77

Анонимен

преди 5 години

Мисля, че съвсем скоро компаниите от технологичния сектор в САЩ, ще загубят доста голяма част от стойността си.

76

Той

преди 5 години

До Бож. Те просто ще направят малук завод в САЩ за да покрият нуждите на страната и да не се налага да правят внос. За целия останал свят стоката ще си остане от Китай-:)

75

Тихомир

преди 5 години

Браво на всички американци, китайци, руснаци и европейци. Да са им честити постиженията в икономическо, военно, социално, спортно и всякакво равнище. Браво и на вас "българи" които само си лаете за или против САЩ, Русия, Китай, ЕС... Но не прочетох един да напише нещо за България и как ние да сме добре.. Разберете че на всички изброени им е през *** за нас, а вие им ближете т*шаците...

74

Анонимен

преди 5 години

Ха-ха-ха ! Икономикатае проста наука ама не еза прости хора . Не пишетеглупости . Нито един американскиикономист не знае какво ставав Китай . Но е факт че вкласацията на най-мощнитебанки първите четири места саокупирани от китайски банкии после в десятката има още няколко . Тръмп просто ще забавино не може да промени нещата .

73

Анонимен

преди 5 години

Само в Китай може да се произвеждат неодимови магнити.

72

Батко

преди 5 години

Колко пък да струват тия заводи?Все пак Apple се блъскат в гърдите, че са фирма за 1 000 000 000 000$ Могат да си строят по един завод на година лато консуматив

71

Реалист

преди 5 години

Вдига митата при положение,че над 70% от американските производители произвеждат в Китай ?Доколкото аз лично ги виждам нещата,всичко това ще се отрази негативно най-вече на американския потребител който ще започне да плаща за същите стоки 2-но,че и 3-но.Например маротонки найки от 50$ ще скачат от раз на 130$.Но каквото са си гласували,същото и ще получат.

70

Анонимен

преди 5 години

70 iPhone-а беше два пъти по-скъп от всичко без Blackberry преди 9 години. Това не попречи особено. Когат питаха "ама що е толкова скъпо", те има казваха, Скъпо, спрямо кое? Ние нямаме аналог !!! Ние сме гениални, магически и прекрасни !"

69

Анонимен

преди 5 години

На американците не им пука, когато чуят, че хората блъскат по 14 час на по 29 дена в мессеца, за по 1 долар на час. Ако някойс е запита му казват - "Ми ти ко бе ? Искаш телефона ти да е по 800 долара, вмсето 600 долара от опертора ли ?". И свичко рпиключва. Щом е по-евинкУ няма значение, кой умира заради него ...

68

Анонимен

преди 5 години

До МухахаИ е възможно цялата америка да се вдигне срещу него, защото ще осъзнаят, колко по-скъпо им излиза производството там.

67

Мухаха

преди 5 години

Напълно е възможно ТрУмп да спре търговията с Китай. Във възможностите му е да вдигне митата и да направи цените на стоките идващи от Китай неприемливи. Възможно е и да накара бизнеса да построи заводи в САЩ . Основния въпрос обаче е : КАК TРЪМП ЩЕ НАКАРА ТИЯ XXXXXL размер американци да работят в тези заводи . Лесно е да развяваш флаг и да "се гордееш" със САЩ как е станал ВЕЛИК, ама да замениш евтини малки китайски пръсчета със скъпи американски кебапчета ........Тръмп отива на кладата . Ха

66

SS

преди 5 години

Преди години един друг американски президент събра големите индустриалци и бизнесмени и ги попита какво е нужно за да се завърне производството от Китай в САЩ.Отговориха му ,че е невъзможно да се съберат на едно място 50 000 инженери и 200 000 работници които за няколко дена да сменят от едно производство на друго. Просто нямат такъв ресурс

65

;-)

преди 5 години

Само дето вече и китайците искат американски заплати, пък и разбраха, че оризът е само гарнитура. ;-)

64

Анонимен

преди 5 години

Китайци и иновации - ха-ха! Само ако са крадени.

63

Това да се чете

преди 5 години

Този призив звучи- произвеждайте в Америка , за вътрешна употреба , защото никой по света няма да ги купува, поради не конкурентната им цена. Защото в щатите почти всички стоки са с азиатски произход.

62

Анонимен

преди 5 години

Скоро роботи ще правят айфоните и няма да има нужда от евтини малки китайски пръсчетаТе и сега ги прават роботи. Ти да не си мислиш, че китаец с поялник е висял над iPhone- а ти. Но има технологични и иновативни процеси които се изпълняват от хора и са в пъти по - евтини от американските.

61

Анонимен

преди 5 години

Скоро роботи ще правят айфоните и няма да има нужда от евтини малки китайски пръсчета.

60

Анонимен

преди 5 години

До 94Само дето Детройт отдавна фалира и произвежда само американски москвичи бе льльо...

59

Анонимен

преди 5 години

До АнонименА в Детройт започвайте да строите заводи за автомобили! Ха...ха..---------Какво да им строим бе колхозник, те са построени.

58

Анонимен

преди 5 години

Само така, време беше някой да сложи спирачка на жълтите !