МИНАХМЕ 100 ВОЙНИ ?!? И нека да се бием още и още и да се радваме ... Май трябва, да се бомбардираме яко и да поживееме още стотина хиляди години в пещерите, или даже на клоните, че чак тогава, да пробваме отново.

125

Анонимен

преди 5 години

Ок, след като разбрахме, че нацията е на една крачко от нацизъм, бурни речи и конц. лагери, нека се върнем на въпроса:Колко и какви жени има в "IT" сферата и какво разбираме, под IT сферата. Защото познавам българи, работещи в най-голямата европейска банка ... Като чистачи. Това означава ли, че имам нашенци в банковия сектро на вище ниво ? И знам един, дето работи за Microsoft, ама като чистач към столова.

124

ад0лф

преди 5 години

една раса, един райх, един фюрер!

123

Анонимен

преди 5 години

Мойта раса, твойта раса... Б*хти и дребните хорица...