37

До 60

преди 5 години

Еее по голяма глупост не бях чел....абе пич има си видео в тубата как един решава да си сглоби сам айфон в Китай на място....намира всички части произведени в Китай...проблема е че не може да сглоби motherboard-да тъй като е почти невъзможно да се направи на ръка....и най-евтината работна ръка е в Азия...произвеждали в Мексико....смяяях...а и обърни един Айфон и си преведи какво пише...Designed in California and made in China

36

ьзц

преди 5 години

компонентите са си от Китайте са най-големия производител

35

антизападопоклонник

преди 5 години

До IXXI,Не знам, ама в стария ми лаптоп DELL, произведен през далечната 2005година уж в Ирландия, като го разглобявах основно наскоро, ми направи впечатление, че на 90% от чаркалъците му пишеше Made in china! Нямам точно идея какви чипове, интегралки и др. електронни компоненти произвеждат в Китай, ама силно се съмнявам нашумялите напоследък китайски смартфони с адекватни цени като Huawei, Hiaomi, Meizu да са с американски или южнокорейски електронни компоненти!

34

ьзц

преди 5 години

и за коя фирма вносител си работил щото в момента лъжеш за цените

33

Анонимен

преди 5 години

Интересно е колко ще струват тези айфони в Бг като спрът Китайците да ни ги доставят. В момента нашите ги внасят по 1000 долара килото. Някои може да им се стори смешно но съм работил в фирма вносител и на мен хич не мие смешно че ви ги продават скъпо в магазините. Хубавото е че когато Китайците спрът да произвеждат няма да виждам по улиците деца със забити слушалки в ушите и зомбирани погледи. А няма да виждам щото цените ще са космически и с вашите заплати ще си купувате по два залепеени.

32

Мда

преди 5 години

Айфон който се продава за 1500$ има себестойност между 200 и 300$Колко ще се повиши ако се произвежда в САЩ?Едва ли повече от 100$,ако компонентите продължат да се правят в Китай.Следователно цената може да остане същата,ако Епъл се съгласи да жертва малко от печалбата.Виж,ако изцяло се изработва в САЩ ще има по-сериозни разлики.

31

до 58

преди 5 години

прочети ми предишните постове, вече писах, но за теб ще повторя, на повечето Американски компании за електронни компоненти, заводите им са в Мексико, най-близкото с по-евтина работна ръка. Така, че в Айфон има компоненти произведени в Мексико, Израел, Корея, Чехия, Япония, Тайван. Обаче, електронен компонент произведен в Китай - трудно да намериш, ако има изобщо. Освен това завода може да не е в САЩ, но в САЩ е измислена технологията и производственият процес на тоя завод.

30

до 55

преди 5 години

Имам Китайски марка телефон Xiaomi, даже и в него на батерията пише "Cells made in Korea by LG", т.е. клетките са произведени в Корея от LG. Значи, ако Китайска марка телефон е с батерия сглобена в Китай, но с Корейски компоненти, какво мислиш е положението за Епъл.

29

Анонимен

преди 5 години

Отворко кажи кое произведено в САЩ на i shita?

28

до 55

преди 5 години

батерията е сглобена Китай, литиево-йонните клетки в нея нито са китайски, нито са произведени в Китай, същото и за WiFi - модула е сглобин в Китай, компонентите от които е сглобен не са китайски. правите ли разлига между сглобен в китай и изработен от компоненти произведени в китай?!

27

до 53

преди 5 години

на 08.08.2016 с Глобализма се приключи, на САЩ целта им вече не е да продават на цялата планета, а да задоволяват собствената си икономика. Проблемат дали останалият свят може да си го позволи като цена или не, не е вече проблем на САЩ. Останалият свят като не е инвестирал в разработването на свой технологии и иновации и като САЩ им спре кранчето, просто ще духат супата. ЕС и Европа са най-зле, Германия е на гордото последно място в Г-20 по иновации, патенти и модернизация на индустрията.

26

Анонимен

преди 5 години

Като за начало батериите на i shit са китайски! Друго?

25

до 44

преди 5 години

ти със сигурност няма да можеш да си го позволиш, но са ти слаби познанията по икономика - ако се прави в САЩ и плащаш високи заплати на работниците, то съответно и тези работници имат пари да си позволят скъпият продукт произведен от тях. в момента в САЩ е мизерия, защото са деиндустриализирани и хората нямат високоплатена работа, каквата биха имали ако има индустриално производство на местно ниво. Тръмп е Велик!!

24

Анонимен

преди 5 години

Абе пичове стига с тези компоненти. Те се правят от свръхспециализирани фирми и то много на брой. После от тях се прави проект за устройство-в случая Епъл у-во и имат патент в/у това знание. После е изпълнителят, който може да го сглоби ЕВТИНО и качествено и в срок. И накрая да ПРОДАДЕШ скъпо. Същото правят и Бош при колите компонетите са на същите производители. Те даже ги заливат със смола-уж за защита от вода, масло и прочее-а иначе за да не се копира, щото всеки ще може да си ги оправя иначе

23

Анонимен

преди 5 години

Бай дончо с коя част от анатомията си мислиш. Май с долната. Та викаш да си произвеждат в краварски заводи ябълките. А. И колко ще струва една ябълка произведена в кравария вместо в Китай. Ако в китай работниците взимат 100 долара заплата и на краварските ли работници по толкова ще им плащат. Незнам как си забогатял но се досещам чее по далаверският. С тоя мозък си за чистач на ке... Нефи брато.

22

Анонимен

преди 5 години

Китай ще го яде много лошо дори само една малка част от американските концерни да си върнат производството в САЩ

21

до 43

преди 5 години

Western Digital са Американска компания, т.е. компонента от Японска собственост става такава на САЩ, както виждаш Китай го няма в схемата, още по-малко завода дето прови този компонент да е в Китай.

20

Анонимен

преди 5 години

През последните 30 години заплатите (покупателната сила) в САЩ не са мръднали докато в Китай са се повишили 6 пъти.

19

до 36

преди 5 години

а ти намери ли го, т.е. опровергай ме с факт, ама май като не си прав, няма как да има факти в твоя подкрепа, да най-добре си лягай, че се преумори умствено!

18

IXXI

преди 5 години

драги ми смехурковци, най-големият производител на електронни компоненти е Самсунг и нито един от тези компоненти не се прави в Китай, защото най-малкото Самсунг се страхуват от това китайците да им клонират чиповете. След това идва Интел - отново, не само не се правят в Китай, ами от 2 години има ембарго и забрана за продажба на повечето чипове на Интел на комунистите от Пекин. В продукт на Епъл най-много да намерите нещо направено в Тайван, които са най-смъртният враг на Чайна-Комунистите.