23

Цецо

преди 5 години

Роден съм в центъра на София, също, както родителите ми. Живея в Младост от 15г. Апартамьента на цьентъра съм го дал под наем на младо семейство от провинцията, от тези с позитивното мислене. Понеже все дебна пазара, ще ви кажа, че цената на жилището ми в младост е само със 60-80 евро на квадрат по-ниска от тази на това с центъра. И има защо, дори само чистия въздух да е, пак стига

22

Анонимен

преди 5 години

Изчетох няколко коментара- личи си, че са писани от хора, които не печелят достатъчно да си купят имот. Кой купува имоти в София до 150000 евро? Млади, добре платени хора, работещи в международни компании. Примери- хиляди. Аз работя в такава компания, жена ми- работи в такава компания, но имаме наследствени жилища, не ни трябва друго. Ипотека можем да си позволим преспокойно и да плащаме по 2000+лв. месечно, както правят много наши колеги, за да изплатят имота си бързо и да забравят.

21

Гoшу

преди 5 години

До Св до ГошуАми познавам брокер, този от който си купих жилището. Докато течеше сделката се сприятелихме, ходихме по ресторанти, говорихме си разни общи приказки, за мацки, поркане и такива ми ти работи, но и по неговата работа. От "Адрес" е. Та той ми каза, че след влизането ни в Шенген и приемането на еврото цените на имотите ще скочат поне с 20%. Ти нали не си мислиш, че хляба от лев ще стане 50 цента, а заплатата от 1000 лева на 500 евро :))) Където влезе еврото стандарта пада, поразпитай

20

do 17

преди 5 години

да ти отговоря вместо другаря - въвеждането на еврото няма да се отрази на имотите защото те са си в евро. Със сигурност ще се отрази на джоба ти, със сигурност ще обеднееш ама шоково а не както другарката к'ристалинка ти казва че с малко, а оттам дори и да останат същи цените на имотите, за тебе вече е по-скъпо защото твоите пари са намалели, стоките които не са в евро също им се вдигат цените.Ако доматите са ти 1лв ще станат 1 евро но заплатата ти си оства в левове, така че със същите левове ще купуваш домат за 1 евро, не 1 лев. Ама имате г'ерб които мислят за вас и като нямате по-добра алте

19

Анонимен

преди 5 години

А прегледът при личния лекар - 2.90 лева

18

do 14

преди 5 години

е и аз познавам няколко семейства които живеят поне 20г в Люлин, и със сигурност входната врата се държи винаги заключена и нямат нито един апартамент окраден, разбит или дори семейни или пиянски случки, или да се намесва полиция, в единия вход децата на всички са отдавна в чужбина.В Младост апартаментите не са за живеене а ги дават главно под наем на студенти или офис работници, че им е по-близо, затова са по-високи цените защото ти продават "бизнес" имот, а за живеене е точно Люлин.Батки и дилъри има навсякъде и около училищата и най вече в простата ти глава.

17

Св до Гошу

преди 5 години

Какво по - точно ще се случи с цените, като въведем еврото. Сериозно, загатнал си а не се разбра? Иначе, честито за апартамента!

16

Гoшу

преди 5 години

До 13Ами аз живея на центъра и в нотариалния ми акт ми се полага паркомясто. Отделно съм срещу градинка и няма градски транспорт пред жилището ми. На съседната улица има, метрото също ми е близо, но пред мен няма. Тишина и спокойствие :) Винаги съм обичал да живея в центъра. И в Милано като бях, и в Мадрид, и в Лондон :))) Що си мислите, че няма местенца в центъра, който да са спокойни в страничните улички :)))

15

xmm

преди 5 години

предполагам че по центъра купуват чужденци , едва ли им е скъпо на тях 2500 Е, ама пък от друга страна за какво им е да купуват точно в София.

14

Гoшу

преди 5 години

До prrrrrЗначи Люлин е НЕапетитен квартал, защото му се носи славата на престъпнически. Пълно с дилъри на дрога, улични побойници и аналога на бургаските, тоест софийски батки :) Младост пък обратното, смята се за благоустроен и що годе спокоен. Познавам една мацка, n-то поколение софиянка, която ми казваше, че за нищо на света не се махала от Младост, не би си заменила апартамента дори за центъра. Там си имали всичко -МОЛ-ове, кина, ресторанти, метро и т.н. :)))

13

Анонимен

преди 5 години

Не предполагах,че има толкова голяма разлика в цените в различните квартали.Младост-Люлин е почти двойно!Това не ми се струва нормално,да не говоря за центъра...Кой би желал да живее в центъра изобщо?Къде ще паркира и колко време ще прекарва в задръстванията?

12

prrrrr

преди 5 години

личи си че пишат брокерчета които хал хабер си нямат от кварталите. Няма как младост да е по-хубав от Люлин, на никой не му трябват офиси и летище в жилищен квартал, а пък че цената се определяла от метрото вече падам под масата.Не че има значение какво си дудне едно алчно неграмотно брокече.Ако живеех в София със сигурност щях да си купя в Люлин, специално Люлин 3 дори и цените да бяха наобратно, защото и пазара и училището и пощата, общината поликлиниката всичко е на крачка, няма заводи, офиси, банкя е на две крачки за събота и неделя.Проблем си остава че продаваш на една цена а брокерите г

11

Анонимен

преди 5 години

А на село е 10лв

10

Фред Флинстоун

преди 5 години

Тогава да пробваме с триъгълник,може и да е по-евтин?

9

Анонимен

преди 5 години

Ако е толкова изгодно, всички ще хукнат да продават. Но не е изгодно че са ги купили скъпо или не могат да купят пак евтино.

8

Анонимен

преди 5 години

Апартаменчика ЦЦ и тъщата трупат пачки за десети апартамент.

7

Гoшу

преди 5 години

До МеТова "скоро" го чета от 2009 година, когато бях в Англия и целия свят беше в криза. Те тогава не паднаха, та ти си чакай, лошо няма. Дано си като Йода да доживееш да го видиш. Няма как всичко да се качва, пък ти да чакаш имотите да падат :))) Долният коментар за такива като теб съм го написал :) Като паднат, напиши си мейла, да ти преведа 1000 лева да се почерпиш :)))

6

Анонимен

преди 5 години

Не достигат жилища и след 1989 г, държавата не строи жилища за да удари спекулантите и реститутките.

5

Гoшу

преди 5 години

Много хора коментират постоянно, как щели да чакат да се спука имотния балон и тогава да си купят еФтинко апартамент :) Сигурно чакат да станат цените като на баба ми апартамента - 4 стаен за 7000 лева :) Ами чакайте, успех ви желая. Аз хванах последния влак, купих си в центъра тухла и сега ми казват, че мога да му взема двойно. А го купих преди едва 2 години, ама в кеш и на 100%. А като въведем еврото...майко мила, направо не ми се мисли какво ще стане

4

Ме

преди 5 години

Скоро! ...... ще се спука измамният балон