57

Анонимен

преди 5 години

А ние чакаме, нали, развитие чрез чужди инвестиции! Ще ги привличаме. Гоним Михаля!

56

Анонимен

преди 5 години

А в Детройт започвайте да строите заводи за автомобили! Ха...ха..

55

Анонимен

преди 5 години

Заводи за такова производство струват милиарди, и то много. И се правят за да работят десетилетия. Стареца още не се усеща, че вече е президент на САЩ, а не на фирма. Него ще го разкарат, но вложените в нерентабилни заводи пари ще са чиста загуба. Не негова обаче, затова така смело го играе соц-лидер и нарежда какво да прави бизнеса. В краткосрочен план самоизолацията печели, но бизнеса и пазарите ще се преориентират и американците ще загубят здраво от това. Тръмп ги връща назад, и то много.

54

Анонимен

преди 5 години

Aхахахаха!!! Тръмп им казал да започнат да строят заводи. :)))Че иначе не ги чака хубаво. Та поне да си сменят местата Китай и САЩ. Майтап само, спокойно... :))) Иначе все пак ми е смешно как ги е карал да строят заводи, че да може да произвеждат там и никой да не им купува скъпата продукция. Той пък излезна един бизнесмен тоя Тръмп, да си е*e мамaтa. :))) Направо ще ги върне в каменната ера.

53

КУзел

преди 5 години

До Име...оправяй се..не ме касаеш. "Криво дърво се оправя,ама крив човек...никога" !

52

КУзел

преди 5 години

До ИмеНа близо 60 ставам,и не съм жена. То след 50-се вече уж не се празнували,ама аз съм старомоден и докато Бог е решил да ме търпи,все ще го празнувам,ай наздравичката от мен !

51

Анонимен

преди 5 години

Ми чичо ви Дончо може да си желае каквото иска, но човешкият ресурс за сега е най - евтин в Китай! А продуктите на Apple са в най - високият ценови диапазон. И за обикновен лаик е ясно, че изместят ли си производството в САЩ, трябва да се лишат от печалба и то не малка.

50

Анонимен

преди 5 години

Честит 9 септември на всички червени писачи тук.

49

Анонимен

преди 5 години

Дъртата вещица Килъри Клинтън кога ще я видим в затвора??За престъпления с/у човечеството и подкрепа на терористи!!!!

48

Antil

преди 5 години

Китайците крадът технологии от американските компании в китай.Та затова могат да прават туй онуй :)Евтина работна ръка, а не защото са много умни е причината америка да си мести заводите там. Мечтата на всеки китаец е да е американец.

47

Анонимен

преди 5 години

Точно пък китайците с високо IQ :)Те са един глупав и лесен за манипулиране народ, даже смея да кажа по-глупави и от българите.

46

Анонимен

преди 5 години

Пуснете в Гугъл "IQ map by country". Игнорирайте данните за северна америка, понеже изследването е тяхно, а те обичат да манипулират данните. Както и европейците де - американците дават по - висок интелект на американците, а европейците - на европейците. Всички са единодушни, че китайците, японците и евреите са на върха на интелектуалната класация. Средния им интелект е с около 10 айкю точки по - висок от на тези, които ги следват, а това е МНОГО. Китай е сила заради това и заради броя им.

45

Анонимен

преди 5 години

Мого е хубаво това, че Тръмп унищожава американскат икономика и че скара САЩ със света.Червеят прояжда САЩ отвътре.

44

Анонимен

преди 5 години

Епъл са изключително влиятелна компания и страшно висок % от продукцията им се продава на китайския пазар. Ако си изнесат заводите от там ще загубят не само в качество и себестойност на продукта, но и най - значимите пазари в Азия. А това са и най - значимите пазари в световен мащаб. В Китай, например, МИНималната заплата е към 300$, а заплатите на ВСИЧКО са смешни в сравнение с останалия свят. Не мога да си представя някой да иска да загуби китайския пазар. По - скоро ще сменят президента.

43

Анонимен

преди 5 години

И В САЩ ТЕЛЕФОНИТЕ ГИ СГЛОБЯВАТ КИТАЙЦИ.

42

Анонимен

преди 5 години

Проблема не е само със себестойността. Проблема е и с качеството на работа. За да имаш качествена работа ти трябва интелигентен човек. В САЩ интелигентен човек за 20 $ няма да сглобява телефони. За толкова пари ще се намерят само работници с айкю ПОНЕ 30 под това на китайските работници, а тогава ще възникнат проблеми не само с качеството, но и с производителността(като при Тесла). Разлика 30 в коефициента на интелигентност си е сериозно. Много сериозно.

41

Бож.

преди 5 години

Лесно да се каже бачо Тръмпе,трудно да се направи- как компанията да остави рентабилните китайски заводи с техния ангариен труд,в който почти няма разходи за надници,нито за осигуровки и здравни вноски? Премести ли заводите в САЩ себестойността на продукцията ще се вдигне,понеже в Америка никой не иска да работи ангария и да полага робски труд!

40

Интересно

преди 5 години

На това му се вика:-Да си подритваш здравната книжка, т.е. сам си създаваш бели. На доста компании разваля бизнеса, а хамерикана не обича да става така! Май само военните го обичат, че им играе по свирката, но дали това е достатъчно, за да излезе сух от дъждът???

39

Анонимен

преди 5 години

Че някой в Америка знае ли как се произвежда айфон?

38

Анонимен

преди 5 години

Ако иска да ги произвежда в САЩ значи трябва да си внесе и китайци.